ΣΙΝΕΜΑ

Το σινεμά Όπερα ανοίγει ξανά από το Cinobo

Επιτέλους ευχάριστα νέα για τα σινεμά της Αθήνας: Η Όπερα της Ακαδημίας επιστρέφει, με τη βοήθεια του Cinobo.

Και πάνω που θρηνούσαμε την απώλεια του Ιντεάλ – και ακόμα το κάνουμε – τουλάχιστον έρχεται ένα ευχάριστο νέο από κάποιο άλλο θρυλικό σινεμά του κέντρου. Η Όπερα της οδού Ακαδημίας 57, ενεργή από το 1948, ετοιμάζεται να ανοίξει επιτέλους ξανά τους προβολείς της – αυτή τη φορά υπό τη διαχείριση του Cinobo.

Η Όπερα είχε μείνει κλειστή από τον περασμένο Απρίλιο, με τελευταίο ιδιοκτήτη την Odeon, όμως όπως ενημέρωσε το Cinobo μέσα από ανακοινώσεις στα social media, το σινεμά ετοιμάζεται για τη νέα του εποχή.

Η CEO της πλατφόρμας Δάφνη Μπεχτσή, δήλωσε: «Η Όπερα διεκδικήθηκε από πολλούς επιχειρηματίες προκειμένου να μετατραπεί σε θέατρο, σε μια εποχή που τα σινεμά του κέντρου είναι πλέον υπό εξαφάνιση. Είμαστε πανευτυχείς που χάρη στο Cinobo, η Όπερα θα διατηρήσει τη λειτουργία της ως κινηματογράφος και θα δώσει μία ανάσα για το σινεμά στην πόλη μας».

Όπως ανακοινώθηκε μέσω media alert, «το Cinobo σε πρώτη φάση θα φροντίσει για την άμεση επαναλειτουργία των αιθουσών και υπόσχεται μελλοντικά να τις ανανεώσει και να τις μετατρέψει σε ένα μοντέρνο κινηματογραφικό σπίτι για το κέντρο της Αθήνας. Διαφυλάσσει, λοιπόν, τη λειτουργία της Όπερας ως κινηματογράφου και υπόσχεται όχι μόνο καλό και ποιοτικό σινεμά, αλλά και ένα φιλόξενο χώρο για τον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο, για πρεμιέρες, αφιερώματα, events, παραμένοντας πιστό στην αρχική δέσμευσή του: Μεγάλο σινεμά σε όλες τις οθόνες».

Το Cinobo έχει αναλάβει επίσης το άνοιγμα του Cine Παρί για το προσεχώς καλοκαίρι, ενώ διέσωσε και το Αλεξάνδρα στην Πατησίων που απειλούταν με λουκέτο. Η πλατφόρμα τρέχει και το θερινό Αλεξάνδρα του Χαλανδρίου.

Μακάρι η πολιτεία να ασχοληθεί με το ζήτημα της απειλής των σινεμά στο κέντρο της πρωτεύουσάς της, γιατί αυτή τη στιγμή η αξία της έβδομης τέχνης απαξιώνεται.