ORIGINALS

33 σκέψεις για τον Ηλία Νικολακόπουλο

Τον θυμόμαστε μόνο στις εκλογές, γιατί τον βλέπουμε μόνο στις εκλογές. Αυτό από μόνο του μας γεννά άπειρες απορίες και σκέψεις σχετικά με τον Ηλία. Διαλέξαμε μόνο 33.

Ο Ηλίας Νικολακόπουλος είναι ο εθνικός μας δημοσκόπος. Μας αρέσει δεν μας αρέσει, είναι. Μετά την παταγώδη αποτυχία των exit polls την πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών, η αξιοπιστία των εκτιμήσεών του μπήκε αρκετά στον πάγο, αλλά ας το παραδεχτούμε:

 

Από κει και πέρα, το γεγονός ότι τον βλέπουμε κάθε 2-3 χρόνια και μόνο σε πάνελ ‘σοβαρών’ εκπομπών για τις εκλογές μας έχει γεννήσει δεκάδες προβληματισμούς. Πολλοί από εμάς τόλμησαν να αμφισβητήσουν και τη φυσική του ύπαρξη. Μήπως είναι ολόγραμμα ο Ηλίας Νικολακόπουλος; Υπάρχει; Είναι κανονικός άνθρωπος; Τρώει το φαγητό που τρώμε όλοι ή τρέφεται με κάποιον τρόπο που είμαστε ανίκανοι να φανταστούμε;

Ας τα βάλουμε όλα σε μια λίστα. Αυτές είναι οι σκέψεις των συντακτών του ΟΝΕΜΑΝ για τον Ηλία. Περιμένουμε και τις δικές σας στα σχόλια.

Ποια είναι η Onewoman 2014; Τι λένε τα polls;

ΜΑΛΑΚΑ, Ο BENEDICT CUMBERBATCH!

Εντάξει, δεν μοιάζει τόσο αλλά τον φαντάζομαι να μας κοιτάει και να μετράει όλο πιθανότητες, να υπολογίζει κινήσεις, να λύνει μυστήρια.

Είναι ο Διακογιάννης των εκλογών ή ο Διακογιάννης ήταν ο Νικολακόπουλος των Μουντιάλ;

Μια ζωή στο ‘πάνελ’, ποτέ κεντρικός παρουσιαστής. Ναι, δεν υπάρχει καμία αξιοκρατία στην TV.

Να πάμε διακοπές ή θα έχουμε συνέχεια;

Θα άφηνε άραγε τον Ηλία Αναστασιάδη να κάνει μια Ημέρα Εκπαίδευσης στο pc του ή θα φοβόταν μην αλλάξει κάτι στο Matrix;

Θα με εκνεύριζε σίγουρα αν ήταν φίλος μου. Θα μίλαγε μόνο με ποσοστά. “Κατά 86% θα το φάω αυτό το σουβλάκι”. “Το 38% της παρέας λέει να πάμε Φολέγανδρο”.

Ηλία, στις πόσες χυλόπιτες προσεγγίζεις το 0% στις πιθανότητες να την ρίξεις;

Τι είναι ρε Ηλία το ‘too close to call’;

 

Νοθεία παίζει; Αβάντες στο κυβερνών κόμμα; Μεταξύ μας τώρα

Μα γιατί δεν έχεις έρθει να με ρωτήσεις ποτέ;

Αυτό το μαλλί, τώρα, τι; Τι;

Πολιτική ή στατιστική;

Ηλία, πόσες πιθανότητες έχει να παντρευτεί ο Ηλίας Αναστασιάδης;

Υπάρχει τις μέρες που δεν είναι εκλογές ή προεκλογική περίοδος;

Ποια είναι η τελευταία φορά που δοκίμασε ένα διαφορετικό κούρεμα;

 

Πόσα εκλογικά αποτελέσματα θυμάται απέξω με λεπτομέρεια δεκαδικού;

Έχει ανθρώπινες στιγμές; Κλαίει; Γελάει; Θυμώνει; Απογοητεύεται; Τσαλακώνεται;

Τι θα γινόταν αν κατέβαινε υποψήφιος; Πώς θα αντιδρούσε το εκλογικό σώμα; Θα πάθαινε βραχυκύκλωμα αν τον έβλεπε στο ψηφοδέλτιο και όχι στο πάνελ;

 

Υπάρχουν οι πανελίστες/πανελίστριες πρωινάδικων, μεσημεριανών και δελτίων ειδήσεων και υπάρχει και ο Ηλίας, ο βασιλιάς των σοβαρών πάνελ, που τους βλέπει από ψηλά και κρατάει την κοιλιά του απ’ τα γέλια.

Μπας και λέει και τον καφέ;

 

Κρίμα που δεν σκέφτηκε κάποιος να τον βάλει να προβλέπει και τον καιρό. Με τέτοια ευστοχία θα μας ήταν πολύ χρήσιμος.

Είναι ιδέα μας ή δεν έχει γεράσει καθόλου όλα αυτά τα χρόνια; Kάτι που επιβεβαιώνει όσους πιστεύουν ότι όντως παίζει να είναι και ρομπότ.

Φήμες λένε ότι ο Ηλίας Νικολακόπουλος είχε προβλέψει Ατλέτικο στον τελικό του Τσου Λου αλλά δεν υπολόγιζε τις καθυστερήσεις.

Όσο συμπαθής και αν είναι, στο βάθος του μυαλού σου έχεις πάντα την αίσθηση πως η δουλειά του θυμίζει αυτή του λατερνατζή. Σε μερικά χρόνια δεν θα υπάρχει.

Πολύ θα ήθελα κάποια στιγμή, όταν αποσυρθεί, να μας πει ποια είναι η πιο κουλή προσφορά που του έκανε κανάλι για να τον δελεάσει.