ΠΟΛΗ

3+1 πράγματα για να κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Θεατρικές παραστάσεις, γνωριμία με τους κεραμίστες της πόλης και ένα πάρτυ ηλεκτρονικής μουσικής μπαίνουν στην ατζέντα για το Σαββατοκύριακο.

Αποχαιρετάμε το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου, βγαίνοντας στην πόλη. Καλό το στριμάρισμα των αγαπημένων σου σειρών, αλλά εκεί έξω συμβαίνουν ενδιαφέροντα πράγματα που δεν θέλεις να χάσεις. Θεατρικές παραστάσεις, γνωριμίες με τους κεραμίστες της Αθήνας και ένα πάρτυ ηλεκτρονικής μουσικής μπαίνουν στην ατζέντα για τις επόμενες δύο ήμερες.

«Οι Δούλες» έρχονται στο Θέατρο Αποθήκη

Πρεμιέρα κάνει αυτό το Σάββατο 26 Νοεμβρίου το έργο του Ζαν Ζενέ, «Οι Δούλες», στο Θέατρο Αποθήκη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα με πρωταγωνίστριες τις Αμαλία Καβάλη, Αγγελική Παπαθεμελή και Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου.

Η κυρία ντύνεται από την υπηρέτριά της. Η κυρία είναι ακατάδεχτη, η υπηρέτρια δουλοπρεπής. Και οι δύο χλευάζονται μεταξύ τους, η δούλα χαστουκίζει την κυρία. Ξαφνικά χτυπάει ένα ξυπνητήρι και όλη η σκηνή καταρρέει. Αποκαλύπτεται πως η κυρία δεν είναι καθόλου κυρία αλλά η μία από τις δύο δούλες , που παίζουν το παιχνίδι της κυρίας και της δούλας, όταν η κυρία τους απουσιάζει.

Έτσι ξεκινούν «Οι Δούλες» που από το 1947, όταν ανέβηκαν για πρώτη φορά στο Παρίσι και μέχρι σήμερα, έχουν μεταφραστεί και παρασταθεί αμέτρητες φορές στις θεατρικές σκηνές όλου του κόσμου, αποδεικνύοντας την αντοχή του έργου στον χρόνο.

Η εναλλαγή των ρόλων, οι σχέσεις εξουσίας και υποταγής, η αγωνία για την κυριαρχία απέναντι στον άλλον, οι ταξικές διαφορές που αποδεικνύονται αγεφύρωτες, ο ερωτισμός και η εξάρτηση, δημιουργούν ένα εκρηκτικό κλίμα αγωνίας και σασπένς, μέσα από τον συνδυασμό ονείρου και πραγματικότητας, επιθυμίας και αυτοτιμωρίας, άρνησης αλλά και αποδοχής του απαράβατου κανόνα της ζωής.

ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΘΗΚΗ

Οι κεραμίστες δίνουν ραντεβού στην Κυψέλη

σαββατοκύριακο

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν την κεραμική τη νέα γιόγκα, αφού η ενασχόληση με τον πηλό έχει θετική επίδραση στην ψυχολογία σου. Είτε ασχολείσαι ερασιτεχνικά είτε απλώς ψάχνεις statement διακοσμητικά για το σπίτι σου ή χρηστικά αντικείμενα, δεν έχεις παρά να επισκεφτείς το Fired Up Athens στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης αυτό το Σαββατοκύριακο

Περισσότεροι από 60 κεραμίστες θα συναντηθούν 26-27 Νοεμβρίου, από τις 11:00 έως και τις 21:00, εκθέτοντας και διαθέτοντας επιλεγμένα κομμάτια από όλα όσα δημιουργούν. Δημιουργός του Fired Up Athens είναι η Μελίνα Ξενάκη, ενεργή κεραμίστρια και καλλιτέχνης, η οποία μετά την επιστροφή της στην Αθήνα είχε την ανάγκη να έρθει σε επαφή τόσο με το κοινό όσο και με άλλους κεραμίστες.

Ταυτόχρονα, επιδιώκει να φέρει μπροστά δημιουργούς που συνήθως τους βρίσκει κανείς χωμένους στα εργαστήριά τους ανάμεσα σε τροχούς, φούρνους, χρώματα, πινέλα, εργαλεία.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΗΣ

United in Techno στο Temple

σαββατοκύριακο

Παραγωγοί και Djs πιστοί στην καρδιά και τη φιλοσοφία της ηλεκτρονικής σκηνής συναντιούνται αυτό το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στο Temple Athens. Μπορείς να προμηθευτείς online το εισιτήριό σου για να αποφύγεις τυχόν αναμονές και να προετοιμαστείς για μία μεγάλη βραδιά με πολύ χορό μέχρι την επόμενη ημέρα, καθώς οι Djs θα εναλλάσσουν ο ένας τον άλλον.

TEMPLE ATHENS

Τελευταίες παραστάσεις για την «Αφροδίτη» στο Bios

σαββατοκύριακο Dimitris Syranidis

Τελευταίες παραστάσεις αυτό το Σαββατοκύριακο (26 και 27 Νοεμβρίου) στο Bios Basement για τη νουβέλα του Παύλου Μάτεσι, «Αφροδίτη» που διασκευάστηκε πρώτη φορά για θέατρο από την Κατερίνα Κλειτσιώτη και την Σοφία Κορώνη. Η δεύτερη, πρωταγωνιστεί με τους Γιώργο Ντούση και Βασίλη Χατζηδημητράκη.

Η Αφροδίτη, εργάτρια σε βιομηχανία υποκαμίσων, μητέρα δύο υιών, εγκαταλειμμένη από τον σύζυγο της, ερωμένη του αφεντικού της, ζώντας σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο συνεχούς καταπίεσης και ευτελισμού, ασφυκτιά. Μετά από έναν βίαιο χωρισμό στο γραφείο του αφεντικού-εραστή της κι έναν ακόμη πιο βίαιο καυγά με το γιο της στο σπίτι, η Αφροδίτη επιθυμεί για πρώτη φορά στη ζωή της να αφανιστεί. Η Αφροδίτη αποφασίζει να προχωρήσει σε μια ιδιότυπη πράξη απελευθέρωσης.