© iStock
BUZZ

Μια viral αγγελία για σπίτι στη Βούλα δείχνει ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα

Ένας ιδιοκτήτης που δεν ψάχνει νοικάρη έτσι γενικά και αόριστα, αλλά θέλει να γεμίσει το σπίτι ζωή. Τα κατοικίδια επιτρέπονται, «για να μην πω, επιβάλλονται».

Σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που τα ενοίκια έχουν πάρει φωτιά και οι ιδιοκτήτες ακινήτων φαντάζονται ότι θα μπουν στη λίστα Forbes με ένα ημιυπόγειο στην Κυψέλη, σε καιρούς που οριακά απαγορεύεται να νοικιάσεις σπίτι εάν έχεις κατοικίδια, αν έχεις μικρό παιδί, αν είσαι γυναίκα μόνη, εάν δε δουλεύεις στο Δημόσιο, αν είσαι χαμηλοσυνταξιούχος, αλλοδαπός, μετανάστης ή απλά δεν αρέσει η φάτσα σου στον κύριο Τάσο που θεώρησε καλή ιδέα να κάνει μετατρέψει το πάρκινγκ του σπιτιού του σε διαμέρισμα, ευτυχώς υπάρχουν ακόμη Άνθρωποι – με το άλφα κεφαλαίο.

Υπάρχουν ακόμη ιδιοκτήτες εκεί έξω που δεν σκέφτονται μόνο με αριθμούς και κατοστάρικα. Ιδιοκτήτες που δεν ψάχνουν νοικάρη, «έτσι γενικά και αόριστα», αλλά θέλουν το σπίτι τους να γεμίσει ζωή και «να το χαρεί όποιος μείνει στο έπακρο», όπως λέει χαρακτηριστικά ο φίλος στην αγγελία που δημοσίευσε για την ενοικίαση σπιτιού στη Βούλα και τις τελευταίες μέρες έχει γίνει viral σε ιστοσελίδες και κανάλια, για όλους τους σωστούς λόγους. Και όχι επειδή αποφάσισε να βαφτίσει «νεόδμητο» ένα κτίριο κατασκευής του 1970 ή να πει πως δίνει ισόγειο με «αίσθηση δευτέρου ορόφου» για να ανεβάσει την τιμή, όπως έχουμε δει δεκάδες φορές στις εξωπραγματικές αγγελίες που αναδημοσιεύονται σε γκρουπ όπως ο Ξεσπιτόγατος.

Στην προκειμένη περίπτωση, έχουμε το ακριβώς ανάποδο παράδειγμα. Έναν λαμπρό φάρο ελπίδας και ανθρωπιάς μέσα στην τρικυμία των ενοικίων, όπως θα λέγαμε με ελαφρά ποιητική διάθεση, μήπως τον σκλαβώσουμε και προλάβουμε το σπίτι στη Βούλα.

Είναι διαμέρισμα 1ου ορόφου με δύο κρεβατοκάμαρες, σε διπλοκατοικία, φουλ εξοπλισμένο, με κουφώματα αλουμινίου, πυλωτή και (το σημαντικότερο) έναν ανοιχτόκαρδο ιδιοκτήτη που δεν κάνει διακρίσεις. Είσαι νέος γονέας με παιδάκια; Ευπρόσδεκτος. Αγαπάς τον κήπο και σου αρέσει να «πειραματίζεσαι» με το πράσινο; Ευπρόσδεκτος. Είσαι μηχανόβιος και θες χώρο για να μαστορεύεις το εργαλείο σου; Ευπρόσδεκτος. Αγαπάς το BBQ και θέλεις κάθε μέρα να είναι Τσικνοπέμπτη, μαζεύοντας τους φίλους σου για ψήσιμο; Ο ιδιοκτήτης βάζει ήδη κάρβουνα και σε περιμένει.

Φωτογραφίες από το διαμέρισμα δεν βάζει γιατί «γιατί οι φωτογραφίες ξεγελούν» και επίσης σέβεται την οικογένεια που μένει τώρα στο σπίτι και πρόκειται να αποχωρήσει. Αλλά όλα λύνονται, όλα βρίσκονται, αρκεί να υπάρχει καλή διάθεση. Ας πούμε, τα τετραγωνικά του διαμερίσματος αναφέρονται στο περίπου (80+) και υπάρχει μια ενδεικτική τιμή αλλά είναι συζητήσιμη, αφού όπως είπαμε και παραπάνω τα νούμερα και οι αριθμοί έρχονται δεύτερα. Πρώτα είναι η ανθρωπιά, η προοπτική για μια νέα φιλία ανάμεσα σε δύο ανθρώπους και τα τετράποδά τους.

Όπως γράφει στην αγγελία, «επιτρέπεται, για να μην πω επιβάλλεται, οποιοδήποτε κατοικίδιο».

Παρακάτω, αυτούσια η αγγελία ενοικίασης για το σπίτι στη Βούλα:

Μετά τη δημοσιότητα που πήρε η αγγελία απ’ την εκπομπή Πρωίαν σε Είδον στην ΕΡΤ και τα δελτία ειδήσεων καναλιών όπως ο Alpha, υπήρξε τεράστια ανταπόκριση του κόσμου. Τόσο μεγάλη ανταπόκριση που ο φίλος προχώρησε σε νέα ευχαριστήρια δημοσίευση, παροτρύνοντας τον κόσμο να στέλνει απευθείας τον αριθμό επικοινωνίας σε μήνυμα, επειδή ο όγκος των μηνυμάτων είναι τεράστιος, σε σημείο που ακόμη και ένα απλό μήνυμα δύο προτάσεων «μοιάζει άθλος» αυτή τη στιγμή.

Όπως τονίζει ο ίδιος στη νεότερη ενημέρωση μετά την ξαφνική δημοσιότητα που έλαβε η αγγελία, το σπίτι παραμένει διαθέσιμο. Ξέρετε λοιπόν τι πρέπει να κάνετε.