FITNESS

Θα κάνεις πολλή γυμναστική στο Χιονοδρομικό

Τι γυμναστική σου προσφέρει το snow-kite; Πόσες θερμίδες καις με το ski; Το ONEMAN SNOW και ο μεγάλος διαγωνισμός για το Kalavrita Ski Club συνεχίζονται.

Στο προηγούμενο Oneman Snow αφιέρωμα ασχοληθήκαμε με τον εξοπλισμό του βουνού. Τα γκατζετ που θα πάρεις μαζί σου στο χιονοδρομικό δεδομένου ότι έχεις πάρει μέρος στους διαγωνισμούς μας για το SNOWPARK Kalavrita, ότι έχεις διαβάσει τα άρθρα μας για το φαγητό και το στιλ του βουνού και είσαι έτοιμος για να κερδίσεις

  1. 2 ετήσιες κάρτες
  2. 25 ημερήσια πάσο
  3. 30 πάσο για Σαββατοκύριακο

Αν δεν έχεις πάρει μέρος στο διαγωνισμό κάντο ΤΩΡΑ.

Κάνε like στην σελίδα μας

 

και συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στην παρακάτω φόρμα.

Μετά πάμε να δούμε πόσο καλό θα κάνεις στο κορμί σου με κάθε μία από τις δραστηριότητες που σου προσφέρει το SNOWPARK Kalavrita.

Ski

Το σκι μπορεί να φαίνεται εύκολο -κατεβαίνεις την πλαγιά και όχι το αντίθετο- αλλά στην πραγματικότητα είναι ιδιαίτερα απαιτητικό τόσο στο στατικό κομμάτι (π.χ. όταν ισορροπείς στην κατάβαση) όσο και στο δυναμικό (π.χ. όταν αλλάζεις στάση για να στρίψεις).

Ειδικά το πρώτο απαιτεί ένα είδος δύναμης που ελάχιστοι γυμνάζουμε γιατί ελάχιστοι κάνουμε ισομετρικές ασκήσεις. Εξαιρούνται φυσικά όσοι κάνουν γιόγκα και πιλάτες αλλά και αυτοί έχουν ένα μικρό μόνο πλεονέκτημα.

Γιατί νομίζεις άλλωστε ότι οι επαγγελματίες σκιέρ είναι “πέτρα” χωρίς να είναι επιβλητικοί.

Γύμνασε

Kορμό, κοιλιακούς και κάτω άκρα.

Στην πυρά

3000 θερμίδες το εξάωρο που δεν ακούγεται και τίποτα φοβερό αλλά είναι πάνω από δύο γεύματα γεμάτα χοληστερίνη από αυτά που θα κάνεις στις ταβέρνες της περιοχής. Επομένως αναγκαίο.

Snowboard

Πάνω κάτω τα ίδια ισχύουν και στο Snowboard με τη διαφορά ότι στο snowboard υπάρχει πολύ περισσότερη επιβάρυνση στα κάτω άκρα και σχεδόν καθόλου στα άνω άκρα αφού δεν χρησιμοποιείς μπατόν και δύναμη στα χέρια.

Μπορεί δηλαδή τα χέρια σου να χαιρετούν ανέμελα τα κοριτσιά στο χιόνι αλλά τα πόδια και ειδικά οι μηριαίοι δέχονται τεράστια φορτία.

Γύμνασε

Κάτω άκρα – αντοχή

Στην πυρά

6000 θερμίδες το εξάωρο. Κάθεσαι μια βδομάδα δηλαδή στα Καλάβρυτα και γυρνάς στιλάκι.

Snow-kite

 

Αν έπρεπε να διαλέξεις ένα με κριτήρια γυμναστικής θα ήταν αυτό. Γυμνάζει κυριολεκτικά τα πάντα και τα γυμνάζει στον υπερθετικό βαθμό.

Κάνοντας snow-kite είναι σαν να κάνεις ισομετρικές ασκήσεις, ισοτονικές ασκήσεις, αερόβια προπόνηση και προπόνηση ισορροπίας σε ολόκληρο το μυίκό σύστημα.

Εννοείται, φυσικά, ότι πιο καλά αποτελέσματα θα είχες με εξειδικευμένες ασκήσεις αλλά είπαμε… αν έπρεπε να διαλέξεις… αυτό!

Γύμνασε

Τα πάντα όλα, χέρια, πόδια, κορμό, καρδιαγγειακό, νευρομυϊκό συντονισμό

Στην πυρά

3000 θερμίδες το εξάωρο πρέπει να θεωρείται δεδομένο με βάση την αντίστοιχη κατανάλωση στο Kite Surf.

Mountain bike

Δεν προσφέρουν πολλά χιονοδρομικά τη δυνατότητα οργανωμένου και σωστού mountain και καλύτερη άσκηση από το Mountain δε θα βρεις. Γι’ αυτό στο Kalavrita είναι καλό να πάρεις και το ποδήλατο σου (να είσαι σοβαρός ποδηλάτης) ή να δοκιμάσεις να ξεκινήσεις εκεί.

Μιλάμε για την πιο διασκεδαστική καταπόνηση άκρων που παίζει. Στα χέρια η “άσκηση” των μυών είναι περισσότερο ισομετρική ενώ στα πόδια πολύπλευρη.

Γύμνασε

Xέρια, πόδια, καρδιαγγειακό

Στην πυρά

Πάνω από 2400 το δίωρο (μη μου πεις τώρα ότι αντέχεις 6ωρο;)