MASTERCHEF

Σταύρο Βαρθαλίτη, άξιζες και με το παραπάνω το έπαθλο του Master Chef

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.

Καλός μάγειρας, ταπεινός, χωρίς να δημιουργήσει κόντρες, με χιούμορ, στιλ (ακούς σεφ Κουτσόπουλε;). Αυτός είναι ο Σταύρος Βαρθαλίτης, ο νέος Έλληνας Master Chef. Σε έναν πρωτόγνωρο τελικό, χωρίς κόσμο και με τα απαραίτητα τεστ για κορονοϊό, το ριάλιτι μαγειρικής έριξε αυλαία έτσι ακριβώς όπως έπρεπε.

Θυμάμαι τελικούς Master Chef που οι τηλεθεατές είχαν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα, όπως στην περίπτωση του Τιμολέοντα και του Χρήστου, θυμάμαι τελικούς που οι τηλεθεατές ήταν σχετικά αδιάφοροι για το αποτέλεσμα όπως σε αυτόν της Σπυριδούλας και του Μανώλη, όμως φέτος γνωρίζαμε πως είχε νικήσει ήδη η μαγειρική και απλά περιμέναμε να αποθεώσουμε τον Βαρθαλίτη.

Δεν λέω πως ο Σταυρής δεν άξιζε να κερδίσει το έπαθλο. Σε καμία περίπτωση. Ο Κύπριος παίκτης του ριάλιτι μαγειρικής έδειξε και με το παραπάνω πόσο ικανός είναι καθ’ όλη τη διάρκεια του σόου. Ωστόσο, αν μπορούσαμε να πούμε πως κάποιος παίκτης είχε όλο το πακέτο για να αναδειχθεί Master Chef ήταν ο Σταύρος και έχουμε λόγους να το πιστεύουμε.

Κατάφερε και πήρε το έπαθλο με ΑΥΤΟ το γυαλί

Την θυμόμασταν την οντισιόν του, αλλά την είδαμε ξανά και σε videos που είχε ετοιμάσει η παραγωγή. Ο Σωτήρης Κοντιζάς ήταν ο πρώτος που την είχε ‘πει’ στον Βαρθαλίτη όταν τον είδε να μπαίνει στην κουζίνα φορώντας γυαλιά. Του είχε πει μάλιστα πως με αυτό το στιλ δεν πρόκειται να πάει μπροστά.

Τι έγινε στη συνέχεια; Όχι μόνο ο Βαρθαλίτης έφτασε στον τελικό του ριάλιτι, αλλά τον είδαμε στο φινάλε να κάνει αστεία με τον Κοντιζά για το γυαλί και τον δεύτερο να το δοκιμάζει και on air.

Δεν τσακώθηκε με κανέναν

Μιλάμε αναμφίβολα για έναν από τους πιο συμπαθητικούς παίκτες που είδαμε σε όλα τα Master Chef, όχι μόνο στο φετινό. Σπάνια έβλεπες τον Σταύρο να βγαίνει εκτός εαυτού, όσο κι αν πιεζόταν από τις δοκιμασίες ή το χρόνο. Ελάχιστες ήταν οι φορές που έφτασε στα όριά του, ενώ ποτέ δεν τσακώθηκε με κάποιον συμπαίκτη του.

Αντίθετα, ήταν αυτός για τον οποίο όλοι είχαν να πουν τα καλύτερα λόγια, ενώ ακόμα και στον τελικό είπε πως έχει συμφωνήσει με τον Σταυρή να πάρει κι εκείνος κάτι από το χρηματικό έπαθλο. Πόσο πιο ξηγημένος;

Σταθερός και δημιουργικός

Δεν ξέρω αν ήταν καθαρά θέμα τύχης ή ικανότητας, αλλά ο Βαρθαλίτης έφτασε ελάχιστες φορές κοντά στην αποχώρηση και είχε να δει τον καναπέ της αγωνίας κάτι μήνες. Παράλληλα, ήταν από τους παίκτες που έπιαναν υψηλή απόδοση σχεδόν σε κάθε τεστ δημιουργικότητας, εντυπωσιάζοντας τους κριτές.

Είχε χιούμορ

”Έρωτας αλήτης, Σταύρος Βαρθαλίτης”. Η ατάκα αυτή θα μείνει και θα τον ακολουθεί, όπως και τόσες άλλες που τον ακούσαμε να ξεστομίζει κατά καιρούς στις κουζίνες του Master Chef. Αντιμετώπιζε τα πάντα με χιούμορ και αυτό μας έκανε να τον συμπαθήσουμε σχεδόν αμέσως. Είπε και την ατάκα για τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ στον τελικό, τι άλλο θέλετε;

Είχε στιλ

Ο,τι κι αν λέει ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος τα πουκάμισα του Βαρθαλίτη ήταν όλα τα λεφτά. Ακομπλεξάριστος, φόραγε κάθε φορά ό,τι ήθελε, χωρίς να τον νοιάζει πώς θα δείχνει ή τι σχόλια θα ακούσει. Τα υποστήριζε, μας ανάγκασε μέχρι και να τα βάλουμε σε σειρά για να βρούμε το καλύτερό του και μπράβο του.

Πήρε το απόλυτο 30

Σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα, τη βραδιά του τελικού πήρε το απόλυτο 30 στη βαθμολογία των κριτών για την αντιγραφή των τεσσάρων πιάτων. Οι κριτές μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαν βάλει καν 10άρι σε κάποιον παίκτη και αναγκάστηκαν να τα βάλουν όλα σε έναν.

Το 54-43 είναι μεγάλη διαφορά για τελικό Master Chef. Κανείς όμως δεν διαφωνεί πως είναι απόλυτα δίκαιη.