unsplash
ΚΑΦΕΣ
SPONSORED

Τάσεις (και) στον καφέ: Καιρός να ενημερωθείς

Αγαπάς τον καφέ και πρέπει να ξέρεις τα πάντα γύρω από αυτόν, από τις τάσεις μέχρι τις ποικιλίες, τι κάνει τη γεύση του ακόμα καλύτερη και ποιος είναι ο σωστός τρόπος να απολαύσεις το κάθε είδος καφέ.

Η καλύτερη ποιότητα του καφέ, η αμεσότητα στο εμπόριο (η επικοινωνία δηλαδή με τους καλλιεργητές), η μεγαλύτερη έμφαση στη βιωσιμότητα, τα ελαφρύτερα προφίλ ψησίματος, οι καινοτόμες μέθοδοι παρασκευής είναι όλα εγγενή του τρίτου κύματος στον καφέ, το οποίο η Αθήνα έχει κατακτήσει εδώ και καιρό. Τα τελευταία χρόνια διανύουμε πλέον το πέμπτο κύμα, το οποίο εκφράζει μια νέα ισχυρή εποχή στον κλάδο, με smart boutique coffee shops που προσφέρουν μια ολοκληρωτική καταναλωτική εμπειρία, εκφράζοντας απόλυτα τις τρέχουσες τάσεις που διαμορφώνουν την βιομηχανία του καφέ. Ο καταναλωτής έχει πλέον όλες τις απαραίτητες εμπειρίες και γνώσεις για να επιλέξει τον σωστό και ποιοτικό καφέ και ξέρεις τι ζητάει. Η γλυκύτητα, η πολυπλοκότητα και η ιδιαιτερότητα στις παρασκευές είναι όλα όσα αναζητάμε για να απολαύσουμε τον καφέ μας. Τα νούμερα άλλωστε δείχνουν ότι σαν λαός τον αγαπάμε πολύ.

Η ετήσια κατανάλωση ανέρχεται στις 41 χιλιάδες τόνους καφέ, 510 είναι οι κούπες που καταναλώνουμε κατά κεφαλήν ενώ υπάρχουν 40 χιλιάδες σημεία πώλησης καφέ στην Ελλάδα. Αυτοί είναι οι αριθμοί που παρουσιάζει το Athens Coffee Festival, το οποίο δημιουργεί τις τάσεις στον καφέ από το 2016 και όπως κάθε χρόνο έρχεται και φέτος στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων για να μας μυήσει ακόμα περισσότερο στον κόσμο του καφέ.

Από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου θα μάθεις τα πάντα γύρω από το αγαπημένο ρόφημα, από τις τάσεις μέχρι τις ποικιλίες, τι κάνει τη γεύση του ακόμα καλύτερη και ποιος είναι ο σωστός τρόπος να απολαύσεις το κάθε είδος καφέ. Η εν λόγω βιομηχανία είναι μία από τις συνεχώς εξελισσόμενες σε όλον τον κόσμο και οι αλλαγές που σημειώνονται σε αυτή και διαφοροποιούν τα δεδομένα της με την πάροδο των ετών, είναι συνεχείς. Coffee cocktails, ready to drink coffee, ζάχαρη από καρύδα, γάλα από βρώμη είναι όλες οι τάσεις για το αγαπημένο μας ρόφημα που θα παρουσιαστούν, καθώς το Athens Coffee Festival, δεν είναι μόνο μία μεγάλη γιορτή του καφέ, αλλά και μία πλατφόρμα ενημέρωσης και εκπαίδευσης.

Αν είσαι ένας πραγματικός coffee aficionado που θέλει να μυηθεί στην κουλτούρα του καφέ, στο ACF 2023 θα βρεις νέες ποικιλίες καφέ, διαφοροποιημένα χαρμάνια, αλλά και νέα προϊόντα που δίνουν τη δική τους πινελιά στο αγαπημένο σε όλον τον κόσμο ρόφημα.

Coffee cocktails, ready to drink coffee και ζάχαρη από καρύδα

Οι ready to drink καφέδες, δηλαδή οι καφέδες που βρίσκεις στα ψυγεία –σε κουτάκια ή μπουκάλια– έχουν αποκτήσει το δικό τους φανατικό κοινό. Πλέον, όλο και περισσότερες μικρές εταιρείες καφέ επενδύουν στους RTD καφέδες, από cold brews μέχρι παγωμένα latte.

Τα φυτικά γάλατα, όπως ροφήματα σόγιας, καρύδας, βρώμης, αμυγδάλου, φιστικιού, φουντουκιού όπως επίσης και άλλων ξηρών καρπών έχουν κερδίσει πολύ έδαφος στην παρασκευή κάποιου cappuccino, freddo cappuccino ή latte και επιλέγονται από πολλούς. Το ίδιο ισχύει και για τα υποκατάστατα ζάχαρης, από την καστανή βιολογική ζάχαρη και τη στέβια μέχρι τη ζάχαρη καρύδας και το σιρόπι αγαύης και σφενδάμου.

Ραγδαία άνοδο στην προτίμηση του κοινού έχει η επιλογή βιολογικού καφέ, που καλλιεργείται χωρίς την προσθήκη χημικών ουσιών και αποτελεί και μια πολύ πιο υγιεινή επιλογή. Στο ACF 2023 θα υπάρχουν αρκετές εταιρίες που θα παρουσιάσουν cappuccino, espresso, ελληνικό και φίλτρου βιολογικής καλλιέργειας. Και φυσικά μην ξεχνάμε τα reusable είδη σερβιρίσματος που θα έχουν την τιμητική τους στο φεστιβάλ.

Τέλος, τα coffee cocktails που παντρεύουν καφέ και αλκοόλ είναι σίγουρα ένα από τα πιο δυνατά trends και βραβευμένοι baristas θα δημιουργήσουν μοναδικές προτάσεις στα booths των εκθετών.

Αγόρασε το εισιτήριό σου online και πάρε μέρος στη μεγάλη γιορτή του καφέ.

 

SAVE THE DATE!

 

Useful info:

Ημέρες & Ώρες
Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 10:00-21:00
Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 10:00-21:00
Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 11:00-20:00
Είσοδος Δωρεάν για επαγγελματίες του coffee industry
Εισιτήριο 5€ για καταναλωτές στο www.athenscoffeefestival.gr