Φωτογραφίες: SOOC, Eurokinissi
BUZZ

10 σουρεαλιστικές φωτογραφίες από το λαϊκό προσκύνημα στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Εκατοντάδες άνθρωποι ξύπνησαν αχάραγα για να βρεθούν στη Μητρόπολη Αθηνών, κρατώντας σημαίες με κορώνες και φορώντας τσαρούχια.

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί από τα ξημερώματα έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών για να προσκυνήσει τη σωρό του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου, που έφυγε από τη ζωή στις 10 Ιανουαρίου, σε ηλικία 82 ετών. Όπως είναι λογικό, οι φωτογραφίες από τους -όχι και τόσο λίγους τελικά- εναπομείναντες φιλοβασιλικούς της χώρας κάνουν ήδη τον γύρο του διαδικτύου.

Και πώς να μη γίνουν άλλωστε; Έτσι κι αλλιώς, δεν πετυχαίνει εύκολα κανείς στις μέρες μας ανθρώπους να κυκλοφορούν με τσαρούχια και να κρατούν στα χέρια τους φωτογραφίες από το τελευταίο βασιλικό ζεύγος της Ελλάδας και γαλανόλευκες σημαίες με την κορώνα στο κέντρο τους.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των ειδησεογραφικών πρακτορείων, το λαϊκό προσκύνημα στον Κωνσταντίνο Γκλύξμπουργκ ξεκίνησε στις 5 το πρωί. Η σωρός μεταφέρθηκε από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον Μητροπολιτικό Ναό της πόλης λίγο πριν τις 6 τα ξημερώματα, ενώ η πρόσβαση ήταν ελεύθερη σε όποιον επιθυμούσε να αποτίσει φόρο τιμής.

Μαζί με τους παρευρισκόμενους, όμως, στη Μητρόπολη Αθηνών έφτασαν και αρκετοί φωτογράφοι που τράβηξαν μερικά άκρως σουρεαλιστικά κλικ. Ανάμεσα, λοιπόν, στο πλήθος, υπήρχαν αρκετοί άνθρωποι που εμφανίστηκαν φορώντας παραδοσιακές στολές και κρατούσαν διάφορα λάβαρα -λες και πρόκειται για κάποιο πανηγύρι ή παρέλαση- ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που κρατούσαν στα χέρια τους ασπρόμαυρες φωτογραφίες, ακόμη και αποκόμματα από ελληνικές εφημερίδες των περασμένων δεκαετιών που έγραφαν για τον έκπτωτο βασιλιά Κωνσταντίνο.

Στην εκκλησία βρέθηκαν, επίσης, αρκετοί πολιτικοί. Ανάμεσα σε αυτούς ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και οι βουλευτές Γιώργος Κουμουτσάκος, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Όλοι τους πρόκειται να παραστούν και στην κηδεία που ακολουθεί μετά το λαϊκό προσκύνημα. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, πως ύστερα από την ολοκλήρωση της εξόδιου ακολουθίας, η σωρός του θα μεταφερθεί στα βασιλικά κτήματα στο Τατόι, όπου και θα γίνει η ταφή του.

10 σουρεαλιστικές φωτογραφίες από το προσκύνημα στον έκπτωτο βασιλιά Κωνσταντίνο

βασιλιάς Κωνσταντίνος Μια γυναίκα στέκεται μπροστά από γαλανόλευκη σημαία με κορώνα στο κέντρο. © Μενέλαος Μυρίλλας / SOOC

βασιλιάς Κωνσταντίνος Μαύρο πένθος και στη μαύρη Mercedes. © Μενέλαος Μυρίλλας / SOOC

βασιλιάς Κωνσταντίνος Μερικοί από τους θρηνούντες παρευρισκόμενους. © Μενέλαος Μυρίλλας / SOOC

βασιλιάς Κωνσταντίνος Δυο γυναίκες κρατούν στα χέρια τους φωτογραφίες από τη βασιλική οικογένεια και αποκόμματα εφημερίδων. © Τατιάνα Μπόλαρη / Eurokinissi

βασιλιάς Κωνσταντίνος Ένας άντρας κρατά στα χέρια του κάδρο με το πρώην βασιλικό ζεύγος της Ελλάδας. © Τατιάνα Μπόλαρη / Eurokinissi

βασιλιάς Κωνσταντίνος Οι περισσότεροι περίμεναν ώρες μέχρι να μπουν στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης. © Μενέλαος Μυρίλλας / SOOC

βασιλιάς Κωνσταντίνος Στην κηδεία παρευρίσκεται και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. © Μενέλαος Μυρίλλας / SOOC

βασιλιάς Κωνσταντίνος Η ουρά έφτασε ως την πλατεία Μοναστηρακίου. © Μενέλαος Μυρίλλας / SOOC

βασιλιάς Κωνσταντίνος Ένας άντρας, καλυμμένος με μια γαλανόλευκη σημαία. © Μενέλαος Μυρίλλας / SOOC

βασιλιάς Κωνσταντίνος Ένας παππούς έφτασε ως τη Μητρόπολη Αθηνών, φορώντας τσαρούχια. © Μενέλαος Μυρίλλας / SOOC