ORIGINALS

Η αψεγάδιαστη καριέρα του Θάνου Καλλίρη

Το σουξέ που κάνει στη νέα σεζόν του Game Thrones είναι μόνο η αφορμή. Αυτοί είναι οι πιο σημαντικοί σταθμοί στην καριέρα του

Μερικές μέρες πριν κυκλοφόρησαν και τα πόστερ από τη νέα σεζόν του Game Of Thrones – “Deniris Kalishi – Kaliris Denisi” review και SPOILER της οποίας μπορείς να βρεις εδώ. Ο Θάνος Καλλίρης έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά, το οποίο, να, εκτός από γαμάτα νέα για κάθε αμερικανοληγούρι, εμάς μας αρέσει ιδιαίτερα γιατί μας δίνει αφορμές για μπούρου μπούρου με το enfant terrible της prime time TV και των αμερικάνικων series.

 

Δεν ήταν όμως τα πράγματα πάντα  όπως τα βλέπεις τώρα, με την κιθάρα του δηλαδή πλάι στο άλογο τις Denisi στην εικόνα που βρήκαμε online και έφτιαξε το TheKramBrulee. H αναρρίχηση του στην κορυφή ξεκίνησε από δεύτερα ρολάκια, μέτριες εισπράξεις στο Box Office, βήτα σειρές τύπου “Homeland” που διαφημίστηκαν πολύ αλλά τηγανίτα ντιπ για να φτάσουμε στο Θάνο που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε.

Δηλαδή μικρός ήταν ένας βούζας, τώρα κάτι κάνει.

Εν αρχή ήταν το Homeland

Είχε πολύ πλάκα. Τόσες εκπλήξεις, ανατροπές και παρανοϊκά διαστροφικές καταστάσεις τσουβαλιασμένες στο ίδιο επεισόδιο δεν είχε καμία σειρά. Το “Homeland” ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που τείνει να γίνει κανόνας ότι μετά από μια καλή πρώτη σεζόν ακολουθεί ο κατήφορος. Κάτι που ευτυχώς δεν κόστισε στο νεαρό τότε Καλλίρη, μια όαση στη μετριότητα των ερμηνειών και τη βαρεμάρα των χαρακτήρων. Ξεξάθαρα το εφαλτήριο του για τα υπόλοιπα.

Στη Γηραιά Αλβιόνα

“Είναι σαν τότε που έκλαιγες γοερά πάνω από το σύγγραμα του Γκαίτε για τον ατελέσφορο έρωτα του νεαρού Βέρθερου. Σαν τότε που ξεκοκάλιζες με μπρίο το Λογική και Ευαισθησία,” παραληρούσε τότε ο Χρήστος Χατζηιωάννου. Κάτι που έβαζε έξτρα βάρος στις πλάτες του εκκολαπτόμενου, τότε, σταρ, που αμφιταλαντευόταν. Τελικά, όταν ο αέρας του Χόλιγουντ έγινε αβάσταχτος για τον Καλλίρη, πήρε το ρίσκο να βουτήξει στα βαθιά  πρωταγωνιστήσει στο πλάι βρετανικών μεγαθήριων της έβδομης τέχνης.

Πίσω στο Χόλιγουντ με κοστούμι

Το “Suits” και ο ρόλος ενός star της ποπ έρχεται σε σύγκρουση με το φίλο και δικηγόρο του είναι η πρώτη του ευκαιρία για να αποδείξει ότι μπορεί να κλέψει την παράσταση. Τέρμα οι φλεγματικές ατάκες και οι σκηνές των 5 δευτερολέπτων, ο Καλλίρης κάνει ξεσπάσματα, μονολόγους, δίλεπτα. Έχει χρόνο σε κάθε επεισόδιο δίπλα στον εξίσου χαρισματικό Patrick J Adams. Είναι τότε που ο Χατζηιωάννου πάλι -ξεκάθαρα τα παίρνει από τη σειρά- ξεσπάθωσε λέγοντας ότι είναι τόσο γαμάτος που θες να τον δείρεις“.

H πρώτη σεζόν στο Game Of Thrones

Στην πρώτη σεζόν στο Game Of Thrones γίνονται όλες εκείνες οι ζυμώσεις που θα φέρουν τα βασίλεια σε κατά μέτωπο αντιπαράθεση. Ο Τύριον είναι ακόμα το μπαστάρδι του φαύλου Βασιλιά που δεν έχει την ευκαιρία να δείξει τις ικανότητες του στη διοίκηση. Βούτυρο στο ψωμί του Καλλίρη που δε τη σφουρτζάλιαζει αλλά στο λίγο χρόνο που έχει ο ρόλος κάνει το καλύτερο δυνατό.

Η καταξίωση στο Breaking Bad

H πιο ρεαλιστικά και σωστά δομημένη σειρά που έχει πέσει στα μάτια του Θοδωρή Δημητρόπουλου είναι η αποθέωση του Καλλιρισμού. Στο ρόλο του Τζέσε Πίνκμαν, του βοηθού του αρχιβαρόνου της κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, ακολουθεί “το ταξίδι της ψυχής του Γουώλτ, του κύριου Γουάιτ, του Χάιζενμπεργκ, μόλις έπιασε το τελευταίο του λιμάνι.” Κοιτώντας ξανά το πόστερ της σειράς λες “δεν μπορεί, κάποια μαλακία έχει γίνει”.

Βλέπουμε σειρές και στο @artemoo