MAPIZA KAΨAMΠEΛH
ΒΓΕΣ ΕΞΩ

Το Atisbar θυμίζει κήπο και σερβίρει cocktails με comfort φαγητό

Ένα καθαρόαιμο all day μαγαζί δίνει άλλη διάσταση στην οδό Φραγκοκλησιάς, βάζοντάς τη στον χάρτη της αθηναϊκής διασκέδασης.

Έχει ενδιαφέρον το πώς οι περιοχές αλλάζουν πρόσωπο, και γίνονται πιο φιλικές για τους ανθρώπους που κατοικούν ή εργάζονται σε αυτές. Η ανάγκη για όμορφους χώρους, που σπάνε τη μονοτονία του γκρι των κτηρίων, φαντάζει πλέον επιτακτική και όλο και περισσότεροι επιχειρηματίες φαίνεται να το αντιλαμβάνονται. Η οδός Φραγκοκλησιάς αποτελεί το πιο πρόσφατο παράδειγμα, με την άφιξη του Atisbar να δίνει στη γειτονιά το στέκι που της έλειπε.

Κάπου ανάμεσα σε πολυεθνικές εταιρείες και μουντές πολυκατοικίες, το νέο αυτό μαγαζί αποτελεί ένα καθαρόαιμο all day που έχει γίνει ήδη σημείο συνάντησης για όσους αναζητούν αρχικά έναν χαρούμενο χώρο για lunch break και για τους κατοίκους των βορείων προαστίων.

MAPIZA KAΨAMΠEΛH

Το Atisbar στα ισπανικά σημαίνει «ατενίζω» ή «κρυφή ματιά» και η αλήθεια είναι πώς το όνομά του προσδιορίζει άριστα το πώς είναι στημένο. Δεν θα φανερωθεί μπροστά σου με την πρώτη ματιά, καθώς είναι περιστοιχισμένο από ψηλά κτήρια, αλλά όταν καθίσεις σε ένα από τα τραπέζια του θα πιάσεις τον εαυτό σου να ατενίζει χαλαρώνοντας και απολαμβάνοντας τον καφέ σου.

MAPIZA KAΨAMΠEΛH

Το μενού συμπυκνώνει άριστα all day προτάσεις, από το brunch που σερβίρεται καθημερινές και Σάββατο μέχρι τις προτάσεις για βράδυ και του bar food. Το Atisbar ξεφεύγει από τη λογική του μαγαζιού που εξυπηρετεί τους εργαζομένους των εταιρειών αλλά αναδεικνύεται σε έναν προορισμό που θα απολαύσεις φαγητό, ποτό και μουσική ξεφεύγοντας από τις κλασικές πιάτσες.

Το design φέρει την υπογραφή της εταιρείας Toolbox, με τον εσωτερικό χώρο να δίνει την αίσθηση κήπου με το καταπράσινο gazebo που κρέμεται από την οροφή και τις αποχρώσεις του πράσινου και μπλε να κυριαρχούν στη διακόσμηση. Πίσω από την μπάρα, ο Παναγιώτης Βλάχος επιμελείται cocktails, που κινούνται από πειραγμένα κλασικά μέχρι ενδιαφέροντα aperitivo.

MAPIZA KAΨAMΠEΛH

Τα περισσότερα συστατικά που χρησιμοποιούνται, από τα λικέρ και τους πουρέδες μέχρι τη σόδα δεντρολίβανο είναι δικής τους παραγωγής, ενώ η εποχικότητα παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Τα ελληνικά προϊόντα κατέχουν περίοπτη θέση στο μπαρ, με προτάσεις όπως το Indigo Orange να είναι βασισμένο σε Metaxa, Roots Mastiha, lime, μέλι και μαρμελάδα πορτοκάλι.

MAPIZA KAΨAMΠEΛH

Το bar food καλύπτει ιδανικά την ανάγκη για τσιμπολόγημα στην μπάρα, από bao buns και pinsa μέχρι mini burgers και tacos. Η κουζίνα δίνει έμφαση στο βραδινό μενού, με επιλογές μετρημένες που καλύπτουν κάθε προτίμηση, όπως το fish & chips με λαυράκι σε τραγανή κρούστα και φρέσκες αρωματικές πατάτες μέχρι το διάφραγμα black angus.

Εκτός από τα cocktails και το comfort φαγητό, η ομάδα του Atisbar δίνει βάση στη μουσική. Κάθε μέρα, ένας διαφορετικός DJ κινείται σε ένα φάσμα παλαιότερων δεκαετιών, από soul funk Afro και disco μέχρι tropical και εκλεπτυσμένη electro.

Το perfect served G&T και το Hibiscus που θυμίζει λουκουμάκι χωρίς να είναι ιδιαίτερα γλυκό, καθώς το ουίσκι δένει ιδανικά με τα υπόλοιπα στοιχεία, είναι ίσως η καλύτερη αρχή για να γνωρίσεις καλύτερα το μαγαζί. Από την άλλη, οι νόστιμες και προσιτές προτάσεις του brunch και το comfort menu του, αποτελούν αφορμές για να ανανεώνεις το ραντεβού σου.

Το OneCity είναι ο νέος οδηγός της Αθήνας. Γειτονιές, πρόσωπα, εστιατόρια και street food, τάσεις και αφίξεις σε διασκέδαση και πολιτισμό. Ό,τι συμβαίνει στην πόλη βρίσκεται στο OneCity by OneMan!