Unsplash
ΠΑΙΔΙΑ

Τι να κάνετε με τα παιδιά σας αυτό το ΣΚ στην Αθήνα

Ευτυχώς, η Αθήνα έχει πολλά να προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους, οπότε και αυτό το Σαββατοκύριακο υπάρχουν πολλές δράσεις που σίγουρα θα τις απολαύσουν τα παιδιά και ίσως τις χαρούν και οι γονείς.

Είμαστε μια μόλις ανάσα μακριά από το Σαββατοκύριακο (η Παρασκευή δε μετράει, είναι μεταβατική μέρα) και όλοι έχουμε αρχίσει λίγο-πολύ να κανονίζουμε που θα βγούμε και πως θα περάσουμε καλύτερα τον χρόνο μας, πριν η Δευτέρα, η οποία ως γνωστόν έρχεται πιο γρήγορα απ’ όσο περιμένεις. Αν είσαι single ή απλώς σε σχέση, η διαδικασία αυτή δεν είναι και τόσο δύσκολη, αν όμως έχεις παιδιά, τότε τα πράγματα λίγο περιπλέκονται.

Πρέπει να βρεις κάτι που θα ικανοποιήσει που πρωτίστως θα ικανοποιήσει τα παιδιά κι αν ικανοποιήσει κι εσένα ακόμα καλύτερα. Αλλιώς μπορείς να απολαύσεις απλά τον take away καφέ σου όσο εκείνα διασκεδάζουν -ελπίζουμε με την ψυχή τους. Ευτυχώς, η Αθήνα έχει πολλά να προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους, οπότε και αυτό το Σαββατοκύριακο υπάρχουν δεκάδες δράσεις που σίγουρα θα τις απολαύσουν τα παιδιά και ίσως τις χαρούν και οι γονείς.

Παρακάτω ακολουθούν πέντε δράσεις και εκδηλώσεις που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Circo Acquatico Bonaccini στο Παλαιό Φάληρο

Πάνω σε μια πίστα-δεξαμενή 20.000 λίτρων νερού ξετυλίγεται μια μοναδικά σκηνοθετημένη μαγική παράσταση όπου βραβευμένοι ακροβάτες, ισορροπιστές, ζογκλέρ κλόουν από όλο τον κόσμο, με υψηλής ποιότητας φωτισμό, ήχο, κουστούμια, μακιγιάζ και σκηνογραφία ενώνουν τον υδάτινο κόσμο με τον δικό μας.

Ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο και θεματοποιημένο από το νερό που θα μαγέψει θεατές κάθε ηλικίας, με πρωταγωνιστές το μοναδικό motorshow, 2 γοργόνες σε μια υδάτινη γυάλα και τον διάσημο Transformer που μεταμορφώνεται μπροστά στους μικρούς και μεγάλους φίλους μας.

Κυριακή 11:30, 18:00 και 20:30

Γενική Είσοδος 7 ευρώ (εκτός Θεωρείων) | Πλάγια Πλατεία (καθίσματα): 10 ευρώ Φοιτητικά, παιδικά (2 έως 12 ετών) & 13 ευρώ ενηλίκων | Πλατεία (καθίσματα): 12 ευρώ, Φοιτητικά, παιδικά (2 έως 12 ετών) & 15 ευρώ ενηλίκων | Θεωρεία αριθμημένα (πολυθρόνες V.I.P): 16 ευρώ Φοιτητικά, παιδικά (2 έως 12 ετών) & 18 ευρώ ενηλίκων | Πολυτέκνων, Ανέργων, ΑΜΕΑ: 9 ευρώ | Τα παιδιά κάτω των 2 ετών είναι δωρεάν

Dansez! Ο χορός στην ιστορία της τέχνης και τη ζωγραφική στο ΚΠΙΣΝ

Τι να κάνετε με τα παιδιά σας αυτό το ΣΚ στην Αθήνα

Ο χορός διαχρονικά ήταν πάντα μέσο έκφρασης, απελευθέρωσης, κοινωνικοποίησης, τελετουργίας. Τη νέα χρονιά, μέσα από έναν κύκλο με θέμα τον χορό τα μικρά Μέλη του ΚΠΙΣΝ με αφορμή το action painting και το paint dancing που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990 στην Αμερική, θα αφεθούμε να εκφραστούμε ελεύθερα μέσα από τον ρυθμό και το χρώμα.

Οι χορευτές και χορεύτριες στην καθημερινότητά τους, πριν ή μετά το θέαμα, αποτέλεσαν συχνά το θέμα μεγάλων ζωγράφων. Σε αυτό το διαδραστικό εργαστήριο ζωγραφικής θα μελετήσουμε έργα εμπνευσμένα από τον χορό, τις διαφορετικές προσεγγίσεις και ερμηνείες καλλιτεχνών όπως ο Matisse, o Andre Derrain, O Degas και ο Toulouse Lautrec. Στη συνέχεια, υπό τον ήχο διαφόρων ειδών μουσικής, θα δημιουργήσουμε τα δικά μας έργα χορεύοντας!

