xbox
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Tα πιο έξυπνα gadgets του 2020

Αυτή η χρονιά θα δείξει πολλά ως προς την κατεύθυνση της τεχνολογίας τη δεκαετία που μας ήρθε.

Δεν θα είναι η πρώτη χρονιά που αυτό συμβαίνει αλλά και πάλι. Το 2020 θα είναι μια από εκείνες τις χρόνιες που θα έχουν πολλά πράγματα να μας δώσουν. Τουλάχιστον όσον αφορά τα gadgets. Βλέπετε, η αρχή μιας δεκαετίας είναι πολύ σημαντική και πολλές μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας προσπαθούν να πάρουν το μερίδιο της αγοράς. Αυτό που τους αντιστοιχεί.

Aυτή τη λίστα μη τη δείτε τόσο ως μια λίστα προτάσεων για αγορά. Αυτό το έχουμε κάνει και θα το κάνουμε και αλλού. Περισσότερο η λογική της είναι να δούμε προς τα πού θα πάει η τεχνολογία αυτή την πρώτη χρονιά της νέας δεκαετίας.  Σίγουρα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα έρθει η τιτανομαχία στο πεδίο της κονσόλας αλλά και η συνέχεια του ανταγωνισμού στα smartphones. Θεωρούμε πάντως βέβαιο ότι το επόμενο πεδίο στο οποίο θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός για τα τελευταία, θα είναι οι αναδιπλούμενες οθόνες.

H κονσόλα: ΧΒox Series X

Μicrosoft

Το 2020 από ό,τι φαίνεται θα είναι μια πραγματικά πολύ σημαντική χρονιά για τους gamers αυτού του κόσμου. Βλέπετε μαζί με το πολυαναμενόμενο PlayStation 5 που λογικά θα βγει στην αγορά στα τέλη του 2020, η Microsoft θα κάνει και αυτή τη δική της κίνηση στη σκακιέρα με το νέας γενιάς Xbox.

Με ένα τελείως καινούργιο design, το Xbox Series X μοιάζει περισσότερο με gaming pc, παρά με τους προκατόχους του. Σύμφωνα με όσα ξέρουμε μέχρι σήμερα θα υπάρχει δυνατότητα για 8K ανάλυση σε ορισμένα παιχνίδια και κάποια cinematics.Θα τοποθετήθει SSD αποθηκευτικός χώρο. Πρόκειται για κάτι που θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο την ταχύτητα φόρτωσης. Επίσης σημαντικό για τους gamers: backwards compatibility για όλα τα παιχνίδια των 3 προηγούμενων γενιών. Ειδικά για μια περίοδο που το gaming νοσταλγεί.

Tαυτόχρονα, ο gamer θα βρει ένα νέο τηλεχειριστήριο με ξεχωριστό share button αλλά χωρίς πάρα πολλές αλλαγές στο design και το κυριότερο μια μοναδική 4 φορές μεγαλύτερη απόδοση CPU σε σχέση με το Xbox One X με έναν custom επεξεργαστή γραφικών AMD Navi GPU (RDNA) μνήμης GDDR6.

Γιατί το επιλέγουμε; Γιατί πραγματικά απέδειξε ότι μπορεί να ακολουθήσει τον παραδοσιακό γίγαντα στις κονσόλες, το PlayStation και κυρίως γιατί η τεχνολογία και των 2 μπορεί να μας προσφέρει τη βεβαιότητα ότι α) το gaming έχει πάει σε άλλο επίπεδο, β) υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορείς να το εκμεταλλευτείς, πέραν του gaming.

