Google Maps
ΚΟΣΜΟΣ

Τα 5 μέρη που το Google Maps δεν σε αφήνει να δεις

Από ανατριχιαστικά σπίτια-φαντάσματα μέχρι τρομακτικά νησιά, οι τοποθεσίες αυτές δεν βρίσκονται στο Google Maps.

Το Google Maps είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο. Μπορεί να ξαπλώνουμε στον καναπέ μας κάπου στα Πετράλωνα και παράλληλα, έστω και από την οθόνη μας, να ταξιδεύουμε σε όλο τον κόσμο. Βέβαια, κάποια σημεία του χάρτη που εμφανίζονται στην οθόνη σου, είναι απαγορευμένα. Και υπάρχει λόγος γι’αυτό.

Από ανατριχιαστικά σπίτια-φαντάσματα μέχρι τρομακτικά νησιά, οι τοποθεσίες αυτές δεν μοιάζουν με τίποτα από όσα έχεις δει -και δεν θα δεις, εφόσον υπάρχει blur. Με τόσα πολλά μυστήρια που παραμένουν άλυτα, οι 5 τρομακτικές ανωμαλίες του Google Maps γίνονται ακόμα καλύτερες.

2207 Seymour Avenue

Αυτό το σπίτι κάποτε ανήκε στον Ariel Castro και τρομακτική αυτή ιστορία ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του ’90, όταν ο Ariel ήταν παντρεμένος με την Grimilda Figuera. Παρά την άσχημη συμπεριφορά του, η σύλληψή του για ενδοοικογενειακή βία δεν οδήγησε σε παραπομπή σε δίκη. Στα τέλη της δεκαετίας του ’90, η Grimilda μετακόμισε, πήρε τα τέσσερα παιδιά τους και ζήτησε την πλήρη κηδεμονία τους.

Μετά το διαζύγιό τους, μεταξύ 2002 και 2004, ο Ariel απήγαγε τρεις νεαρές γυναίκες και τις κρατούσε αιχμάλωτες στο σπίτι μέχρι το 2013. Η Amanda Berry, η Michelle Knight και η Gina De Jesus λιμοκτονούσαν, ξυλοκοπήθηκαν και υπέστησαν απερίγραπτη ψυχολογική και σωματική βία.

Η υπόθεση έγινε πρωτοσέλιδο διεθνώς και ο Ariel Castro καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Το σπίτι κατεδαφίστηκε, αλλά η ιστορία παραμένει για πάντα θολή στους χάρτες της Google.

Υπόγειες πυρηνικές εκρήξεις – Νήσος Amchitka

Το νησί Amchitka, που κάποτε αποτελούσε την πατρίδα των Αλεούτ για πάνω από 2.500 χρόνια, έπαψε να έχει μόνιμο πληθυσμό από το 1832. Το 1836, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες αγόρασαν την Αλάσκα, απέκτησαν τον έλεγχο και είναι πιθανό αυτή η αγορά να είχε μεγάλη επίπτωση και στη μείωση του πληθυσμού.

Ωστόσο, δεν είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο είναι θολό από τη δημόσια θέα. Από τη δεκαετία του 1950 και μέχρι τη δεκαετία του 1970, η Amchitka χρησιμοποιήθηκε από την Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας των ΗΠΑ ως χώρος για υπόγειες πυρηνικές εκρήξεις. Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί, είναι η γενική πεποίθηση ότι το πυρηνικό παρελθόν του νησιού είναι ο λόγος πίσω από τη θολούρα στους χάρτες της Google.

Το άκρως απόρρητο σοβιετικό εργαστήριο – Voz Island

Στα απέραντα νερά της Αράλης, βρίσκεται ένα νησί με σκοτεινό παρελθόν. Το νησί Voz, που χωρίζεται μεταξύ του Ουζμπεκιστάν και του Καζακστάν, φιλοξενούσε κάποτε ένα άκρως απόρρητο σοβιετικό εργαστήριο το οποίο εστίαζε στην ανάπτυξη και τη δοκιμή βιολογικών όπλων. Το 1971, ένα στέλεχος ευλογιάς «δραπέτευσε» κατά λάθος, μολύνοντας 10 άτομα και στοιχίζοντας τη ζωή σε τρία.

Το περιστατικό οδήγησε στην αποκάλυψη των δραστηριοτήτων του εργαστηρίου τη δεκαετία του 1990 και στην επακόλουθη εκκένωση των κατοίκων του νησιού. Σήμερα, το νησί Voz παραμένει εγκαταλελειμμένο.

Οι Ειδικές Δυνάμεις της Πολωνίας – Αρχηγείο Grom

Αν έχετε ψάξει ποτέ στο Google για τη Βαρσοβία της Πολωνίας, μπορεί να έχετε συναντήσει ή να μην έχετε συναντήσει μια ομάδα κτιρίων που μοιάζουν με μυστηριώδεις σταγόνες σε σύγκριση με την υπόλοιπη πόλη γύρω τους. Όπως αποδεικνύεται, δεν είναι τυχαίο. Τα κτίρια αυτά είναι το αρχηγείο της Grom.

Τώρα, δεν υπάρχουν πολλές διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με το αρχηγείο. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι η ομάδα της Grom διέσωσε πράκτορες της CIA από μια αποστολή που πήγε στραβά στην Καταιγίδα της Ερήμου το 1991.

Στρατιωτική βάση – νησί Jeannette

Κάπου στην Ανατολική Σιβηρική Θάλασσα, βρίσκεται ένα μυστηριώδες μικροσκοπικό νησί που, σύμφωνα με τους αρμόδιους, υποτίθεται ότι δεν πρέπει να το γνωρίζουμε. Ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της εκστρατείας Jeannette στα τέλη του 19ου αιώνα και η παγωμένη μάζα γης που την καλύπτει, έχει γίνει αντικείμενο πολυάριθμων συνωμοσιών.

Από τα συνηθισμένα περί εξωγήινων μέχρι το ότι πρόκειται για μια άκρως απόρρητη κυβερνητική βάση για μυστικές συμφωνίες μεταξύ των παγκόσμιων ηγετών, οι θεωρίες ξεπερνούν σε φαντασία και τις σειρές του Netflix. Τι μυστικά θα μπορούσε να κρύβει το νησί; Ποιος ή τι κρύβεται πίσω από αυτές τις θολές εικόνες στους χάρτες της Google;