SEX

Ποια γυμναστική βοηθάει περισσότερο στο σεξ;

Πρόσφατη έρευνα ανέδειξε την προπόνηση που προσφέρει μεγαλύτερη αντοχή και περισσότερη διάρκεια.

Με βάση τις (περιορισμένες) γνώσεις μας, η αεροβική γυμναστική ενισχύει την φυσική μας κατάσταση. Μία πρόσφατη έρευνα όμως που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο, φανερώνει μία δεύτερη απολύτως άγνωστη πτυχή της. Από τις έγκυρες απαντήσεις των συμμετεχόντων, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι ενήλικοι δρομείς, προκύπτει ότι το συγκεκριμένο είδος γυμναστικής συμβάλλει αφοπλιστικά και σε μία πολύ πιο ενεργή σεξουαλική ζωή.

Είναι επιστημονικά εξακριβωμένο πως όποιος ακολουθεί ένα ισορροπημένο πρόγραμμα αεροβικής (4 φορές την εβδομάδα) για εννέα μήνες, έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να αυξήσει τον αριθμό των σεξουαλικών του επαφών. Πιο αναλυτικά, οι άνθρωποι που ξεκινούν να γυμνάζονται από το μηδέν και ακολουθούν με συνέπεια τις οδηγίες του γυμναστή τους, βλέπουν την ερωτική τους επιθυμία να εντείνεται κατά 15% σε σχέση με τα προηγούμενα ράθυμα χρόνια.

Για να θωρακιστεί η αξιοπιστία της έρευνας που έχουμε στα χέρια μας, ζητήθηκε η άποψη μίας διακεκριμένης σεξολόγου. Η ίδια υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια μίας σχέσης μειώνεται αισθητά η ερωτική επιθυμία μεταξύ των δύο συντρόφων, ένα πρόβλημα βέβαια που είναι ούτως ή άλλως αρκετά κοινό και διαδεδομένο. Η μικρή αυτή απόσταση που καλλιεργείται ανάμεσα στα ζευγάρια, αποτελεί πολύ συχνά την αφορμή για αναίτιες προστριβές. Αλληλοκατηγορούνται για μερικά κιλάκια παραπάνω, όπως και για την έλλειψη ενδιαφέροντος.

Η καλή φυσική κατάσταση δεν είναι απαραίτητη επειδή απλώς εκτοξεύει την ερωτική μας γοητεία αλλά διότι ντοπάρει τη σεξουαλική μας αυτοπεποίθηση. Άλλωστε, οι άνθρωποι που αυτοχαρακτηρίζονται ως φίλοι του γυμναστηρίου, ντύνουν την καθημερινότητά τους με ένα πιο υγιεινό lifestyle. Τόσο η διατροφή όσο και τα ωράρια ύπνου τους είναι αυστηρά υπολογισμένα.

2

Σε γενικές γραμμές, η σεξουαλική πράξη παρουσιάζει πολλές αόρατες ομοιότητες με την αεροβική γυμναστική. Για να θεωρηθούν επιτυχημένες, απαιτούν και οι δύο επίπονη άσκηση και τρομερή σωματική ευεξία. Παρόλα αυτά, οι εντατικοί ρυθμοί ζωής φαίνεται να μπλοκάρουν την αναγωγή του σεξ σε διασκεδαστική ρουτίνα. Λαμβάνοντας υπόψη τον ασφυκτικά περιορισμένο ελεύθερο χρόνο σου, ή θα ρίξεις την προσοχή σου στη γυμναστική ή στο σεξ. Δηλαδή, μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

Εάν λοιπόν δεν θέλεις να καταπνίξεις τις σεξουαλικές ορμές σου στο βωμό του άγχους και της ψυχολογικής ανασφάλειας, η λύση στο πρόβλημά σου βρίσκεται ένα οικοδομικό τετράγωνο μακριά. Στο πλησιέστερο γυμναστήριο και στη δασκάλα της αεροβικής. Εντάξει, ίσως και στις ευεργετικές συνέπειες της ίδιας της άσκησης.

Κεντρική φωτογραφία: Anllela_sagra Instagram