AP Photo/Pavel Golovkin
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

4 γερά αουτσάιντερ προβλέπουν τον τελικό του Μουντιάλ

Ένα μοντέλο, ένας σεκιουριτάς, ένας ντελιβεράς κι ένας βετεράνος καταθέτουν τα προγνωστικά τους για τα παιχνίδια της Ρωσίας.

Τώρα που φτάσαμε στον τελικό, το Μουντιάλ δεν φαντάζει τόσο παράλογο. Η Γαλλία ήταν από την αρχή μέσα στα 5-6 φαβορί για την κατάκτηση (μην ξεχνάμε ότι ήταν φιναλίστ του Euro 2016), ενώ η Κροατία έχει στο ρόστερ της τον κινητήριο μοχλό της καλύτερης ομάδας τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, Λούκα Μόντρις, έναν από τους καλύτερους παίκτες της Μπαρτσελόνα, τον Ιβάν Ράκιτις, τον επιθετικό της δύο φορές τα τρία τελευταία χρόνια φιναλίστ του Champions League, Μάριο Μάντζουκιτς και μια ακόμα ντουζίνα παίκτες που είναι έτοιμοι να κατασπαράξουν όποιον αντίπαλο βρεθεί στο διάβα τους.

Βέβαια, ότι το Μουντιάλ έπαψε πια να μοιάζει παράλογο (με βάση τις εκπλήξεις που έγιναν στη διάρκειά του) σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως τόσο εμείς όσο και τα αουτσάιντερ μας είχαν προβλέψει τα ζευγάρια του μικρού (Βέλγιο-Αγγλία) και του μεγάλου τελικού του Σαββατοκύριακου από την αρχή.

Από την πρώτη μέρα της διοργάνωσης είχαμε ζητήσει από την Ελεάννα Παλαιολόγου, τον Θοδωρή Αρμύλαγο, τον Δημήτρη (σεκιουριτά) και τον Λευτέρη (ντελιβερά του Coffix) να προβλέπουν τα σκορ των αγώνων. Για κάθε σωστό σκορ τους δίναμε 3 πόντους και για κάθε σωστό σημείο (1, Χ, 2) 1 πόντο. Δύο μέρες πριν τη λήξη του τουρνουά της Ρωσίας η συγκεντρωτική τους βαθμολογία έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Ο Θοδωρής έχει καπαρώσει με άνεση την πρώτη θέση από όταν ολοκληρώθηκε η φάση των ομίλων, ενώ αν δεν συμβούν θαύματα ο Λευτέρης (μεταγραφή στη θέση του Τζουλιάνο) θα πάρει το αργυρό μετάλλιο. 

Σαν ένα άτυπο μικρό τελικό που δεν θα επηρεάσει ουσιαστικά την μεταξύ τους βαθμολογία, τους ζητήσαμε να κάνουν τις προβλέψεις τους και για τα δύο εναπομείναντα ματς για να κλείσουμε το Παγκόσμιο, όπως το ξεκινήσαμε.

Καλό τελικό να έχουμε!

(Κεντρική Φωτογραφία: AP Photo/Pavel Golovkin)