ΓΕΥΣΗ

Taste & Cinema: Στην υγειά της Emma Thompson με την πιο σινεφίλ μπίρα

Μια έξοδος με φαγητό και παγωμένη μπίρα για να συζητήσουμε την ταινία της εβδομάδας: Good Luck to You, Leo Grande, και να πιούμε στην υγεία της πρωταγωνίστριας Emma Thomson.

Μία από τις πιο απολαυστικές στιγμές της εβδομάδας είναι οι κινηματογραφικές πρεμιέρες. Τα θερινά σινεμά αποτελούν την ιδανική έξοδο στην πόλη, ειδικά όταν βρίσκεις την αγαπημένη σου μπίρα Fischer σε 16 καλοκαιρινούς κινηματογράφους – ορόσημα στην Αθήνα.

Παρέα, λοιπόν, με την πιο σινεφίλ μπίρα, που στηρίζει κάθε σημαντικό φεστιβάλ της έβδομης τέχνης, είδαμε την ταινία της εβδομάδας, που δεν ήταν άλλη από το Good Luck to You, Leo Grande, και βρεθήκαμε με την κριτικό κινηματογράφου Ιωσηφίνα Γριβέα και την ηθοποιό Σάντυ Χατζηιωάννου για να συζητήσουμε τα πάντα γύρω από αυτή.

 

Μία δασκάλα θεολογίας μένει χήρα από έναν καλό, μεν, γάμο αλλά ανέραστο, και αποφασίζει να εξερευνήσει τη σεξουαλικότητά της τώρα που έχει ακόμα όρεξη για δράση προσλαμβάνοντας έναν σεξεργάτη για να αποπειραθεί να ξεκλειδώσει ερωτικά και, ποιος ξέρει, να βιώσει ίσως τον πρώτο οργασμό της ζωής της.

Η Sophie Hyde σκηνοθετεί την ιστορία που έγραψε η Katy Brand και η Emma Thompson είναι όπως πάντα εκπληκτική, με τον συγκεκριμένο ρόλο να είναι αυτονόητος για την καριέρα της. Υπήρξε πάντοτε υπέροχα θορυβώδης για τη σωστή εκπροσώπηση και συμπεριληπτικότητα των γυναικών και της θηλυκότητας στη μεγάλη οθόνη, άρα γιατί να μην υποδυθεί έναν τόσο σπάνιο τύπο γυναίκας στο σινεμά;

Η συνάντησή μας γύρω από ένα τραπέζι με παγωμένη Fischer, mini burgers, bao buns και αλμυρά pancakes, ήταν η αφορμή για να μιλήσουμε για τον ενήλικο κινηματογράφο που χρειαζόμαστε. Το φαγητό συνοδεύει τις περισσότερους εξόδους μας, αφού η ήπια χαρακτηριστική γεύση της pilsener και τα διακριτικά αρώματα φρούτων και λουλουδιών αναδεικνύουν κάθε γεύση.

 

Δες εδώ το video με τη συζήτηση της παρέας:

Δε βλέπουμε συχνά στη μεγάλη οθόνη να εξερευνούν τον ερωτισμό μίας μεγαλύτερης σε ηλικία γυναίκας, χωρίς διαπραγματεύσεις, χρησιμοποιώντας μεν χιούμορ αλλά ποτέ εναντίον της, επιτρέποντάς της να στοχάζεται για το πέρασμα του χρόνου και το σώμα της αλλά να παραμένει ελκυστική για τον παρτενέρ της.

Και ο Ιρλανδός Daryl McCormack κάνει λεπτοδουλειά στον ρόλο του Leo Grande, τόσο ανεπαίσθητη με τις εσωτερικές εναλλαγές του χαρακτήρα του που θα μπορούσε κανείς να τον βρει επίπεδο εάν δε δώσει προσοχή. Για την Ιωσηφίνα Γριβέα, το Good Luck to You, Leo Grande είναι η καλύτερη ταινία της εβδομάδας αλλά δεν θέλει να χαθεί με τη δικαιολογία ότι ε, κάποια στιγμή θα βρεθεί σε πλατφόρμα.

Βάζοντάς τη στο πρόγραμμα να τη δεις σε ένα θερινό σινεμά και συνδυάζοντας μια έξοδο για φαγητό, να είσαι σίγουρος ότι θα ξεκινήσουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις με τη Fischer να ενώνει και τα δύο με τον καλύτερο τρόπο.

Αν θες κι εσύ να παίρνεις μέρος σε δώρα και εμπειρίες Fischer, μπες στο https://fischerbeer.gr/fischer-presents/ και γίνε μέλος!

#FischerBeer #ItsAboutTaste #Therinomefischer