*Προτείνεται η χρήση άνετων ρούχων τα οποία μπορεί να λερωθούν

Σάββατο 13 Ιανουαρίου | 11.30 – 12.45
Makerspace

Για παιδιά 5 – 9 ετών
Έως 15 συμμετοχές – Μόνο για Μέλη
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή
Οι προεγγραφές για τις δράσεις Μελών Ιανουαρίου ξεκινούν στις 05/1 στις 12.00

«Δημιουργώ το δικό μου κοστούμι» στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Τι να κάνετε με τα παιδιά σας αυτό το ΣΚ στην Αθήνα

Πόσα διαφορετικά κοστούμια μπορεί να είχε η ντίβα της όπερας; Από τι υφάσματα φαντάζεσαι ότι ήταν ραμμένα; Σε τι διαφέρει άραγε ένα κοστούμι μόδας από ένα κοστούμι θεάτρου; Χρώματα, υλικά, σχήματα και πολλά άλλα ξεπηδούν από τις προθήκες του μουσείου και συναντούν παιδιά και συνοδούς για να δημιουργήσουν τα δικά τους φανταστικά κοστούμια. Ποια είναι άραγε η ιστορία του κάθε κοστουμιού; Τι ρόλο φαντάζεσαι να ερμηνεύεις όταν το φοράς;

Σάββατο 13 Ιανουαρίου & Σάββατο 20 Ιανουαρίου
3 έως 5 ετών: 10:30-11:30 π.μ.
6 έως 10 ετών: 11:30-12:30 π.μ.

Εικαστικό εργαστήριο με τη μέθοδο του θεατρικού παιχνιδιού
Συνολικός αριθμός συμμετεχόντων σε κάθε εργαστήριο: 20 παιδιά
Κόστος συμμετοχής: 8€ το παιδί και εισιτήριο μουσείου ο/η συνοδός

«Κόκκινη Κλωστή Δεμένη»: αφηγήσεις παραμυθιών

 

Στις αίθουσες Παιδικής Βιβλιοθήκης και Μουσικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Περιστερίου θα πραγματοποιούνται αφηγήσεις παραμυθιών, στο πλαίσιο της Λέσχης Παραμυθιού «Κόκκινη Κλωστή Δεμένη».

  • Το πρόγραμμα των αφηγήσεων, ήμερα Σάββατο, ώρες 11:00 – 12:00, έχει ως εξής:
  • 13/1/2024: Στέργια Κάββαλου: Πάει ο παλιός ο χρόνος
  • 27/1/2024: Γιώργος Ευγενειάδης: Απλά και διαφορετικά
  • 10/2/2024: Μαίρη Τσόγκα: Μουτάζ, το αρκουδάκι της αγκαλιάς
  • 24/2/2024: Ιλιάδα Καλαμαρά: Ναφθαλίνη
  • 9/3/2024: Αγγελική Ταβερναράκη: Ένα σακούλι παραμύθια με κουκιά και με ρεβίθια
  • 30/3/2024: Κυριακή Ατταλιώτου: Φτιάχνω το δικό μου Παραμύθι
  • 13/4/2024: Βασιλική Δευτεραίου: Τα κουνέλια σώζουν τα αστέρια
  • 27/4/2024: Άννα Τσιαπούρη: Μια φωλιά, δυο χελιδόνια, τρία παιδιά
  • 18/5/2024: Μαρία Ανδρικοπούλου: Τα χρώματα του καλοκαιριού

Δωρεάν είσοδος. 

Υπερ-ήρωες στο Μουσείο Ακρόπολης

Τι να κάνετε με τα παιδιά σας αυτό το ΣΚ στην Αθήνα

Πώς κατάφερε ο Ηρακλής να νικήσει τη Λερναία Ύδρα και τι ρόλο έπαιξε στη Γιγαντομαχία; Πώς βγήκε από τον Λαβύρινθο ο Θησέας και γιατί έμπλεξε σε μάχη με τους Κενταύρους; Ελάτε με τα παιδιά σας στο Μουσείο Ακρόπολης, για να γνωρίσουν τους υπερ-ήρωες των αρχαίων και τις απίθανες περιπέτειές τους. Στο τέλος μπορούν να γίνουν και τα ίδια σούπερ ήρωες και να δημιουργήσουν κόμικς με τους δικούς τους άθλους.

Τα παιδιά μπορούν να φωτογραφίσουν και να ανεβάσουν το έργο τους στο acropolismuseum kids.

Για παιδιά 6 έως 12 ετών
Κάθε Κυριακή, 11:00 π.μ.
Δωρεάν για τα παιδιά. Απαραίτητη προϋπόθεση η έκδοση εισιτηρίου ημέρας για τους ενηλίκους και μηδενικού εισιτηρίου για τα παιδιά. Ενημερωθείτε για το κόστος εισιτηρίων.