ΓΕΥΣΗ

Το street food βρήκε τον παράδεισό του και φέτος

Το Athens Street Food Festival ξεκίνησε το περασμένο Σαββατοκύριακο και σε περιμένει να το επισκεφθείς για να ζήσεις και εσύ όσα θαυμαστά ζήσαμε εμείς.

Πήγαμε νωρίς το περασμένο Σάββατο. Αρκετά νωρίς για να μην έχει πολύ κόσμο αλλά κυρίως γιατί ανυπομονούσα να βρεθώ εκεί. Ήταν το πρώτο Π/Σ/Κ του Athens Street Food Festival, ακολουθούν άλλα δύο (17-18-19, 24-25-26 Μαΐου) και εμείς έχουμε σε αυτό το βίντεο τους καλύτερους λόγους για να πας.

Θέλω όμως να σταθώ σε κάτι σημαντικό. Δεν είναι μόνο το τι θα φας, τι θα δεις και τι θα ζήσεις εκεί. Είναι η ευκαιρία να το ζήσεις. Χρόνια τώρα εκλιπαρώ για ένα σωστό food market στην πόλη. Από εκείνα τα πολύχρωμα με τις γεύσεις, τις μυρωδιές και τη φρεσκάδα μιας πόλης που είναι ζωντανή. Κι αυτό ακριβώς είναι που ζεις στο Athens Street Food Festival. Αυτό το αίσθημα ενός food market του εξωτερικού, πέντε επίπεδα πάνω ποιοτικά.

Κι αυτό το τελευταίο, το είπα και στο video, έρχεται από την επιμονή της διοργάνωσης στις ιδέες για το φαγητό. Δεν μπαίνεις στο φεστιβάλ επειδή φτιάχνεις burger. Μπαίνεις γιατί έχεις εκείνες τις street ιδέες που ανεβάζουν κάθε χρόνο τον πήχη και κάνουν το κοινό να πηγαίνει ξανά και ξανά.

Δύο Π/Σ/Κ έμειναν, πάρε την οικογένειά σου, την κοπέλα σου, το αγόρι σου, τους φίλους και τις φίλες σου και ζήσε από κοντά μία γαστριμαργική εμπειρία που δύσκολα συναντάς σε αυτή τη χώρα.