Hector Vivas/Getty Images
EXPLAINED

Τι έχει συμβεί με την υπόθεση βιασμού για την οποία κατηγορείται ο Dani Alves

Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής οδηγήθηκε στη φυλακή, καθώς κατηγορείται για τον βιασμό μιας 23χρονης γυναίκας σε κλαμπ της Βαρκελώνης.

Η είδηση της σύλληψης του Dani Alves από τις ισπανικές αρχές με την κατηγορία του βιασμού μιας γυναίκας σε νυχτερινό κέντρο της Βαρκελώνης έχει προκαλέσει εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα σοκ στον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα, ο Βραζιλιάνος πρώην ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα κρατείται σε φυλακές της πόλης χωρίς εγγύηση.

Όσο περνούν οι μέρες, οι πληροφορίες σχετικά με τα όσα έκανε ο Dani Alves στο κλαμπ της Βαρκελώνης στις 30 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους πληθαίνουν. Το θύμα, μάλιστα, έχει μιλήσει ήδη σε μέσα ενημέρωσης της χώρας, ζητώντας να τιμωρηθεί παραδειγματικά για τις πράξεις του ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα συνέβησαν το βράδυ της 30ης Δεκεμβρίου 2022 σε νυχτερινό κέντρο της πόλης. Συγκεκριμένα, ο Dani Alves βρισκόταν στις τουαλέτες του VIP χώρου του κλαμπ όταν είδε μια 23χρονη γυναίκα στον προθάλαμο. Τότε εκείνος, σύμφωνα με την κατάθεση του θύματος, την πλησίασε και την ανάγκασε να πιάσει τα γεννητικά του όργανα. Στη συνέχεια την τράβηξε, την οδήγησε στην τουαλέτα και τη βίασε.

Η κοπέλα, μερικά λεπτά αργότερα, έφυγε τρέχοντας από τον χώρο, με τους υπεύθυνους του μαγαζιού να τη ρωτούν τι συνέβη και γιατί κλαίει. Εκείνη τους είπε ακριβώς τι έγινε και τότε κάλεσαν την αστυνομία και το ασθενοφόρο. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε κλινική της πόλης όπου έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις στις οποίες υποβάλλονται όσες γυναίκες έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

Η επίθεση του Dani Alves στην 23χρονη καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας που υπήρχαν στις τουαλέτες. Με βάση, λοιπόν, τα συγκεκριμένα στοιχεία και την κατάθεση του θύματος, ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, ο οποίος είναι παντρεμένος με την Joana Sanz, συνελήφθη και προφυλακίστηκε. Η εισαγγελέας, μάλιστα, ζήτησε να υπάρξει φυλάκιση χωρίς χρηματική εγγύηση.

Ένα, ακόμη, στοιχείο που τον ενοχοποιεί είναι οι αντιφάσεις στις οποίες έπεσε ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα. Συγκεκριμένα, στην πρώτη κατάθεση δήλωσε πως δε γνώριζε καν το θύμα, στη δεύτερη σημείωσε πως την είχε δει και στην τρίτη, πως ό,τι έγινε, έγινε με τη συγκατάθεση του θύματος. Οι καταθέσεις του, όμως, δεν έπεισαν τους ανακριτές που τον έστειλαν στη φυλακή μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης.

Ο Dani Alves στη φυλακή ακόμη και για 12 χρόνια

Η υπόθεση, όπως, ήταν λογικό πήρε αμέσως παγκόσμιες διαστάσεις, με την ομάδα του, τη μεξικάνικη Πούμας, να λύει τη συνεργασία μαζί του με συνοπτικές διαδικασίες. «Με τις πληροφορίες που προέκυψαν σήμερα για τη νομική διαδικασία που αντιμετωπίζει ο Dani Alves και για την οποία κρατείται στην Ισπανία, αποφασίσαμε να αναφέρουμε τα εξής: Η Πούμας πήρε την απόφαση να λύσει το συμβόλαιο με τον παίκτη» ανέφερε ο σύλλογος στη λιτή του ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα, ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, μετά την προσαρμογή του νόμου της χώρας σχετικά με τα σεξουαλικά εγκλήματα, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 4 έως 12 χρόνια. Τέλος, όπως επισημαίνει η El Pais, το θύμα δε διεκδικεί αποζημίωση, καθώς έχει ξεκαθαρίσει πως αυτό που την απασχολεί είναι η απονομή της δικαιοσύνης.