© 2021, Dario Lopez-MIlls / ASSOCIATED PRESS
DONALD TRUMP

Οι υποστηρικτές του QAnon πιστεύουν ότι ο Trump θα ορκιστεί Πρόεδρος των ΗΠΑ τον Μάρτιο

Ραφτείτε. Στις 4 ή στις 20 Μαρτίου σύμφωνα με τα νέα από το μέτωπο του QAnon, ο Donald Trump ορκίζεται ξανά Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Έχετε νιώσει ποτέ ότι με κάποιος ανθρώπους βρίσκεται σε παράλληλους με τον δικό σας κόσμου. Μπορεί να αναπνέετε τον ίδιο αέρα, να μοιράζεστε τους ίδιους χώρους, να σας λούζουν οι ακτίνες του ίδιου ήλιου αλλά ταυτόχρονα να είστε τόσο μακριά ως προς την εικόνα που έχετε κατασκευάσει για τον κόσμο; Μία τέτοια είναι και η περίπτωση των συνωμοσιολόγων υποστηρικτών του QΑnon. Όσο σκληρά τους χτυπάει η πραγματικότητα τόσο πιο σκληροί γίνονται και αυτοί μαζί της.

Έχουμε ήδη μιλήσει για τους υποστηρικτές της θεωρίας και τις απίστευτες συνωμοσίες για τις οποίες είναι πεπεισμένοι. Τώρα έρχεται και η συνέχεια των πραγμάτων. Η 4η Μαρτίου και η 20ή Μαρτίου είναι για τους ίδιους πολύ σημαντικές. Ούτως ή άλλως θεωρούν ως δεδομένο ότι κάποια από τις μέρες του Μαρτίου, ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump θα ορκιστεί για δεύτερη φορά Πρόεδρος των ΗΠΑ. Αυτό που τους απασχολεί είναι πότε ακριβώς θα γίνει η αλλαγή στην εξουσία.

Πριν προχωρήσουμε, επειδή 2021 έχουμε και δεν ξέρεις ποτέ, οφείλουμε να κάνουμε ένα diclaimer. Ο Trump δεν πρόκειται να γίνει ξανά Πρόεδρος των ΗΠΑ καμία από τις μέρες του Μαρτίου. Το γεγονός ότι υπάρχει ήδη ένας εκλεγμένος Πρόεδρος για τα επόμενα 4 χρόνια δεν είναι ένα από τα εμπόδια που μπορείς εύκολα να υπερβείς στον κόσμο μας. Ακόμα και έτσι όμως έχει την αξία του να καταλάβουμε κάπως γιατί επιλέγονται αυτές οι δύο ημερομηνίες. Γιατί αν νομίζατε ότι ήρθαν τυχαία, κάνετε ένα πολύ μεγάλο λάθος.

4η Μαρτίου 2021

Αυτή είναι η πρώτη ημερομηνία-κλειδί για τους οπαδούς του QAnon. Σύμφωνα με τις προβλέψεις τους, πρόκειται για την πιθανότερη μέρα που ο Donald Trump θα νικήσει τους ανταγωνιστές του και θα ορκιστεί ξανά Πρόεδρος των ΗΠΑ. Βλέπετε, η 4η Μαρτίου αποτελεί την ημερομηνία ορκωμοσίας των Προέδρων των ΗΠΑ μέχρι το 1933. Υπάρχει, λοιπόν, ένα συμβολικό και ιστορικό βάρος. Αυτό όμως, ακόμα και στην παράνοιά του έχει κάποια λογική. Δεν αρκεί. Χρειάζεται και λίγη ακόμα παράνοια και ευτυχώς την έχουμε. Σύμφωνα, λοιπόν, με μία παλιά θεωρία συνωμοσίας, στις 4 Μαρτίου του 1871 πέρασε στα κρυφά ένας νόμος που μετέτρεπε τις ΗΠΑ από έθνος-κράτος σε εταιρεία. Με βάση το σκεπτικό αυτό, το 1871 και μετά δεν υπάρχει κανένας πραγματικός Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Οι οπαδοί του QAnon μιλούσαν γι’αυτή την ημερομηνία πολύ πριν τη νίκη του Joe Biden. Το μενού έλεγε πως ο Trump θα προχωρούσε σε σύλληψη των πολιτικών του αντιπάλων στις 20 Ιανουαρίου, όταν θα ήταν όλοι μαζεμένοι στην ορκωμοσία του νέου Προέδρου των ΗΠΑ. Η σύλληψη και η καταδίκη του Biden και των οπαδών του θα άφηνε τη χώρα για λίγο παραπάνω από έναν μήνα χωρίς ηγεσία, μέχρι που ο Trump θα έκανε το βήμα μπροστά και θα γινόταν και πάλι ο Ηγέτης της Αμερικανικής Δημοκρατίας. Πότε; Μα φυσικά στις 4 Μαρτίου. Ούτως ή άλλως, παρότι δεν συνελήφθη κανείς τον Ιανουάριο, πιστεύουν πως ο Trump ελέγχει ακόμα τον στρατό και τα σώματα ασφαλείας.

20ή Μαρτίου 2021

Καλά όλα αυτά. Τελικά, η 20ή Μαρτίου τι σχέση έχει; Το πρόβλημα είναι ότι η 4η Μαρτίου πλησίαζε επικίνδυνα και τα πράγματα δεν έμοιαζαν να πηγαίνουν προς την κατεύθυνση της προφητείας. Για να προλάβουν ακόμα έναν κουβά, διάφορες ομάδες υποστηρικτών του QAnon υποστηρίζουν ότι επρόκειτο για ψεύτικη ημερομηνία που είχαν βάλει οι σατανικοί υποστηρικτές του Biden προκειμένου να αποπροσανατολίσουν. Η πραγματική ημερομηνία ορκωμοσίας του Donald Trump είναι η 20ή Μαρτίου

Γιατί επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ημερομηνία παραμένει ακόμα άγνωστο. Η ημερομηνία έχει βέβαια και αυτή το συμβολικό της βάρος. 20 Μαρτίου ιδρύθηκε το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Ένας άλλος λόγος θα μπορούσε να είναι η σύνδεση με την 20ή Ιανουαρίου που ορκίστηκε ο Biden. Το σημαντικό ούτως ή άλλως κρύβεται αλλού.

Όπως συμβαίνει συχνά με τις θεωρίες συνωμοσίας, το τενεκεδένιο κουτάκι θα το κλωτσήσουν και ακόμα πιο κάτω. Σύντομα, το εύρος των προτεινόμενων ημερομηνιών θα αυξηθεί και άλλο με νέες ημερομηνίες. Το πρόβλημα όμως της πραγματικότητας θα είναι πάντα εκεί ως εμπόδιο. Το μέχρι που θα φτάσει αυτή η σύγκρουση με την πραγματικότητα μένει να το δούμε. Όπως και να έχει, η επιμονή τους να την αρνούνται είναι σχεδόν συγκινητική.