@mohxaclothing
SHOPPING

5 μαγαζιά στην Αθήνα για cool ρούχα και αξεσουάρ

T-shirts με συνθήματα που εμπνέουν, φούτερ για να σε κρατήσουν ζεστό με στυλ, σκούφοι και tote bags αναβαθμίζουν την ντουλάπα σου.

Ανεξάρτητα, νέα ελληνικά brands, καλλιτεχνικά projects και concept stores που συγκεντρώνουν ιδιαίτερα κομμάτια συμβάλλουν στο να ανανεώσεις την ντουλάπα σου και να αναβαθμίσεις το προσωπικό σου στυλ. Μην υποτιμάς τα αξεσουάρ, όπως σκούφοι, καπέλα και μαντήλια, τα οποία δεν σε προστατεύουν απλώς από το κρύο αλλά συμπληρώνουν ιδανικά ένα outfit.

Το να ψωνίζεις λιγότερο και πιο σοφά (γνωρίζοντας για παράδειγμα ποιος έχει φτιάξει τα ρούχα σου και με τι υλικά) επισφραγίζει το προσωπικό σου στυλ. Γιατί ακόμα κι ένα λευκό T-shirt μπορεί να είναι ένα statement. Ξεχωρίζουμε πέντε μαγαζιά – με φυσική ή (και) διαδικτυακή υπόσταση – στην Αθήνα για cool ρούχα και αξεσουάρ.

Mohxa Clothing

Ήλιος, θάλασσα, κύμα, skate και ο Τροπικός του Παλαιού Φαλήρου μεταφράζονται σε συλλογές ρούχων και αξεσουάρ. Το Mohxa Clothing ξεκίνησε από δύο Φαληριώτες φίλους που θέλησαν αρχικά να μεταφράσουν τη φιλοσοφία της γειτονιάς τους σε πουκάμισα και tote bags. Τελικά, τα ρούχα αποδείχθηκαν ο κοινός παρονομαστής που θα εξέφραζε την αισθητική των Ιάσονα Πάχου και Γιώργου Παπαχατζόπουλου γύρω από τη μουσική, τις ταινίες και τις εικόνες.

Η φωτογραφία, οι τέχνες, τα σπορ και ο ανεπιτήδευτος τρόπος ζωής αποτυπώνονται με τη σειρά τους στα κομμάτια που φέρουν την υπογραφή του brand. Τα αγόρια του Mohxa προτείνουν πλεόν τα δικά τους σχέδια και έχουν λόγο σε όλα τα στάδια παραγωγής, από τις προμήθειες μέχρι τις φωτογραφίσεις. Τέλος, η ανεύρεση των πρώτων υλών παίζει σημαντικό ρόλο για το brand, καθώς η επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση υφασμάτων αποτελούν βασικούς στόχους των δημιουργών.

The Real Intellectuals

Μια ομάδα γραφιστών με αγάπη για τις vintage μοτοσικλέτες, το design και το χειροποίητο ίδρυσαν το “The Real Intellectuals” το 2012 στην Αθήνα, θέλοντας να βρουν ένα μέσο έκφρασης και δημιουργικότητας. Όλη η διαδικασία παραγωγής είναι μια ωδή στη χειροτεχνία, καθώς η ομάδα σχεδιάζει τα illustrations και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας την τεχνική της μεταξοτυπίας, εφαρμόζουν το σχέδιο σε κάθε κομμάτι ξεχωριστά. Όλα τα μπλουζάκια και τα πουλόβερ είναι κατασκευασμένα από λεπτό βαμβάκι, κάτι που τα καθιστά μαλακά και αέρινα. Θα βρεις επίσης μαντήλια, αυτοκόλλητα για κράνη ή το ποδήλατό σου, τσάντες για ψώνια αλλά και μπαλώματα για τα δικά σου ρούχα (σκέψου το τζιν ή το τζάκετ σου).

THE REAL INTELLECTUALS

Future Perfect & Friends

Το A Future Perfect είναι ένα concept brand που ιδρύθηκε το 2013 από δύο αρχιτέκτονες στην Αθήνα. Το Future Perfect & Friends αποτέλεσε την εξέλιξη του: ένα κατάστημα στο κέντρο της πόλης που συγκεντρώνει μία προσεκτικά διαλεγμένη συλλογή από αντικείμενα, είδη σπιτιού, ρούχα, αξεσουάρ και κοσμήματα για τους λάτρεις του design. Κάλτσες με ιδιαίτερα σχέδια από το ελληνικό brand Ode to socks, T-shirts και φούτερ με ατάκες όπως ΣΙΤ ΧΑΠΕΝΣ και SUNSETS, WINE & SEX είναι μερικά από τα ξεχωριστά κομμάτια που θα βρεις στο κατάστημα.

FUTURE PERFECT & FRIENDS

Hard.clo

Μία limited unisex συλλογή με κομμάτια που έχουν κάτι να πουν απαρτίζουν το εικαστικό πρότζεκτ του νεαρού στυλίστα Γιώργου Μεσημέρι, το οποίο έχει το δικό του e-shop. Το Hard.clo αγγίζει θέματα μετανάστευσης, εθνικότητας και ταυτότητας αναμειγνύοντας πολιτιστικές αναφορές σε μια σειρά από απλά λευκά μπλουζάκια που φέρουν τυπωμένα συνθήματα. Αυτό όμως που κάνει τα μπλουζάκια μοναδικά είναι ότι φέρουν αγγλικές λέξεις μεταγραμμένες σε κυριλλική γραφή.

Αυτό το σύστημα γραφής εφευρέθηκε στη Βουλγαρία πριν από αιώνες και χρησιμοποιείται σήμερα ως βάση πολλών αλφαβήτων – πιο γνωστά τα αυτά των σλαβικών γλωσσών όπως η ρωσική, η σερβική, η βουλγαρική, η ουκρανική κ.ο.κ., αλλά και για πολλές μη σλαβικές γλώσσες όπως η μογγολική, η ταταρική, η καζακική και ακόμη και για τα πρώιμα αλφάβητα της Yupik, της γλώσσας των Εσκιμώων της Αλάσκας. Η συλλογή περιλαμβάνει επίσης παντελόνια, φούτερ, σκούφους, κάλτσες και tote bags, προτείνοντας statement κομμάτια που μπορούν να φορεθούν κάθε στιγμή της ημέρας.

HARD.CLO

Neon Raum

Στον δημιουργικό χώρο που έχουν δημιουργήσει οι The Dreamer και Cat Black στην καρδιά της Αθήνας παρουσιάζονται μεταξύ άλλων νέα και ανερχόμενα ελληνικά και διεθνή brands και σχεδιαστές. Εδώ, βρίσκεις και τη συλλογή που υπογράφει ο Σωτήρης Τρέχας (aka The Dreamer) και περιλαμβάνει T-shirts, φούτερ, μαντήλια, baggy παντελόνια και βερμούδες σε σχέδια που πρεσβεύουν την αισθητική και τις ανησυχίες του δημιουργού τους.