iStock
ΔΡΟΜΟΙ

4 πιάτα για να δοκιμάσεις στην οδό Αρριανού στο Παγκράτι

Από ένα φρέσκο μοσχαρίσιο καρπάτσιο και μία πιο μοντέρνα εκδοχή της Τσουχτής μέχρι sushi rolls και παϊδάκια, αυτός ο ήσυχος δρόμος στο Παγκράτι έχει τα δικά του στέκια.

Μπορεί η Αρχελάου να συγκεντρώνει τις περισσότερες αφίξεις στη γειτονιά του Παγκρατίου και να είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο hip δρόμους της περιοχής, αλλά η οδός Αρριανού έχει με τη σειρά της τα δικά της στέκια.

Περπατώντας την Αρριανού, συναντάς το Musique, ένα all day μαγαζί με προσεγμένο φαγητό και φυσικά το Μαύρο Πρόβατο, το οποίο βρίσκεται στην ίδια θέση εδώ και μία δεκαετία. Σχεδόν απέναντι είναι το Yoko Sushi Bento ενώ αν στρίψεις στην Πολέμωνος, πέφτεις πάνω στον Μαύρο Γάτο. Το σίγουρο είναι πώς ό,τι κι αν επιλέξεις, θα βρεις το δικό σου αγαπημένο πιάτο.

Το μοσχαρίσιο καρπάτσιο στο Musique

Στον κατάλογό του, το κλασικό στέκι της Αρριανού συγκεντρώνει αρκετές νόστιμες επιλογές στα ορεκτκά, από τηγανητές πατάτες Νάξου για να τσιμπολογάς και δροσιστική ταραμοσαλάτα με αβοκάντο και γιαούρτι, μέχρι arancini. Το πιάτο, ωστόσο, που κερδίζει τις εντυπώσεις είναι το μοσχαρίσιο καρπάτσιο. Ντοματίνια, λάδι μαύρης τρούφας και καπνιστό αλάτι συνδυάζονται με λεπτοκομμένες φέτες κρέατος και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά φρέσκο και νόστιμο.

Τα παϊδάκια στον Μαύρο Γάτο

Ο Μαύρος Γάτος βλέπει τα τραπέζια του να γεμίζουν καθημερινά κι αυτό γιατί φημίζεται για την οικεία ατμόσφαιρα, τα ποιοτικά κρεατικά του και τα νόστιμα μαγειρευτά. Αξίζει να δώσεις ψήφο εμπιστοσύνης σε μπριζόλα και συκώτι αλλά αν θέλεις το πιάτο – σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, αυτό είναι τα παϊδάκια. Θα τον συναντήσεις στρίβοντας από την Αρριανού στην οδό Πολέμωνος.

Τα inside out rolls του Yoko Sushi Bento

Τηγανητή γαρίδα με spicy mayo, ψητό χέλι με αβοκάντο, πικάντικος τόνος με κρεμμύδι αλλά και veggie rolls μπαίνουν στη λίστα με τα inside out rolls του Yoko. Μαγαζί με χαλαρή διάθεση, για να κάνεις μια στάση όταν θέλεις sushi στη γειτονιά.

Η τσουχτή στο Μαύρο Πρόβατο

Σταθερή αξία αποτελεί το Μαύρο Πρόβατο στο Παγκράτι από το 2012, για την ελληνική δημιουργική του κουζίνα. Στη δεκαετή του πορεία, οι θαμώνες έχουν τα δικά τους αγαπημένα πιάτα. Η τσουχτή, ωστόσο, με λιγκουίνι, καβουρδισμένη μυζήθρα και αυγό είναι μια νόστιμη επιλογή του παραδοσιακού φαγητού.