Το θαύμα: FIXD

FIXD

Το Fixd είναι ένα από τα πιο απαραίτητα gagdet εκεί έξω. Ιδίως αν οι γνώσεις σου για τα αυτοκίνητα σχετίζονται μόνο με το να ξέρεις να τα οδηγείς. Όταν λοιπόν δεις ένα εντελώς ασαφές σήμα ότι κάτι πάει στραβά με τη μηχανή του αυτοκινήτου σου, το Fixd έρχεται απλά για να σου μεταφράσει το πρόβλημα και να προλάβει σοβαρότερες ζημιές.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του App, το FIXD δουλεύει σε κάθε αυτοκίνητο μετά το 1996 (μετά το 2008 αν μιλάμε για ντίζελ). Αρκεί να υπάρχει OBD-II port. Με αυτόν τον συνδυασμό hardware-software έχεις πρόσβαση σε πληροφορίες όσον αφορά το αυτοκίνητό σου. Ταυτόχρονα, σε ενημερώνει και πότε το αυτοκίνητό σου χρειάζεται service. Μέχρι και 6.800 προβλήματα και δυσλειτουργίες που μπορεί να υπάρχουν στο αμάξι σου μπορούν να αναγνωριστούν από το FIXD.

Γιατί το επιλέγουμε; Η αλήθεια είναι ότι η ψηφιακή εποχή είναι σχεδόν απαραίτητο να περάσει και στα μηχανολογικά του αυτοκινήτου. Ο συνδυασμός μιας εφαρμογής που ανιχνεύει τα προβλήματα που μπορεί να έχει το αυτοκίνητό σου μπορεί να σε γλυτώσει από πολλά προβλήματα, από μεγάλο κόστος ακόμα και από κινδύνους.

H τηλεόραση: Panasonic TX-55GZ2000

searleaudio

Ίσως μιλάμε για μια από τις 2-3 καλύτερες τηλεοράσεις που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Παρότι η τιμή της είναι σχεδόν τρομακτική, αυτή η 55άρα 4K OLED smart tv είναι από αυτές τις περιπτώσεις που ισχύει το ‘ο,τι πληρώνεις, παίρνεις’. Η εικόνα που δίνει είναι πραγματικά εκπληκτική ενώ και ο ήχος δεν πηγαίνει καθόλου πίσω.

Η οθόνη είναι φτιαγμένη από γυαλία LG Display μπορεί να οδηγήσει σε τρομερές αποδόσεις, ενώ ο ήχος Dolby Atmos την καθιστά ιδανική για παρακολούθηση ταινιών αλλά και αθλητικών live προγραμμάτων, ενώ προσφέρεται και ένα πολύ εύχρηστο OS.

Γιατί την επιλέγουμε; Μάλλον μιλάμε για την καλύτερη OLED της αγοράς. Η αρκετά τσιμπημένη τιμή της μπορεί να είναι αρκετά μεγάλο πρόβλημα. Ξέρουμε όμως μέσω αυτής προς τα πού οδεύουν οι smart-TV. Και αυτό είναι κάτι, για να ενθουσιάζεσαι.

Tο τάμπλετ: Lenovo ThinkPad X1 Fold

Oι αναδιπλούμενες οθόνες θα είναι το νέο βασικό χαρακτηριστικό που θα έχουν -όπως φαίνεται- τα περισσότερα smartphones της νέας εποχής. Το Lenovo ThinkPad X1 Fold πρωτοστατεί σε αυτή τη νέα εποχή με τη δική του αναδιπλούμενη OLED των 13 ιντσών η οποία μπορεί να διαμορφωθεί με πολύ διαφορετικούς τρόπους. Ένας από τους οποίους είναι το τσάκισμα, προκειμένου να αποκτήσει τη μορφή λάπτοπ με το κάτω μέρος της οθόνης. Πιο απλά,  μιλάμε για ένα on-screen πληκτρολόγιο.

Το Χ1 Fold τρέχει με τα Windows 10, ενώ μπορεί να σου δώσει τρεις επιλογές: full-screen, one-screen και πληκτρολόγιο και dual screen mode. Η ίδια η συσκευή υπολογίζεται γύρω στα 2.500 δολάρια και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά στα μέσα του 2020.

