Polyamorous
ΦΥΤΑ

Τα Εξάρχεια ανθίζουν: 4 μαγαζιά για φυτά και λουλούδια (και όχι μόνο)

Η πιο ιστορική ίσως, γειτονιά της Αθήνας έχει δείξει εδώ και χρόνια πως αγαπάει πολύ τα φυτά και τα λουλούδια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως στα στενά της προστίθενται συνεχώς νέα μαγαζιά που μας προμηθεύουν με αλοκάσιες, μονστέρες, φίκους, αλλά όχι μόνο.

Τις γειτονιές τις κάνουν κυρίως οι άνθρωποι, αλλά τις κάνουν και τα μαγαζιά τους. Εκείνα που βρίσκονται χρόνια σε μια γωνία και έχουν γίνει πια τοπόσημο, αλλά και εκείνα τα καινούργια που ανοίγουν και δίνουν νέα πνοή σε έναν δρόμο. Στα Εξάρχεια, μια από τις πιο ιδιοσυγκρασιακές γειτονιές της Αθήνας νέα και παλιά μαγαζιά ανακατεύονται και συμβάλλουν στη διαμόρφωση του τόσο ιδιαίτερου χαρακτήρα τους.

Σε αυτή την τόσο γνωστή γειτονιά της πρωτεύουσας, που στους δρόμους της έχει γραφτεί ιστορία, βρίσκουμε και μερικά από τα πιο ωραία μαγαζιά με φυτά και λουλούδια στην πόλη. Άλλα στέκουν στο ίδιο σημείο για δεκαετίες και άλλα είναι πιο πρόσφατα, αλλά έχουν καταφέρει να αγαπηθούν ήδη από όσους θέλουν να φέρνουν λίγη φύση στο σπίτι τους.

Polyamorous

Εξάρχεια

Στο πιο νέο μαγαζί της οδού Μαυρομιχάλη, η ταμπέλα γράφει «Άνθη, Ποτά», αλλά μόλις περάσετε το κατώφλι του, σας περιμένουν μερικές πολύ σέξι εκπλήξεις.

Η Ελένη Νικολούλια και ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος που ξέρουν τον κόσμο των μπαρ και των αποσταγμάτων όσοι λίγοι στην Αθήνα, αποφάσισαν να ανοίξουν στα Εξάρχεια, τη γειτονιά που ζουν τα τελευταία 8 χρόνια, ένα concept store που συνδυάζει τα αγαπημένα τους πράγματα με ένα twist. Έτσι, στο Polyamorous θα βρεις premium ποτά και φιάλες που έχει επιλέξει προσωπικά το ζευγάρι, φυτά όπως ζάμιες, αλοκάσιες και πόθους, αλλά και λουλούδια όπως τριαντάφυλλα, ήλιους και κρίνους, καθώς θέλουν ο κόσμος να αρχίσει και πάλι να προσφέρει πολύχρωμα μπουκέτα με λουλούδια με ή ακόμα καλύτερα χωρίς λόγο. Εδώ όμως, εκτός από το να αγοράσεις το αγαπημένο σου ποτό, μπορείς να απολαύσεις και προσεκτικά φτιαγμένα coktails on the go που σίγουρα δε θα σε αφήσουν ασυγκίνητο.

Κι επειδή ένα μαγαζί που ονομάζεται Polyamorous (πολυσυντροφικότητα), δε θα μπορούσε να περιορίζεται μόνο στα ποτά και στα φυτά, θα επιστρέψουμε στη σέξι έκπληξη που γράψαμε στην αρχή, αφού η Ελένη και ο Αλέξανδρος αποφάσισαν να αφιερώσουν ένα κομμάτι του μαγαζιού τους σε sex toys και αξεσουάρ που αναμένεται να κάνουν λίγο πιο spicy την ερωτική σας ζωή.

Όσο για τον ίδιο τον χώρο, αυτός είναι ψηλοτάβανος και φωτεινός και σε προσκαλεί να περάσεις το κατώφλι του, για να δεις όλες τις εκπλήξεις που κρύβονται στα ράφια.

POLYAMOROUS
  • Μαυρομιχάλη 72-74, Εξάρχεια
  • 216 2022477

Kopria Store

Εξάρχεια

Τα Εξάρχεια είναι από μόνα τους ένας μικρός πλανήτης και κάπου ανάμεσα στα στενά αυτού του πλανήτη στο κέντρο της Αθήνας, βρίσκεται το φυτώριο με το πιο εμπνευσμένο όνομα. Η Kopria άνοιξε το 2018 και έχει κατέκτησε από πολύ νωρίς τις καρδιές όλων όσων αγαπούν τα φυτά.

Στην πιο πράσινη γωνιά των Εξαρχείων, θα βρεις πάντα κάποιον που με ένα πλατύ χαμόγελο θα σου εξηγήσει τα πάντα γύρω από τα φυτά και θα σου δώσει αυτό που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σου, αλλά και στον χώρο σου.

Πέρα από φυτά εδώ, θα βρεις και υπέροχα μίνιμαλ κασπό, αλλά και τις χαρακτηριστικές τους tote bag που θα δώσουν ξεχωριστό χαρακτήρα στο στυλ σου.

KOPRIA STORE
  • Ερεσού 30, Εξάρχεια
  • 211 1132535

Stellas’s Plants

Εξάρχεια

Μέχρι πριν από περίπου έναν χρόνο τα φυτά της Στέλλας ήταν περιπλανώμενα, καθώς μπορούσε να τα βρει κάποιος μόνο στις λαϊκές αγορές της πόλης. Πλέον όμως, η χαμογελαστή ανθοπώλης έχει το δικό της μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας, πράγμα που σημαίνει ότι δε χρειάζεται πια να την ψάχνετε. Τα φυτά της Στέλλας βρίσκονται εδώ και λίγο καιρό στον αριθμό 19 της οδού Σόλωνος και εκείνη είναι εκεί για να σας εξυπηρετήσει όπως πάντα με ένα πλατύ χαμόγελο.

Τα Εξάρχεια βέβαια, ήταν πάντα συνδεδεμένα με τη Στέλλα, αφού είχε έναν από τους πιο αγαπημένους πάγκους της λαϊκής αγοράς της Καλλιδρομίου και κόσμος συνέρρεε εκεί κάθε Σάββατο για να αγοράσει λουλούδια και φυτά για το σπίτι του.

STELLA’S PLANTS
  • Σόλωνος 19, Εξάρχεια
  • 6981134158

Ανθοπωλείο Φλωράς

Εξάρχεια

Στολίζει εδώ και 45 χρόνια με χρώμα τη διασταύρωση της Αραχώβης με τη Μαυρομιχάλη και μπορεί να περηφανεύεται πως είναι ένα από τα πιο εμβληματικά μαγαζιά της γειτονιάς.

Το Ανθοπωλείο Φλωράς έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με τα Εξάρχεια, καθώς προμηθεύει τους κατοίκους του με φυτά και λουλούδια για σχεδόν μισό αιώνα και συνεχίζει ακάθεκτο. Το ανθοπωλείο που άνοιξε τις πόρτες του το 1974 μοιάζει σαν βγαλμένο από ταινία του Wes Anderson, ενώ τα κορίτσια που το τρέχουν είναι πάντα διαθέσιμα να σε εξυπηρετήσουν και να σου λύσουν όποια απορία έχεις, αλλά και να σου πουν ποιο φυτό ταιριάζει στον χώρο σου.

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ ΦΛΩΡΑΣ
  • Αραχώβης 27, Εξάρχεια
  • 210 3602232