Olha Kucha/Unsplash
ΚΑΠΟΥ ΟΠΑ

Οι χειρότερες συμβουλές που μπορείς να δώσεις σε κάποιον για την Αθήνα

«Αν είσαι νέος στην Αθήνα, μπες σε ένα λεωφορείο από την μπροστινή πόρτα. Ο οδηγός θα χαρεί να σε κατατοπίσει».

Ο κάθε άνθρωπος έχει μια συγκεκριμένη εσωτερική αντοχή. Μόλις αυτή στερέψει από τις αλλεπάλληλες προκλήσεις των ανθρώπων γύρω του, η συμπεριφορά του αλλάζει και η φλόγα που σιγοκαίει μέσα του, σταδιακά φουντώνει. Εκδίκηση τη λένε, αλλά καλύτερα να μείνεις μακριά της. Εκτός βέβαια και αν έχεις σκοπό να κάνεις σε κάποιον κακό χωρίς να τον πληγώσεις ουσιαστικά -κυρίως σωματικά.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να πληγώσεις κάποιον που μισείς χωρίς να του προκαλέσεις κακό. Ακούγεται κάπως οξύμωρο, αλλά για όλα υπάρχουν λύσεις, ακόμα και για τις σκοτεινές σκέψεις που κάνεις τα βράδια λίγο πριν κοιμηθείς. Ντρέπεσαι για αυτές, ναι, όμως δεν μπορείς παρά να παραδεχτείς ότι σου προσφέρουν μια στιγμιαία ικανοποίηση κατά τη δημιουργία τους.

Με την ίδια μάλλον λογική, αυτή του κάνω κακό σε κάποιον χωρίς να του κάνω, γράφτηκε και στο Reddit το εξής: Life hacks για Αθήνα (μόνο λάθος απαντήσεις). Φυσικά, στο συγκεκριμένο post υπάρχουν διάφορες συμβουλές που δυστυχώς δεν μπορούμε να μοιραστούμε μαζί σας αν και η αλήθεια είναι ότι μας έκαναν να γελάσουμε.

Σκέψου τώρα τώρα κάποιον που μισείς, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα και σου ζητάει μερικές συμβουλές για το πού να πάει, πώς να κινηθεί, πώς θα περάσει όμορφα και πώς θα επιβιώσει τέλος πάντων σε αυτή τη ζούγκλα. Εσύ, έχοντας μια λίστα από συμβουλές, δίνεις διάφορες απαντήσεις.

Life hacks για Αθήνα (μόνο λάθος απαντήσεις) ή, καλύτερα, πώς να κάνεις τη ζωή κάποιου δύσκολη. Με την ευγενική χορηγία του ελληνικού Reddit, φυσικά.

-Νοίκιασε σπίτι χωρίς πάρκινγκ στο Παγκράτι. Μπόνους αν το αυτοκίνητο σου είναι μεγάλο.

-Τα αυτοκίνητα σταματούν για τους πεζούς όπως στο αεροδρόμιο.

-Να προτιμάς τη λεωφόρο Κηφισού για διαδρομές με το ποδήλατο-πατίνι.

-Να πηγαίνεις μόνο με αμάξι στο κέντρο, και να παρκάρεις πάνω στην πλατεία Συντάγματος.

-Όταν παραγγέλνεις καφέ, να είσαι όσο πιο ασαφής γίνεται, γιατί οι Αθηναίοι είναι πολύ κοινωνικοί, έχουν άπλετο χρόνο και τους αρέσει το παιχνίδι των 10 ερωτήσεων. -Έναν καφέ θα ήθελα -Τι καφέ; -Κρύο -Φραπέ; -Όχι φραπέ, φρέντο -Φρέντο εσπρέσο ή καπουτσίνο; -Ναι

-Βάλε το κινητό στην πίσω τσέπη και μπες στο μετρό.

-Οι Πειραιώτες κάνουν identify ως Αθηναίοι.

-Οι αποστάσεις στην Αθήνα είναι μικρές και μπορείς να πας παντού γρήγορα με το αυτοκίνητο λόγω της χαλαρής κίνησης.

-Γενικά υπάρχει πάρκινγκ επί του δρόμου σε όλες τις περιοχές.

-Εμπιστέψου τις διαβάσεις πεζών και την τήρηση του ΚΟΚ από τους οδηγούς.

-Μπες στο Α10.

-Μην αγχώνεσαι για σπίτι θα βρεις εύκολα και έχουν πέσει γενικά τα ενοίκια.

-Στην Αθήνα έχουμε μεγάλες μερίδες. Με ένα σουβλάκι χορταίνεις.

-Αν πέρασες φοιτητής στο ΕΚΠΑ, πιάσε σπίτι κοντά στον σταθμό Πανεπιστήμιο. Θα είσαι δίπλα στις αίθουσες και θα είσαι σε γειτονιά με αέρα φοιτητούπολης. Αν πέρασες ΕΜΠ ψάξε κοντά στο ιστορικό κτίριο της Στουρνάρη. Βόλτες στην Πατησίων και tech ψώνια στην πάλαι-ποτέ silicon valley της Αθήνας.

-Αν θες συγκοινωνία, η Αθήνα είναι η πόλη σου. Εισιτήρια έχει σε κάθε περίπτερο και επιπλέον όλα τα ΜΜΜ δέχονται και πληρωμές με κάρτα ή με το επίσημο app.

-Μην ξεχάσεις να χρησιμοποιήσεις τη γραμμή 140, μια υπηρεσία του ΟΑΣΑ προς τους επισκέπτες της Αθήνας όπου σε 15 μόνο λεπτά σε πάει βόλτα γύρω από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Η γραμμή είναι 24ωρη.

-Αν είσαι νέος στην πόλη, μπες σε ένα λεωφορείο από την μπροστινή πόρτα. Ο οδηγός θα χαρεί να σε κατατοπίσει και να μοιραστεί μαζί σου τα αγαπημένα του στέκια και σημεία της διαδρομής.

-Πάρε τηλέφωνο κάποιον φίλο σου να τα πείτε όσο βρίσκεσαι στα Μέσα. Περνάει εύκολα ο χρόνος σου και δεν ενοχλείς κανέναν απολύτως! Μπόνους αν πας σουπερμάρκετ στην άλλη άκρη της Αθήνας και κουβαλάς τα ψώνια σου μέσα στο λεωφορείο.

-Πήγαινε στις τουαλέτες του μετρό.