ΚΑΠΟΥ ΟΠΑ

Γύπινγκ: Τι είναι και γιατί δεν πρέπει να το κάνεις

Ένας παίκτης του φετινού GNTM μίλησε με περηφάνια για το 'χόμπι' του 'γύπινγκ' μπροστά στους κριτές και άνοιξε μια μεγάλη κουβέντα.

Και πάνω που νομίζαμε οτι τα έχουμε ακούσει όλα στα ριάλιτι της τηλεόρασης, ήρθε ένας υποψήφιος στις auditions του GNTM να προσθέσει μία ακόμη ‘χρυσή’ στιγμή στη φετινή σεζόν.

Ο 29χρονος Δημοσθένης πήγε μπροστά στους κριτές, έκανε την πασαρέλα του και όταν τον ρώτησαν με τι άλλο ασχολείται εκτός από το modeling, εκείνος τους απάντησε πως κάνει ‘γύπινγκ’. Όπως ήταν λογικό οι κριτές τον κοίταξαν με απορία κι έτσι ο νεαρός ‘γύπας’ αναγκάστηκε να εξηγήσει για πρώτη φορά σε τηλεοπτικό δρώμενο τι ακριβώς σημαίνει αυτός ο όρος.

“Όταν θα βγω με τους φίλους μου είμαι ο άνθρωπος που αναλαμβάνει το γύπινγκ. Είμαι ο άνθρωπος που μπορεί να τα πει, να κάνει το πρώτο touch με την οποιαδήποτε γυναικεία παρουσία. Το γύπιγνκ είναι ένα άθλημα, που όλοι εμείς οι γύπες ευελπιστούμε στο μέλλον να γίνει και Ολυμπιακό άθλημα, γιατί πάντα ονειρευόμουν να γίνω Ολυμπιονίκης, οπότε έχω ελπίδες”, ήταν τα λόγια του υποψήφιου παίκτη, που τελικά με τρία ναι και ένα όχι (από τον Σκουλό) κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση του σόου.

Αν μπορούσαμε να γράψουμε μια πιο δόκιμη ορολογία για το ‘γύπινγκ’, τότε θα λέγαμε πως πρόκειται για μια “προμελετημένη κίνηση προσέγγισης ενός ατόμου σε δημόσιο χώρο με απώτερο σκοπό τη μελλοντική ερωτική επαφή, η οποία παρομοιάζεται με την κίνηση του ομώνυμου πτηνού προς εύρεση θηράματος”.

Οι γύπες (τα πτηνά) σπανίως επιτίθενται σε υγιή ζώα. Συνήθως επιλέγουν να επιτεθούν σε άρρωστα ή τραυματισμένα ζώα, τα οποία είναι ανήμπορα να ξεφύγουν. Μόλις ανακαλύψουν ένα πτώμα ή ένα ετοιμοθάνατο ζώο, ορμούν πάνω του με κάθετη εφόρμηση και φοβερή ταχύτητα, έχοντας τεντωμένο τον λαιμό. Κάτι αντίστοιχο θα επιλέξει να κάνει και ένας ‘γύπας’ στον δικό μας κόσμο. Θα διαλέξει ένα ‘εύκολο θύμα’, το οποίο δεν μπορεί να ξεφύγει από το ‘λέγειν’ και τη ‘γοητεία’ του.

Όπως καλά καταλαβαίνεις το όλο θέμα είναι από τη ρίζα του λάθος. Το concept του ‘γύπινγκ’ δεν έχει και δεν θα έπρεπε να έχει ‘πέραση’ στη σημερινή εποχή. Είναι μια άσχημη εξέλιξη του άλλοτε greek lover, ο οποίος δεν φλερτάρει επειδή του αρέσει μια κοπέλα, αλλά φλερτάρει για να φλερτάρει. Για να πάρει ‘έξτρα πόντους’, για να δείξει ότι ‘μετράει’. Καμία γυναίκα που σέβεται τον εαυτό δεν πρόκειται να πάρει στα σοβαρά έναν ‘γύπα’ αυτής της λογικής.

Αντίθετα, αν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για ένα άτομο, τότε το χιούμορ και η όμορφη και σωστή προσέγγιση είναι το καλύτερο όπλο σου. Κι άσε το ‘γύπινγκ’ κλειδωμένο στην ντουλάπα.