ΚΑΠΟΥ ΟΠΑ

Οι καλύτερες στιγμές του Νίκου Καρβέλα πριν τη συνέντευξη στη Νίκη Λυμπεράκη

Συγκεντρώσαμε άλλες τέσσερις και σφηνώσαμε ανάμεσά τους άλλη μία μαγική στιγμή που σχετίζεται με την πολιτική.

Ανάμεσα σε άλλα σημαντικά ζητήματα που έχουν προκύψει τις τελευταίες μέρες όπως είναι η γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους και η ανικανότητα της αστυνομίας να προστατεύσει την 28χρονη, προέκυψε και η συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη.

Από την ολοκλήρωσή της και μετά, όλοι ασχολούνται με την καθόλου άβολη συζήτηση μεταξύ των δύο, τη συμπεριφορά του συνθέτη και τον τρόπο που επέλεξε να διαφημίσει το νέο του βιβλίο με τίτλο Νοοσοφία.

Η αλήθεια είναι πως τα κατάφερε, το όνομά του έπαιξε παντού -δεν το χρειάζεται βέβαια ολόκληρος Καρβέλας- και ακόμη και σήμερα, όλοι(;) ασχολούνται μαζί του. Το βιβλίο, λοιπόν, αργά ή γρήγορα, θα ξεπουλήσει.

Επειδή όμως μας ενδιαφέρει ο Νίκος Καρβέλας ως άνθρωπος και δεν μας αρέσει να εστιάζουμε σε μία μόνο τηλεοπτική στιγμή του, αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε άλλες τέσσερις και να σφηνώσουμε ανάμεσά τους άλλη μία μαγική στιγμή που σχετίζεται με την πολιτική. Ελπίζουμε να είστε έτοιμοι, μη μας απογοητεύσετε όπως απογοήτευσε η Νίκη Λυμπεράκη τον συνθέτη.

Η άχρηστη πληροφορία

Γυρίζουμε πίσω στο 2004, τη χρυσή εποχή της Ελλάδας μας, τότε που η μία επιτυχία διαδεχόταν την άλλη. Ο μεγάλος μας συνθέτης/τραγουδοποιός/ συγγραφέας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά και, για κάποιο λόγο, μοιράστηκε μαζί μας κάτι που πραγματικά μας ενδιέφερε: Δεν έχει κάνει ποτέ του κουραμπιέ, την άσπρη σκόνη του τέλος πάντων. Ο ορισμός του «δεν σε ρωτήσαμε».

Παρ’όλα αυτά, απάντησε στο αιώνιο ερώτημα που σε σημαντικότητα κοντράρει το γνωστό: «Υπάρχει Θεός ή όχι;». Δήλωσε επίσης πως είναι ο μόνος ξενέρωτος άνθρωπος στον κόσμο. Γιατί γελάτε; Νομίζετε πως δεν σας βλέπουμε;

Ο Νίκος Καρβέλας και ο χριστιανισμός

«Οι άνθρωποι εξολοθρεύουν ο ένας τον άλλο στο όνομα των θρησκειών». Μπουμ, να κάτι που δεν ήξερες. Στο βίντεο ακούμε τον άνθρωπο που έχει γράψει το Σώσε με (θα σέβεστε) να μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας και μάλλον αυτό ενόχλησε αρκετούς. Σε μία σπάνια συνέντευξη με τον άνθρωπο που δεν γνωρίζει πώς μοιάζει το κίτρινο χρώμα, μίλησε για τον χριστιανισμό «και τις θρησκείες γενικότερα».

Χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη

Να και μια ωραία στιγμή του εκτός κάμερας, σαν bonus. Γυρίζουμε σε μία ακόμη χρυσή εποχή για τη χώρα μας, πίσω στο 2012, τότε που τρώγαμε με χρυσά κουτάλια και το μόνο που μας ενδιέφερε ήταν τα ταξίδια μας στο εξωτερικό και όχι το πώς θα γεμίσουμε το ψυγείο ή το πώς θα πληρώσουμε τον λογαριασμό του ρεύματος. Τότε, λοιπόν, με μια υπέροχη ανάρτηση, συμφώνησε με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, για τη χρήση των όπλων και για τη «μάστιγα» των λαθρομεταναστών. «Δεν φτάνει μόνο ένας Καρατζαφέρης, χρειάζονται πολλοί περισσότεροι», έγραψε μεταξύ άλλων.

Η τσίχλα

Θα μπορούσε να είναι ο τίτλος ενός διηγήματος, αλλά δεν είναι. Πρόκειται για μια στιγμή παραφροσύνης του Νίκου Καρβέλα στο τρομερά επιτυχημένο Star Academy που έκανε εκατομμύρια τηλεθεατές να χάσουν τον ύπνο τους από την αγωνία, αλλά και τη συγκίνηση.

Τι ακριβώς έγινε; Μια διαγωνιζόμενη τα πήγε πολύ καλά και εκείνος, για να την ανταμείψει, της πέταξε την τσίχλα του. Ναι, τι, πού είναι το κακό; Πρώτη φορά βλέπετε έναν άνθρωπο να πετάει την τσίχλα του σε κάποιον που τον κάλυψε καλλιτεχνικά;

Δεν συμπαθεί ιδιαίτερα τον Μένιο Φουρθιώτη

Τον Νίκο Καρβέλα δεν θα τον διακόπτεις, γιατί όταν διακόπτεις, θα σε βάζει στη θέση σου και μάλιστα στον τηλεοπτικό αέρα, χωρίς να τον ενδιαφέρει η άποψη που θα σχηματίσουν οι τηλεθεατές που παρακολουθούν το εκάστοτε πρόγραμμα. Μια τέτοια στιγμή είχαμε και στο απίθανο (από πολλές απόψεις) Star Academy όταν ο Μένιος Φουρθιώτης, με τη βοήθεια του Πέτρου Κωστόπουλου, τόλμησαν να τον διακόψουν.