ΠΟΛΗ

Στο Hanzo μαθαίνεις ότι η ιαπωνική κουζίνα δεν είναι μόνο το σούσι

Στη νέα japanese pub που άνοιξε στο Κολωνάκι θα βρεις το νέο σου στέκι, για να χαλαρώσεις πίνοντας ιαπωνικά spirits και απολαμβάνοντας yakitori και άλλα signature πιάτα.

Στο μυαλό κάποιου που αγαπάει τις αναφορές στην pop κουλτούρα, στο άκουσμα του Hanzo, θα κάνει αυτόματα τον συνειρμό με τον Hattori Hanzo, τον χαρακτήρα που υποδύθηκε ο ηθοποιός Sonny Chiba στο Kill Bill Vol.1. Κι όμως το όνομα της νέας japanese pub που άνοιξε στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι στις αρχές του Ιανουαρίου, δεν απέχει και πολύ από την παραπάνω σκέψη. Ενισχύεται όμως με τη μεγαλύτερη ιδέα ενός ήρωα που βοήθησε να ενωθούν οι αυτοκρατορίες και ενός εμμονικού Ιάπωνα πολεμιστή αλλά και με τον ορισμό της λέξης που σημαίνει μισοκρυμμένο.

Το Hanzo δεν θα φανερωθεί μπροστά σου με φανφάρες. Πιστό στον ιαπωνικό μινιμαλισμό, σε περιμένει να διαβείς το κατώφλι του για να νιώσεις τη θετική ενέργεια του χώρου, με το πράσινο να κυριαρχεί σε διαφορετικές αποχρώσεις (στην Ανατολή συμβολίζει μεταξύ άλλων και την καινούργια αρχή) και τα έργα στον τοίχο με αναπαραστάσεις από την ιαπωνική τέχνη.

Ο Μάνος Δαμασκηνός όσο ξέρει τον εαυτό δεν φαντάζεται ότι μπορεί να κάνει κάτι άλλο πέραν της εστίασης. Με την αδερφή του Αστέρια, η οποία είναι αρχιτέκτονας, πήραν την απόφαση να ανοίξουν μία japanese pub, με σκοπό να δημιουργήσουν ένα χαλαρό στέκι και να δείξουν στον κόσμο ότι η ιαπωνική κουζίνα δεν είναι μόνο το σούσι.

Με την αρχιτεκτονική ματιά της δεύτερης και με το know-how του Μάνου, το Hanzo παρουσιάζει ένα προσεγμένο και συμπυκνωμένο μενού που βασίζεται στις ποιοτικές πρώτες ύλες. Κάθε φαγητό παρουσιάζεται στο δικό του κεραμικό σκεύος, το οποίο είναι χειροποίητο και έχει καταφτάσει από την Ιαπωνία, κατόπιν ειδικής παραγγελίας.

Το μενού είναι δομημένο ώστε να δίνει ένταση στις γεύσεις και δημιουργεί το ιδανικό cocktail and food pairing. Ιαπωνικά σουβλάκια με πάπια, αρνί, γαρίδα και κοτόπουλο, ζεστά πιάτα όπως ιαπωνική ομελέτα με κοτόπουλο και ρύζι, spicy edamame, dumplings, sando με χειροποίητο ψωμί και ράμεν συνθέτουν το μενού.

Το Tsukune με κιμά κοτόπουλου και πικάντικη σάλτσα, ο λουκουμάς γεμιστός με χταπόδι, οι φτερούγες κοτόπουλου με σάλτσα tobanjan, το σάντουιτς με χειροποίητο ψωμί βουτύρου, μοσχάρι black angus παναρισμένο με panko, μαρμελάδα λάχανο και σάλτσα μελιού και ο τηγανητός μαύρος χοίρος με σάλτσα tonkatsu είναι μερικές από τις επιλογές που αξίζει να έρθουν στο τραπέζι σου και που θα σε ωθήσουν να παραγγείλεις το επόμενο κοκτέιλ χωρίς δεύτερη σκέψη.

Όλες οι παρασκευές γίνονται εντός της κουζίνας, από το ξεκοκάλισμα του κοτόπουλου μέχρι τις σάλτσες, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα. Πίσω από την μπάρα βρίσκεται ο mixologist Περικλής Λιατόπουλος, ο οποίος έχει στήσει μία κάβα με ιαπωνικά spirits, σάκε και μία λίστα με κοκτέιλς που σιγά σιγά θα μεγαλώνει μέχρι να κλείσει στον αριθμό δεκατρία.

hanzo

Μην αναζητήσεις κλασικές επιλογές, αφού οι προτάσεις έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για το Hanzo. Το Mou Hitotsu με ιαπωνικό τζιν, σιρόπι μήλου και υάκινθου και φρέσκο yuzu είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις.

Το Hanzo δεν βάζει άλλες ταμπέλες πλην του φαγητού και του ποτού που πρεσβεύουν τις αρχές μιας japanese pub. Φιλοδοξεί στο να γίνει ένα στέκι για μετά τη δουλειά ή τη βραδινή έξοδο, όπου ο κόσμος θα χαλαρώνει πίνοντας και τρώγοντας, θα αισθάνεται οικεία και θα συναντάει γνωστούς. Και κάτι μας λέει ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Σκουφά 51, Κολωνάκι
τηλ. επικοινωνίας 2103622657
Facebook
Instagram