ORIGINALS

16 ONEMAN στάσεις στον κλασικό μαραθώνιο της Αθήνας

Η διαδρομή είναι η ίδια. Μόνο που οι δικές μας στάσεις από τον Μαραθώνα μέχρι το Καλλιμάρμαρο δεν είναι μόνο για νερό.

Είμαστε φανερά υπέρ του τρεξίματος σε αυτό το site και στην εταιρεία γενικότερα. Τρανό παράδειγμα ο @Freddos ο οποίος θα λάβει για τέταρτη φορά μέρος στον κλασικό μαραθώνιο. Με την ομάδα του #1morekm να τα λέμε κι αυτά. Σε περίπτωση που θέλετε να τον αναγνωρίσετε στο πλήθος είναι αυτός.

(ντάξει, sorry)

Οι υπόλοιποι της εταιρείας (εμού συμπεριλαμβανομένου) θα αρκεστούμε στη διαδρομή των 10 χιλιομέτρων έτσι για να τιμήσουμε την ημέρα και να εμπνευστούμε μπας και το πάρουμε απόφαση να ξεκινήσουμε πιο εντατικά προπόνηση για τα 42 χιλιόμετρα της κλασικής διαδρομής.

Τα 42 χιλιόμετρα είναι πολλά. Έως πάρα πολλά. Και από την άλλη σκεφτόμουν ότι είναι πολλά ακόμα και για να τα ξεπετάξεις σε μία διαδρομή 3-5 ωρών. Το ONEMAN λοιπόν έχει να προτείνει τις δικές του στάσεις κατά μήκος αυτής της διαδρομής. Στάσεις που προσφέρονται είτε απλά για να παρακολουθήσει τους άλλους να τρέχουν την ώρα που εσύ θα απολαμβάνεις, είτε για να κάνεις τον δικό μας ONEMAN μαραθώνιο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τόσες στάσεις, θα χρειαστείς πάνω από ένα 24ωρο να εξερευνήσεις σωστά αυτά τα μέρη.

Παίρνοντας λοιπόν έμπνευση από τον χάρτη της κλασικής διαδρομής…

 

Δημιουργήσαμε τον δικό μας χάρτη με τα δικά μας pit stop. Για εκείνον που θα κάνει τη διαδρομή είτε με τα πόδια είτε με αυτοκίνητο.


View Oneman Marathon in a larger map

 

 

Εκκίνηση

Από το στάδιο του Μαραθώνα, όπως και οι δρομείς σε κλίμα συγκίνησης και ενθουσιασμού για τον άθλο που ακολουθεί. Ειδικά αν είναι να φας όλα όσα προτείνουμε, ο άθλος θα είναι μεγάλος. Περνάμε από τον Τύμβο και συνεχίζουμε.

Στάση πρώτη: Τύμβος των Αθηναίων

Οι άλλοι θα περνούν από εκεί για έμπνευση, ενθάρρυνση και για τα πρώτα νερά. Εσύ θα την αράξεις ψηλά στο λόφο να χαζέψεις τη θάλασσα. Ιδανικά θα έπρεπε να κάνεις σωστή παράκαμψη να πας μέχρι την παραλία αλλά μην ξεφύγουμε και από το route, ακόμα δεν ξεκινήσαμε.

Στάση δεύτερη: Λόγου Γεύσεις

Η πρώτη μας στάση για φαγητό. Επειδή έχεις δρόμο μέχρι το Καλλιμάρμαρο ξεκίνα με γιαουρτλού, ποικιλίες κρεατικών ή και κάποιο από τα φαγητά της ημέρας. Παίζουν πολύ δυνατά και στα μαγειρευτά.

Στάση τρίτη: Σε μια κάβα

Περνώντας τη στροφή της Ραφήνας θα βρεις την κάβα του Δρίβα για να κάνεις προμήθειες για τη συνέχεια.

Στάση τέταρτη: Πικερμάρα

Το Πικέρμι είναι πάντα ένας κόμβος αυτής της διαδρομής μιας και είναι σουπερμαρκετούπολη. Κυριακή πρωί όμως αυτό που θα καταφέρεις μόνο είναι να πάρεις ευχή από εκείνους που βγαίνουν από την εκκλησία.

Στάση πέμπτη: Το φανάρι του MAD

Εντάξει, δεν είναι κάτι παραπάνω από το φανάρι που στρίβεις για να πας στο MAD. Αλλά. Αν στήσεις το καρτέρι σου καλά, μπορεί και να πετύχεις κάποιο από τα σωστά κορίτσια. Και μετά. How you doin’?

Στάση έκτη: Ο φούρνος. Ο. Φούρνος.

Θα γίνει κάποια μέρα και ξεχωριστό αφιέρωμα γι’ αυτόν τον φούρνο γιατί έχει τερματίσει κάθε έννοια ποικιλίας και ανωτερότητας τόσο στις σφολιάτες και τις κουρού όσο και στα έτοιμα σάντουιτς. Γλυκά, τσουρέκια κλπ δεν έχουμε δοκιμάσει ακόμα αλλά να μια καλή ευκαιρία αύριο.

