ΦΑΓΗΤΟ

Μια αγάπη για το καλοκαίρι θα είναι το Helios

Λίγα λόγια για το μικρό γαστριμαργικό διαμάντι που βρίσκεται στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens.

Η μονάδα μέτρηση του καλοκαιριού μπορεί πλέον επίσημα να είναι το “πόσο Helios είναι” ένα εστιατόριο. Κι αυτό γιατί αυτή η άφιξη στη Βουλιαγμένη, στην καρδιά του εμβληματικού ξενοδοχείου είναι ακριβώς η δόση καλοκαιριού που χρειαζόμαστε. Είτε βρισκόμαστε στους τυχερούς που ήδη απολαμβάνουν τις διακοπές τους στο ξενοδοχείο είτε το επισκεπτόμαστε απλά και μόνο για μια βουτιά στην απόλαυση.

Σκεφτείτε Tiraditos λίγα μέτρα από την πισίνα. Guacamole που την χτυπούν μπροστά σου σε ένα ονειρικό σκεύος. Δροσερές Margaritas για καλωσόρισμα. Και τηγανητό γιούκα να σκάει στο στόμα σε μία έκρηξη γεύσης και λατινοαμερικάνικης παράδοσης. Κι όλα αυτά λίγη ώρα από το κέντρο της πόλης και μόλις μερικά μέτρα από την πισίνα και τη θάλασσα του Four Seasons.

Με το που κάθισα στο τραπέζι ένα ζεστό μεσημέρι του Ιουνίου, προσπάθησα να σκεφτώ πώς θα ήταν το Helios το βράδυ. Και μπορούσα εύκολα να το φανταστώ γιατί το bar ήταν ήδη στημένο, τα vibes ήταν όλα εκεί και η φωτεινή επιγραφή καλούσε για περισσότερο ερωτισμό με το “mas amor por favor”.

Επέλεξα να κάνω ένα lunch ακριβώς όπως έκαναν και οι ένοικοι του ξενοδοχείου, λίγη ώρα μετά ή ενδιάμεσα στο μπάνιο τους. Με ανάλαφρη διάθεση και δίψα για μια ωραία σκιά, έβρισκαν όαση στο Helios το οποίο μπορεί να σε κέρδιζε από την πρώτη ματιά αλλά είχε πολλά μα πάρα πολλά ακόμα να σου διηγηθεί αργότερα με τα πιάτα του.

Είχα ρίξει μια ματιά στον κατάλογο πολύ πριν βρεθώ στο τραπέζι οπότε ήμουν προετοιμασμένος για το μενού του Manuel Martín del Campo Bräuner, του ευρηματικού σεφ από τη Γουατεμάλα που ήρθε στην Ελλάδα να βάλει τη δική του ανεξίτηλη σφραγίδα. Ήμουν έτοιμος για το Tiradito de Atún Nikkei, έναν υπέροχο τόνο με μια μους αβοκάντο, σπόρους από σουσάμι περασμένο από Kimchi και μία μαρινάδα με σόγια και κίτρο. Απόλυτα καλοκαιρινό. Δίπλα στην δροσερή guacamole που ακριβώς επειδή φτιάχτηκε στο τραπέζι μας μπροστά στα μάτια μας, έβγαλε όλα τα αρώματα από το lime και τον κόλιανδρο πολύ πριν την δοκιμάσουμε.

Πέθαινα να δοκιμάσω το Choripan, το σάντουιτς Cubano και την Torta Mexicana αλλά κρατήθηκα για επόμενη φορά, για μία επίσκεψη που θα περιελάμβανε snacking στην πισίνα. Τώρα πήγαμε σε πιο εστιατορικά μονοπάτια αλλά με street διάθεση. Tacos al pastor με τρομερά γευστικό χοιρινό μαριναρισμένο σε chilies και μπαχαρικά. Αλλά και Sopecitos de carne με ένα flap steak να κάνει παρέα σε ένα τηγανητό ζυμάρι από καλαμπόκι και υπέροχα δροσερή σαλάτα pico de gallo.

Το steak μας ήρθε με baby potatoes, ψητό καλαμπόκι και φαρόφα, ένα crumble που φτιάχνουν από τη ρίζα της κασάβα. Δίπλα είχαμε ζητήσει και ένα μπωλ με yucas fritas, τα τηγανητά γιούκα που ήρθαν με μερικές σάλτσες για να βουτάμε χωρίς σταματημό.

Ο επίλογος γράφτηκε με ένα φοβερό γλυκό σε μορφή και γεύσης, από τα χέρια του pastry chef Μιχάλη Χατζηκαλημέρη. Ένα ευρηματικό παγωτό σε μορφή και σχήμα μπανάνας με υπέροχα απαλή γεύση. Για να κλείσει ένα πάρα πολύ ωραίο lunch σε ένα μέρος που θα έπρεπε κανονικά να γίνει το καλοκαιρινό μας στέκι. Να συναντιόμαστε στα τραπέζια του και να απολαμβάνουμε όλα όσα χρειαζόμαστε από το καλοκαίρι μας.