ΠΟΛΗ

3 φεστιβάλ φαγητού που πρέπει να επισκεφτείς αυτές τις ημέρες στην πόλη

Από το καθιερωμένο πλέον Athens Street Food Festival στο Pop-Up Brunch της Δημοτικής Αγοράς στην Κυψέλη μέχρι το εορταστικό φεστιβάλ του Feyrouz, η Αθήνα τρώει καλά στο χέρι.

Μπορεί μία βόλτα στην Αθήνα να σε ταξιδέψει στις κουζίνες του κόσμου; Η απάντηση είναι ξεκάθαρα ναι, αφού πληθαίνουν τα projects που εμπνέονται από την κουλτούρα και την κληρονομιά διαφορετικών ηπείρων και φέρνουν στα μέτρα τους διαφορετικές γεύσεις.

Τα pop-up events και τα φεστιβάλ φαγητού ενισχύουν την ήδη πληθωρική street food σκηνή της Αθήνας, δημιουργώντας ουσιαστικά μικρούς γαστρονομικούς πυρήνες μέσα στην πόλη.

Υπάρχει ένα στοιχείο ενθουσιασμού, όταν πρόκειται για εγχειρήματα που δεν είναι μόνιμα και που προσφέρουν επιλογές πέρα από τις σταθερές. Το Athens Street Food Festival για παράδειγμα, φέρνει κοντά τα περισσότερα street food της Αθήνας σε μία κοινή τοποθεσία, ενώ η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης αναγάγει τη συνήθεια του brunch σε ολοήμερο πάρτι.

Και τέλος, το Feyrouz, ένα μαγαζί που έχει εδραιωθεί για την ποιότητα και τη νοστιμιά του, δημιουργεί ένα μενού για να γιορτάσει οκτώ χρόνια λειτουργίας, λίγο πριν κάνει το επόμενο μεγάλο του βήμα και ανέβει και στη Θεσσαλονίκη.

Το μενού γενεθλίων του Feyrouz

Στα οκτώ χρόνια παρουσίας του στο κέντρο της Αθήνας, το Feyrouz δεν σταμάτησε να μας εκπλήσσει. Πλέον, στη συμβολή των οδών Καρόρη και Αγάθωνος, έχει δημιουργηθεί μία όμορφη παρέα, όπου η μεσογειακή κουζίνα συναντά την ιστορία της οικογένειας Λεβάντε.

Ένας φούρνος συναντιέται με ένα εστιατόριο κι ένα ζαχαροπλαστείο κι έτσι το Feyrouz προσφέρει καθημερινά φρέσκο artisanal street food που συνδέει Ανατολή και Δύση. Αυτές τις ημέρες, η οικογένεια γιορτάζει οκτώ ολόκληρα χρόνια λειτουργίας, με ένα γιορτινό φεστιβάλ, προσκαλώντας ανθρώπους της γεύσης και του ποτού να συμπράξουν σε ένα ιδιαίτερο μενού.

Την Παρασκευή, ο Κλεομένης Ζουρνατζής (Γκαστόνε) φτιάχνει γουρουνοπούλα ψητή με ταμπουλέ Αντιοχείας, sauce ταχινιού, πίκλα κουνουπίδι και ρόδι, ενώ το κομμάτι των ποτών, αναλαμβάνουν οι Νίκος Μπάκουλης και Βασίλης Κυρίτσης (Line Athens) προσφέροντας Negroni.

Ο Πέρι Παναγιωτακόπουλος (Wine Kiosk) θα βρίσκεται στο πόστο του με την πάντα ενδιαφέρουσα συλλογή φυσικών οίνων, ο Ορέστης Θεριανός από το Strange Brew φέρνει τη γνώριμη Jasmine βαρέλι και τέλος ο Στεφανός Δωματιώτης (Create Athens) φτιάχνει Cold Brew.

Το μενού των γενεθλίων ολοκληρώνεται το Σάββατο, με τον Θοδωρή Κασσαβέτη (ΦΙΤΑ) να φτιάχνει σούπα τσουκνίδα και πρόβατο kabsa με πιλάφι και την ομάδα του Feyrouz να συμπληρώνει τις επιλογές (πέραν αυτών που βρίσκονται σταθερά στον κατάλογο) με za’atar chips.

Pop-Up Brunch στην Κυψέλη

Street Outdoors, This is Athens City Festival και Impact Hub συναντιούνται από τις 11 το πρωί στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης για ένα ολοήμερο πάρτι με DJs, από την ελληνική και ξένη σκηνή και ένα Pop-Up Brunch με αγαπημένες και νέες προτάσεις από γνωστά ονόματα της αθηναϊκής γαστρονομικής σκηνής.

Οι θαμώνες της αγοράς, οι foodies, οι φίλοι του Street Outdoors αλλά και όσοι θέλουν να κάνουν κάτι διαφορετικό αυτή την Κυριακή, έχουν την ευκαιρία να βρεθούν σε ένα all-day party (ελεύθερη είσοδος) με εναλλακτικές προτάσεις από εστιατόρια, καφέ και bars, νέα και κλασικά, πειραματικά projects και ethnic κουζίνες.

Εκπλήξεις στο Athens Street Food Festival

Ο Μάιος είναι ο μήνας του Athens Street Food Festival αφού κάθε τριήμερο του μήνα το Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ στο Γκάζι υποδέχεται τους foodies της πόλης. Η ποικιλία των γεύσεων, οι ιδέες και οι συνδυασμοί, οι γαστριμαργικές εκπλήξεις και αποκλειστικότητες κυριαρχούν φέτος στα μενού.

Με ιδιαίτερες συνταγές από Μεξικό, Ιαπωνία, Κίνα, Βραζιλία, Τζαμάϊκα, Πολυνησία, Κορέα, Αργεντινή, Μέση Ανατολή, Ιταλία, ΗΠΑ, Ισπανία και φυσικά Ελλάδα, το Athens Street Food Festival δεν αφήνει κανέναν πεινασμένο. Ανάμεσα στις πολλές επιλογές, υπάρχουν και vegetarian και vegan προτάσεις.

Εκτός από τα περίπτερα των μαγαζιών που έχουν ήδη φυσική παρουσία στην πόλη, το φεστιβάλ φιλοξενεί και Exclusive Pop-Ups. Αυτό σημαίνει ότι θα βρεις το Mac N Cheesus, με το αγαπημένο food truck να σερβίρει το αμερικάνικο mac n cheese στη δική του εκδοχή, το Piggy Blinders με μαύρο χοίρο από την Τριχωνίδα σε λατινοαμερικάνικες εκτελέσεις και το Punx Attack που σε μεταφέρει στην κουζίνα της Νοτίου Αμερικής.

Το OneCity είναι ο νέος οδηγός της Αθήνας. Γειτονιές, πρόσωπα, εστιατόρια και street food, τάσεις και αφίξεις σε διασκέδαση και πολιτισμό. Ό,τι συμβαίνει στην πόλη βρίσκεται στο OneCity by OneMan!