Στάση έβδομη: Max Perry

Παραδέξου το. Στα Γιάννενα έφαγες μόνο αλμυρά γιατί ήξερες τι ακολουθεί. Μία ποικιλία από σοκολατάκια “ναι, ναι αυτά τα πολύχρωμα”, μερικά donutsάκια και ένα τσουρέκι μπισκότο για τον καφέ που θα πιούμε σε λίγο παρακαλώ.

Στάση όγδοη: Η αγωνιστική στάση

Κάνε ένα break στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Θα βρεις πολλούς αυτή την Κυριακή. Τι εννοείς γιατί να σταματήσεις;

Στάση ένατη: Η στάση του στύλου

Η σχολή του pole dancing θα είναι μάλλον κλειστή εκείνη την ώρα. Αν και να σας πω την αλήθεια αγαπητοί υπεύθυνοι της εν λόγω σχολής, θα ήταν μια καλή ώρα για promotion.

Στάση δέκατη: Η στάση του καφέ που θα γίνει cocktail

Στο White Spoon θα ξεκινήσεις πίνοντας τον καφέ σου στη λιακάδα της Κυριακής. Γεμάτο θα είναι, μην έχεις αυταπάτες, θα δυσκολευτείς να βρεις να κάτσεις. Αλλά αν κάτσεις δεν σε βλέπουμε να τερματίζεις κανέναν Μαραθώνιο γιατί ο καφές θα γίνει τσίμπημα και το τσίμπημα θα γίνει cocktail.

Στάση ενδέκατη: Αυτή του τσάτσου

Στο Μετρό Εθνική Άμυνα σου επιτρέπουμε να μπεις στον σταθμό και να παρακάμψεις τις επόμενες στάσεις μέχρι τον τερματισμό. Μπορεί να μην έχουμε πάει ακόμα σε αυτόν τον σταθμό μετρό με τον Ηλία Αναστασιάδη για να σκανάρουμε την περιοχή αλλά θα πάμε σύντομα.

Στάση δωδέκατη: Στου Mikel

Α. Όλα κι όλα. Το trend της εποχής θα το ακολουθήσουμε πιστά και θα πάρουμε και εμείς έναν καφέ στο χέρι από το Mikel. Θεωρείσαι πολύ κουλ με τη φάτσα Mikel στο χέρι.

Στάση δέκατη τρίτη: Καθιστική διαμαρτυρία για τον Πέτρο Μπούτο

Δεν είναι δυνατόν το MEGA να κάνει δεκτή την παραίτηση Μπούτου. Να μην κάνει μία δελεαστική αντιπρόταση. Να αφήνει τόσα ένδοξα χρόνια πίσω. Αν είναι να πάει ο άνθρωπος στον ANT1, οκ. Εμείς λίγο να ξαποστάσουμε θέλαμε.

Στάση δέκατη τέταρτη: Το βρώμικο της Μαβίλη

Προβλέψιμο ναι αλλά κάποιες φορές σε αυτή τη ζωή αξίζει να είσαι κλισέ και προβλέψιμος. Ποτέ δεν είπαμε όχι σε ένα καλό βρώμικο. Ας ήταν ανοιχτό και το Μπρίκι να πιούμε και ποτό. Όλα εμείς;

Στάση δέκατη πέμπτη: Αυτή που θα χειροκροτήσεις

Η διασταύρωση του Χίλτον είναι μία εξαιρετική θέση για να παρακολουθήσεις τους Μαραθωνοδρόμους. Πέρυσι τουλάχιστον ήταν μαγευτικό να βλέπεις την αγαλλίαση στο πρόσωπό τους όταν συνειδητοποιούσαν ότι είναι πολύ κοντά στον τερματισμό. Ελπίζουμε να είναι και φέτος τα τύμπανα εκεί.

Στάση δέκατη έκτη: Στον Κήπο

Όσοι κάνουν μικρότερες διαδρομές και τερματίζουν νωρίτερα, ξέρουν ότι η βόλτα στο πάρκο μια τέτοια ημέρα είναι πολύ ωραία. Με το πλήθος του κόσμους να είναι σε μια γενική ευφορία. Μπορεί σε κάποια σημεία να πήξεις στον κόσμο αλλά μην σε νοιάζει. Είναι από τις λίγες φορές που μπορείς να περπατήσεις σε ένα άδειο κέντρο με τόσο κόσμο χαρούμενο και ορεξάτο.

Τερματισμός

Μην ντραπείς να συγκινηθείς βλέποντας 70χρονους, αλλοεθνείς αλλά και δικούς σου φίλους να τερματίζουν έναν αγώνα 42 χιλιομέτρων.

Καλά χιλιόμετρα σε όλους…