ΓΕΥΣΗ

Ο Ροζ Πάνθηρας φέρνει στην πλατεία Βαρνάβα το comfort φαγητό που αναζητάς

Φίλοι, μάγειρες και συνεργάτες, οι Σπύρος Κατσίμπας και Γιώργος Μίχος έστησαν ένα μαγαζί με πολλή αγάπη, δίνοντας προσοχή από τη διακόσμηση μέχρι την κουζίνα.

Σε μία περιοχή που αγαπάει τα στέκια, ο Ροζ Πάνθηρας βρήκε το πόστο του πριν από περίπου δύο χρόνια. Πάνω ακριβώς στην πλατεία Βαρνάβα, που διατηρεί σε μεγάλο βαθμό την αίσθηση της γειτονιάς, η νεοταβέρνα, όπως αυτοπροσδιορίζεται, προσφέρει comfort γεύσεις από την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα.

Ο χώρος είναι ανεπιτήδευτα καλοστημένος, με τη σάλα να προσφέρει ένα οικείο και χαλαρό περιβάλλον και τα τραπεζάκια που απλώνονται στην άνετη πρασιά να ενδείκνυνται για τους ζεστούς, καλοκαιρινούς μήνες. Φίλοι, μάγειρες και συνεργάτες, οι Σπύρος Κατσίμπας και Γιώργος Μίχος έστησαν ένα μαγαζί με πολλή αγάπη, δίνοντας προσοχή από τη διακόσμηση μέχρι την κουζίνα.

Ροζ Πάνθηρας

Από τον σχεδιασμό των μενού, που αλλάζουν ανά εποχή και τις συνταγές, που πατούν πάνω σε παλιές παραδοσιακές αλλά με μία πιο μοντέρνα εκδοχή μέχρι την επιλογή τω κρεάτων που έρχονται κυρίως από την Παύλιανη (χωριό του πρώτου), όλα περνούν από τα χέρια τους.

Ο Ροζ Πάνθηρας εστιάζει στο καλό κρέας, που αποτελεί και το staple του μαγαζιού, με επιλογές όπως μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα κομμένη ταλιάτα, βουβαλίσιο μπιφτέκι, χοιρινή Tomahawk και T-bone, καθώς επίσης και στον τρόπο ψησίματός του.

Το κάρβουνο αποτελεί σήμα κατατεθέν της κουζίνας, καθώς όλα τα κρεατικά ψήνονται εκεί, την ώρα της παραγγελίας. Ακόμα όμως και πιάτα όπως το καλοκαιρινό κριθαρότο με γαρίδες, ολοκληρώνεται πάνω στα κάρβουνα για να πάρει το χαρακτηριστικό μέλωμά του.

Χόρτα τσιγαριστά με λιωμένη φέτα, τυροζούλι ψητό με σπιτική μαρμελάδα, ποικιλία ψητών μανιταριών, χειροποίητο λουκάνικο Παύλιανης και συκώτι ρακόμελο είναι μερικά από τα πιάτα που ξεχωρίζουν. Οι δύο μάγειρες έχουν πετύχει μία αρμονική επιλογή μεταξύ κρέατος, ψαριού και θαλασσινού, επιλέγοντας υλικά που δημιουργούν πιάτα – σήμα κατατεθέν, όπως τα αχνιστά κυδώνια και το χυλοπιτάκι με καραβίδα. Το μενού ολοκληρώνεται με πιάτα ημέρας, ανάλογα με την εποχή, και φυσικά με γλυκό που έγκειται στην έμπνευση και τα υλικά του μάγειρα.

Οι πρώτες ύλες επιλέγονται με προσοχή, όλες οι παρασκευές γίνονται από το μηδέν στην κουζίνα και τα πιάτα ετοιμάζονται a la minute. Τα κρασιά ροής έρχονται από Έλληνες μικροπαραγωγούς, ενώ υπάρχουν επίσης επιλογές σε μπουκάλι, καθώς επίσης ελληνικές μπύρες και αποστάγματα.

 

Τόσο ο Σπύρος Κατσίμπας όσο και ο Γιώργος Μίχος πιστεύουν στη συνέπεια του φαγητού και τις value for money επιλογές – μια φιλοσοφία που έχει δημιουργήσει πιστούς θαμώνες. Ο Ροζ Πάνθηρας, πέρα από αγαπημένο καρτούν, είναι πλέον ένα στέκι για τις comfort γεύσεις, που όλοι αναζητάμε στην Αθήνα. Τα Σαββατοκύριακα, μάλιστα ανοίγει τις πόρτες του από νωρίς το μεσημέρι.

Το OneCity είναι ο νέος οδηγός της Αθήνας. Γειτονιές, πρόσωπα, εστιατόρια και street food, τάσεις και αφίξεις σε διασκέδαση και πολιτισμό. Ό,τι συμβαίνει στην πόλη βρίσκεται στο OneCity by OneMan!