iStock
ΜΠΑΡ

Πού θα πιεις τις καλύτερες Paloma στην πόλη

Η Paloma ζει την εβδομάδα της και εμείς την γιορτάζουμε πίνοντας την στα καλύτερα bar της Αθήνας. 

H Paloma εκτός από άκρως καλοκαιρινό και δροσερό long drink είναι και ένα ποτό άρρηκτα συνδεδεμένο με την Ελλάδα. Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο αυτό που σου λέω μιας και όλα ξεκίνησαν από το Μεξικό και συγκεκριμένα από την Tequila Town, καθώς εκεί δημιουργήθηκε για πρώτη φορά από τον Don Javier Delgado Corona, ιδιοκτήτη και Bartender του ιστορικού La CapillaΌμως η αναγέννηση και η διάδοση της ώστε να γίνει ένα παγκόσμιο trend (συγκεκριμένα νο.9 στην κατηγορίας Most popular cocktails in the world του Drink Report 2024 από το Drinks International) ξεκίνησε από την Αθήνα.

Συγκεκριμένα, η ακατάπαυστη περιέργεια και η αστείρευτη αγάπη για την τεκίλα του Γιώργου Μπάγκου οδήγησε στη δημιουργία της Grapefruit Soda και στη συνέχεια των Three Cents, δυο γεγονότα που συνέβαλαν καθοριστικά στο να αγαπηθεί και πάλι αυτό το cocktail.

Αυτές τις μέρες ξεκινάει το Athens Paloma Festival και γι’ αυτό εμείς δοκιμάζουμε τις καλύτερες Paloma στην πόλη και μερικές πολύ ενδιαφέρουσες παραλλαγές της.

Barro Negro

Το bar που θα χτυπάει η καρδιά της Paloma από τις 20 μέχρι τις 25 Μαΐου. Για 6 μέρες το κέντρο της Αθήνας γίνεται Ροζ χάρη στο Athens Paloma Festival. Άλλωστε το Barro Negro είναι το πρώτο Paloma Embassy παγκοσμίως by Three Cents.

Διαφορετικά bar guests, παρουσιάσεις νέων αποσταγμάτων όπως το Launch Event Tequila Ocho, που περιλαμβάνει γευσιγνωσία του τελευταίου special edition Ocho Puntas by Tomas Estes, η οποία και θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στο Barro Negro Athens, αλλά και άλλα events με τις τεκίλες, Herradura, Cenote, Espolon, Don Julio και ένα Paloma Party, φόρο τιμής για την καλύτερη Paloma της πόλης

Line

Το μαγαζί που είναι πάντα ανήσυχο και δε σταματάει να εξελίσσεται. Το αγαπημένο Line Athens στον καινούργιο του κατάλογο έχει μια παραλλαγή Paloma, η οποία έχει distillate από αρμπαρόριζα και φύλλα νεραντζιάς, και για οξύτητα ένα cordial από αχλάδι ενώ στο χείλος του ποτηριού βρίσκουμε αλάτι από barley και ένα φύλλο νεραντζιάς για γαρνιτούρα.

The Clumsies

Έχουμε ξαναμιλήσει για τον υπέροχο κατάλογο του The Clumsies. Σε αυτόν ο Νίκος Σουρμπάτης και η ομάδα του έχουν καταφέρει να φτιάξουν cocktails που περιγράφουν τα Happy Accidents της ζωής μας με έναν φοβερό τρόπο.

Ένα από αυτά (και accident και cocktail) είναι το Going Down the Rabbit Hole μια παραλλαγή της Paloma με Don Julio Blanco Tequila και Casamigos Mezcal αρωματισμένα με λεβάντα, νερό από γκρέιπφρουτ μαγειρεμένο με λεμονοθύμαρο και τόνκα, και μια σόδα από διαυγή χυμό καρότο. Στο ιδιαίτερο ποτήρι που σερβίρεται θα βρεις ένα μυστικό Paloma mix σε σκόνη.

Old Dog

Όπως έχουμε ξαναπεί, στην Νέα Φιλαδέλφεια και συγκεκριμένα στον πεζόδρομο της, υπάρχει ένα bar που αγαπάει τα cocktails και ξέρει να παίζει μαζί τους με άρτιο τρόπο. Στο Old Dog ο Πάνος Καναβέτας και η ομάδα του έχουν δημιουργήσει μια παραλλαγή της κλασικής Paloma, ενός cocktail που έφερε και πάλι στο προσκήνιο την tequila.

Στο Old Dog ανθρακώνουν την δική του version της Paloma και έτσι το αποτέλεσμα έχει πολλές μα πολλές φυσαλίδες. Ένα blend από tequila και mezcal, φρέσκο grapefruit, λεμόνι, cordial πιπεριού και σπιτική γρεναδίνη

Felicita

Το αγαπημένο aperitivo bar του Κεραμεικού ξέρει και από καλή Paloma. Όπως έχουμε ξαναπεί το Felicita μπορεί να έχει πολύ έντονες ιταλικές επιρροές αλλά ξέρει να φτιάχνει και υπέροχα cocktails. Άλλωστε ο Μάριος Ηλιόπουλος έχει επιμεληθεί και συχνά εκτελεί κιόλας έναν υπέροχο κατάλογο. Εκεί βρίσκουμε μια Paloma με Olmeca tequila Blanco, Three Cents grapefruit soda, φλισκούνι και αλάτι καπνιστό με κουκουνάρι η οποία είναι πραγματικά φανταστική.

Deos

Η καλύτερη ταράτσα της πόλης δεν είναι άλλη από το Deos. Έναν χρόνο μετά ελάχιστοι δεν την έχουν επισκεφτεί, δεν την έχουν φωτογραφίσει και δεν έχουν δοκιμάσει τα υπέροχα ποτά της.

Ανάμεσα τους στον κατάλογο βρίσκεται η Sordida Paloma η οποία φτιάχνεται με tequila Cenote Blanco, Elderflower Liquer, φρέσκο χυμό λεμόνι, αγαύη εμποτισμένη με νότες εσπεριδοειδών και στο τέλος απογεμίζεται με grapefruit soda. Αν την τοποθετήσεις χωροχρονικά σε ένα καλοκαιρινό ηλιοβασίλεμα στην ταράτσα τότε έχεις την καλύτερη στιγμή του θέρους.