Γιατί την επιλέγουμε; Προφανώς και όταν είσαι στην αυγή μιας νέας τεχνολογίας -όπως είναι οι αναδιπλούμενες οθόνες- η επιλογή στα πρώτα στάδια είναι ρίσκο. Ωστόσο, αυτή η δυνατότητα αναδίπλωσης μπορεί να σου προσφέρει επιτέλους αυτό που πολλοί υποσχέθηκαν αλλά δεν κατάφεραν: laptop και tablet μαζί σε μια συσκευή.

To drone: Αir Selfie AIR PIX

Aν πάντα ντρεπόσουν να βάζεις ανθρώπους να σε βγάζουν φωτογραφίες αλλά ταυτόχρονα είσαι άνθρωπος που ανεβάζει συχνά σέλφι τότε σίγουρα δεν έχεις άλλα σοβαρά προβλήματα και ως δια μαγείας βρήκες λύση. Ακόμα και σε αυτό το first world problem.

Με αυτή τη πολύ μικρή συσκευή των 52 γραμμαρίων θα έχεις ένα drone που φτάνει μέχρι τα 20 μέτρα. Μπορεί μάλιστα να σε φωτογραφίσει με μια κάμερα των 12 megapixel και να σε βιντεοσκοπήσει σε full HD 1080p βίντεο. Τα 5 διαφορετικά flight modes θα σε βοηθήσουν να βρεις τον πιο σταθερό τρόπο, για να αυτοφωτογραφηθείς και να αποθηκεύσεις τα αποτελέσματα στην MicroSD κάρτα των 8 GB (!).

Γιατί την επιλέγουμε; Δεν είναι και κάτι συγκλονιστικό ως προς την καινοτομία του πράγματος αλλά η αλήθεια είναι ότι δίνει μια πολύ καλή λύση σε ανθρώπους που το χρειάζονται. Και δεν είναι λίγοι. Κάποιοι μπορεί να ζουν από αυτό.

To smartphone: ΤCL 10 Pro

Mπορεί να μη γνωρίζεις την TLC για τα κινητά της όσο για τις τηλεοράσεις της. Εδώ έχουμε όμως μια από εκείνες τις περιπτώσεις που το ψάξιμο μπορεί να σε ανταμείψει. Έχει 4 κάμερες η κεντρική εκ των οποίων είναι στα ενυπωσιακά 64 megapixel. Μιλάμε επίσης και για έναν πολύ αξιόλογο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 765G. Μαζί με αυτά θα βρεις μια ΑΜOLED οθόνη με δύο καμπυλωτές πλευρές.

Οι ειδικοί μιλούν για μια πολύ καλή ρέπλικα του Samsung Galaxy Note 10 Lite έχοντας όμως μια πολύ μικρότερη τιμή, καθώς αναμένεται να κοστίζει λιγότερο από 500 δολάρια.

Γιατί την επιλέγουμε; Καμιά φορά η στροφή μιας εταιρείας προς έναν νέο χώρο gadgets είναι εξαιρετική ευκαιρία, καθώς δίνεται πολύ μεγάλη προσοχή και επιλέγονται πολύ προσιτές τιμές. Το TCL 10 Pro μοιάζει να είναι μια τέτοια περίπτωση.

To λάπτοπ: Dell XPS 13

Dell

Eίναι γνωστό ότι τα τελευταία ιδίως χρόνια η Dell έχει κάνει άλματα ως προς τη δημιουργία αξιόπιστων έως εξαιρετικών λάπτοπ σε πολύ προσιτές τιμές. Το συγκεκριμένο έχει πάρει από πολλούς συντάκτες τον χαρακτηρισμό MacBook-killer.

Μια οθόνη 13 ιντσών με touchscreen versions. Με Ram στα 16GB και 8η γενιά Intel Core i7 1.8 GHz και μια μπαταρία που του προσφέρει εντυπωσιακή αυτονομία, το XPS 13 ζυγίζει μόλις 1.23 κιλά.

Γιατί το επιλέγουμε; Πρόκειται για ένα λάπτοπ που πρωταγωνίστησε το 2019 αλλά που αναμένεται να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και τη χρονιά μας.