© Πηνελόπη Γερασίμου
ΠΟΛΗ

Κι όμως, η Rebound είναι διαθέσιμη για αγορά στο Facebook Marketplace

Μετά τα νέα για το οριστικό κλείσιμο της θρυλικής ντίσκο, μια αγγελία για την πώληση του χώρου όπου στεγαζόταν από το 1986, κάνει την εμφάνισή της στο Facebook Marketplace.

Το Facebook Marketplace είναι ένας χώρος όπου μπορεί να βρει κανείς κυριολεκτικά τα πάντα. Εσχάτως και τον χώρο που στέγαζε για τρεισήμισι δεκαετίες τη θρυλική Rebound, τον αθηναϊκό ναό του dark wave και του post-punk.

Έχεις δει να πωλούνται ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα, αυτοκίνητα και ρούχα. Πιθανότατα να έχεις βάλει κι εσύ τη δική σου αγγελία. Στο Facebook Marketplace μπορείς να αγοράσεις και να πουλήσεις ό,τι θέλεις, αλλά η τελευταία αγγελία που ανέβηκε μάλλον μας ξεπερνάει, αφού πρόκειται για τον χώρο που φιλοξένησε τη Rebound από το 1986 έως και το κλείσιμό της.

«Πλατεία Αμερικής χώρος 210 τμ υπόγειο πρώην κέντρο διασκέδασης, μόνωση, εξοπλισμό εάν κάποιος το χρειάζεται, κατάλληλο για κάθε χρήση χωρίς τροποποίηση.Δηλωμένος χώρος κύριας χρήσης.Π.Ε.Α Η κατηγορία» γράφει η αγγελία που δημοσίευσε το μεσιτικό γραφείο, που έχει αναλάβει τη διαχείριση του χώρου.

Την αγγελία συνοδεύουν φωτογραφίες του χώρου και οι πιστοί θαμώνες θα αναγνωρίσουν το υπόγειο που σηματοδότησε ένα τεράστιο κομμάτι της αθηναϊκής διασκέδασης αλλά και της ζωής τους. Το 2020, η ιστορική ντίσκο στην Πλατεία Αμερικής είχε κλείσει προσωρινά τις πόρτες της στα πλαίσια του πρώτου lockdown. Οι μήνες πέρασαν όμως, η φωτεινή επιγραφή δεν άναψε ποτέ ξανά.

Στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου, κυκλοφόρησε στο ίντερνετ η είδηση πως η Rebound κλείνει οριστικά. Ο λόγος δεν ήταν πλέον το lockdown, αλλά η ανέγερση ενός νέου σχολικού κτιρίου σε απόσταση αναπνοής από το θρυλικό γκοθάδικο. (Η ύπαρξη σχολείου απαγορεύει την ύπαρξη κέντρου διασκέδασης σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων).

Κάπως έτσι, το υπόγειο της οδού Μηθύμνης έκλεισε οριστικά και η πρόσφατη αγγελία στο Facebook Marketplace επιβεβαιώνει το τέλος εποχής, με έναν τρόπο που σίγουρα δεν άξιζε στο ιστορικό αυτό μαγαζί της Αθήνας.