ΒΓΕΣ ΕΞΩ

Ξέρω τι θα κάνεις την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Θεματικά τουρ σε μουσεία, ραντεβού στα τυφλά με βιβλία, παραστάσεις και σατιρικά σόου για αυτούς που αγαπούν (είτε αγαπούν να μισούν) τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Με βάση τα πάντα έγκυρα ποσοστά διεθνών ερευνών, τα πιο συνηθισμένα δώρα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι τα γλυκά (29%), οι κάρτες ευχών (40%), τα λουλούδια (39%) και το κέρασμα σε απογευματινή έξοδο (32%), ενώ μέχρι σήμερα παραμένει εντελώς αδιευκρίνιστο κι εκτός πεδίου έρευνας το ποιο από τα παραπάνω δώρα σε κάνει να αισθάνεσαι λιγότερο cringe στις 14 του Φλεβάρη.

Τι προτιμάς; Αρκουδάκι να λέει «I love you» ή τούρτα με τυπωμένη τη φωτογραφία σας στο γλάσο; Μπαλόνι από λούνα παρκ ή τριαντάφυλλο-λάμπα; Κούπα με (οποιαδήποτε) εκτύπωση ή κάλτσες 1+1 «για να νιώθετε ο ένας τον άλλον»;

Δύσκολες οι απαντήσεις, όσο δύσκολο και να αποφύγεις τα νεύρα αυτή τη μέρα εάν είσαι ελεύθερος. Για κάθε περίπτωση, μαζέψαμε τα πράγματα που γίνονται έξω στην πόλη με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, προσπαθώντας να αποφύγουμε το cringe. Και το 1+1.

Τουρ στα ζευγάρια του Μουσείου Γουλανδρή

Ξέρεις τι κοινό έχουν οι καλλιτέχνες Auguste Rodin και Camille Claudel, Ben Nicholson και Barbara Hepworth, François-Xavier Lalanne και Claude Lalanne, Fernando Botero και Σοφία Βάρη; Υπήρξαν κάποτε ζευγάρια στη ζωή, σε πολλές περιπτώσεις με θυελλώδεις έρωτες που μετέφεραν και στο ζωγραφικό τους έργο, ενώ έργα τους είχε προσθέσει στη συλλογή του το διορατικό ζεύγος συλλεκτών Γουλανδρή. Με την ευκαιρία της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, το μουσείο στο Παγκράτι επαναφέρει τη θεματική ξενάγηση με τίτλο «Ζευγάρια καλλιτεχνών στη Συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή».

Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 16:00 και στις 17:30, με εισιτήριο 5€.

Άλλοι κυνηγούν έρωτες, άλλοι κυνηγούν αποτυχίες

Πώς να μιλήσεις για την αποτυχία την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου © Fuckup Nights

Επιστρέφουν τα Fuckup Nights στην Αθήνα, ένα concept διοργανώσεων που ξεκίνησε πριν χρόνια στο Μεξικό και σήμερα έχουν απλωθεί σε όλο τον κόσμο, εστιάζοντας σε ιστορίες αποτυχίας και το πώς αυτή τελικά μετατράπηκε σε εργαλείο. Μία από τις ιστορίες που θα ακουστούν στην Τεχνόπολη ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου γεννήθηκε από έρωτα, αλλά εξελίχθηκε σε βάσανο, με ένα ολόκληρο χωριό (και το έτερον ήμισυ) ενάντια στη γυναίκα που αποφάσισε να γίνει επιχειρηματίας.

Αγκαλιάζουμε την αποτυχία με ένα ανατρεπτικό public speaking, στις 19:00. Είσοδος ελεύθερη.

Έκπτωση στο Θέατρο Πορεία

Ξέρω τι θα κάνεις την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Επειδή ο έρωτας μπορεί να περιλαμβάνει δύο, τρία και παραπάνω πρόσωπα ή απλά εμπειρίες, όπως η ανεπανάληπτη στιγμή της μέθεξης με τον ήρωα επάνω στο πάλκο, το Θέατρο Πορεία γιορτάζει προσφέροντας έκπτωση σε δύο παραστάσεις που έχουν συζητηθεί: από τη μία, το εξαιρετικό Έγκλημα και Τιμωρία σε μεταφορά Θανάση Τριαρίδη και σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, και από την άλλη, η επερχόμενη τρυφερή παράσταση Περλιμπλίν και Μπελίσα σε σκηνοθεσία Τάρλοου και θέμα τον ανεκπλήρωτο έρωτα (πρεμιέρα 5 Μαρτίου).

Μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου, μπορείς να προμηθευτείς τα εισιτήρια στη μειωμένη τιμή των 15 ευρώ.

Ραντεβού στα τυφλά (με ένα βιβλίο)

Πιστεύεις ότι ο κόσμος δεν φλερτάρει πια, ότι χάθηκε το ρομάντζο και όλα γίνονται γρήγορα και επιφανειακά; Πιστεύεις ότι το concept «ραντεβού στα τυφλά» να θυμίζει εποχές που έκανε τηλεθέαση η Βάσια Τριφύλλη; Ώρα για χρονοκάψουλα: την παραμονή του Αγίου Βαλεντίνου, το Λεξικοπωλείο και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος ετοιμάζουν μια βραδιά για εργένηδες βιβλιόφιλους – πάρει το αγαπημένο σου βιβλίο μαζί και έλα στην παρέα που ίσως να κρύβεται ο μελλοντικός σου σύντροφος. Το μικρόφωνο θα περιμένει τους πιο θαρραλέους για ανάγνωση αποσπάσματος.

Ραντεβού στα τυφλά μ’ ένα βιβλίο. Στο αγαπημένο βιβλιοπωλείο στο Παγκράτι, την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου στις 19:00.

Ο Σπύρος Γραμμένος ντυμένος Βαλεντίνος

«Ήρθε η μέρα του αγίου Βαλεντίνου», που λέει και στο ανάλογο κομμάτι του, «γέμισε άνθη και μπαλόνια όλη η πόλη, όλοι στους δρόμους περπατάνε αγκαλιά, καινούργια string θα φοράνε όλοι η κώλοι». Εκείνος ντύνεται με τη στολή του Αγίου Βαλεντίνου και επιστρέφει στο καθιερωμένο ραντεβού του στον Σταυρό του Νότου ανήμερα της γιορτής, δικαιώνοντας όσους την ασπάζονται και ακόμη περισσότερο όσους την οικτίρουν, βγάζοντας με βία τις πεταλούδες από το στομάχι τους. Ένα πλούσιο και όπως πάντα σατιρικό σόου από τον αγαπημένο Σπύρο Γραμμένο.

Στις 14 Φεβρουαρίου, στις 21:00. Προπώληση εισιτηρίων εδώ.