ΠΟΛΗ

3 προτάσεις για το πιο καλοκαιρινό γαστρονομικό ταξίδι στην Αθήνα

Δεν χρειάζεται να πάρεις το αεροπλάνο για να ταξιδέψεις, μπορείς να επιλέξεις εκείνα τα spots της πόλης που θα σου χαρίσουν ξεχωριστές εμπειρίες παρέα με μία παγωμένη μπίρα.

Το ταξίδι είναι πρώτα και πάνω από όλα μία ιδέα, μία κατάσταση. Κάποιες φορές μάλιστα δε χρειάζεται να πετάξεις για εκατοντάδες μίλια ούτε να αλλάξεις τρία τρένα για να φτάσεις στον προορισμό του. Μπορείς απλά να επιλέξεις εκείνο το spot της πόλης που θα σε κάνει να αποδράσεις από την καθημερινότητα.

Το Estrella Damm Gastro Journey μόλις έφτασε στην Αθήνα για να μυήσει το κοινό σε μία μοναδική εμπειρία: από τις 2 έως τις 26 Ιουνίου, 20 γαστρονομικοί προορισμοί της πόλης ανοίγουν της πόρτες τους και δημιουργούν μοναδικά μενού σε ειδικές τιμές, τα οποία μπορείς να απολαύσεις παρέα με τους φίλους σου αλλά και μία Estrella Damm –  την μπίρα που έχει ταυτίσει το όνομά της με τη γαστρονομία.

To καλοκαίρι στην πόλη ξεκινά γεμάτο γευστικές εμπειρίες και οι συντάκτες του OneMan γράφουν τις δικές τους επιλογές από αυτό το μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι.

Στο Beauty Κilled Τhe Βeast ο Θοδωρής Κανελλόπουλος

Από την εποχή που ήμουν πιο μικρός και κάθε καλοκαίρι ταξίδευα στην Ισπανία για να παρακολουθήσω μερικά από τα μεγαλύτερα μουσικά ονόματα, είχα συνδέσει την Estrella Damm με αυτά τα ταξίδια. Ήταν παντού, ήταν η μπίρα που τότε είχα ταυτίσει με τη μουσική και τα ταξίδια μου. Όσο περνούσαν τα χρόνια, την είχα κοντά μου σε κάθε μου γαστρονομική εξόρμηση. Είτε στην Ελλάδα είτε κυρίως και πάλι στην Ισπανία. Επομένως, είναι πολύ ευχάριστη η δημιουργία του Estrella Damm Gastro Journey, του θεσμού που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και εγκαινιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. 

Στην Αθήνα, λοιπόν, ανυπομονώ να μεταφερθώ στο νεοκλασικό του Beauty Killed The Beast, σε έναν από τους πιο όμορφους πεζοδρόμους της πόλης στο Μεταξουργείο, για να δοκιμάσω τις γευστικές δημιουργίες του σεφ Δημήτρη Κοντόπουλου όπως είναι το Bao Bun με χοιρινό, καρότο, κρεμμύδι & φρέσκο κόλιανδρο, το stick κοτόπουλου με μανιτάρια shitake και τα steam buns με μανιτάρι, γλυκοπατάτα, κρεμμυδάκι & unagi sauce και φυσικά να τα συνδυάσω με την μπίρα που πάντοτε θα μου θυμίζει τις βόλτες, το φαγητό και τη διασκέδαση τόσο στη Βαρκελώνη όσο και στην πόλη μου, την Αθήνα. Παρέα, λοιπόν, με την Estrella Damm

Στο Salero ο Γιώργος Ρομπόλας

Σημασία έχει το ταξίδι, με όποιον τρόπο και αν γίνεται, ιδιαίτερα μάλιστα όταν λειτουργεί σαν απόδραση. Έτσι, εδώ και πολλά χρόνια το Salero λειτουργεί -καθόλου τυχαία- σαν ένα καταφύγιο φίλων και αγαπημένων ανθρώπων. Είναι αυτή η αίσθηση ταξιδιού στον χώρο και στον χρόνο που σου δίνει η παλιά bauhaus μονοκατοικία στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου στα Εξάρχεια: είναι κάπως σαν να μεταφέρεσαι με το ένα πόδι στη δεκαετία του ‘30 και με το άλλο να βρίσκεσαι τελείως ξαφνικά σε μία φανταστική Ισπανία.

Ιδανικές συνθήκες δηλαδή για να κάτσεις σε ένα τραπέζι και να μοιραστείς με φίλους μανιτάρια με θυμάρι, λέμονι και κρασί, chorizo με βιολογικά αυγά, ψητό κατσικίσιο τυρί με jamon serrano αλλά και γαρίδες με κρούστα όσο η μία παγωμένη Estrella Damm διαδέχεται την άλλη. Ιδανικές συνθήκες με άλλα λόγια για να γευτείς ένα γαστρονομικό ταξίδι που λειτουργεί σαν απολαυστική απόδραση από την καθημερινότητα.

Στο El Senor η Μάρω Παρασκευούδη

Το φαγητό έχει αυτή τη μοναδική ιδιότητα να σε ταξιδεύει και στο El Senor, οι δύο φίλοι και συνιδιοκτήτες Μάριος Πετρόπουλος και Νίκος Σγουράκης, έφτιαξαν ένα μενού που κλείνει μέσα του όλα τα αγαπημένα τους ταξίδια. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα tapas restaurant και έτσι όλα τα πιάτα είναι σχεδιασμένα για να μπαίνουν στη μέση και να μοιράζονται, από τα πιο μικρά όπως τα pinchos και montaditos μέχρι τα μεγαλύτερα, όπως η παέγια, ο σιδηρόδρομος και το χταπόδι με ρεβίθια. 

Αγαπώ να κάθομαι στα υπερυψωμένα τραπέζια, απέναντι από την μπάρα και τη βιτρίνα με τα τυριά, τα αλλαντικά και τα υπόλοιπα προϊόντα που έρχονται από τα καλύτερα μέρη της Μεσογείου. Έτσι, μπορώ να παραγγείλω πιο εύκολα την επόμενη παγωμένη Estrella Damm, όση ώρα βουτάω το χειροποίητο flatbread στην ταραμοσαλάτα.