Φωτογραφίες: Dimitris Kapantais / SOOC
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Από τον Σπύρο Μπιμπίλα μέχρι τη Ράνια Θρασκιά: Οι celebrities που μπήκαν στη Βουλή

Εκτός από νεοναζί και θρησκόληπτους που θέλουν να απαγορεύσουν τις αμβλώσεις, η νέα σύσταση της Βουλής θα έχει και αρκετές διασημότητες.

Τα αποτελέσματα της χθεσινής κάλπης μπορούν να χαρακτηριστούν στην καλύτερη των περιπτώσεων ανησυχητικά, αν όχι τρομακτικά. Από τα 8 κόμματα που υπάρχουν πια στην ελληνική Βουλή, τουλάχιστον τα τρία είναι ακροδεξιά και αυτό από μόνο του θα πρέπει να μας χτυπήσει καμπανάκι για την επικίνδυνα συντηρητική στροφή που φαίνεται να έχει πάρει η ελληνική κοινωνία.

Μπορεί το 2020 να θεωρήσαμε ότι τελειώσαμε με τους νεοναζί, εκείνοι όμως κατάφεραν να μπουν και πάλι στη Βουλή. Το μόνο που χρειάστηκε να κάνουν ήταν να αλλάξουν το όνομά τους. Αυτή τη φορά, σε διπλανά τους έδρανα θα κάθονται οι βουλευτές του κόμματος ΝΙΚΗ, που μεταξύ άλλων είχαν δηλώσει «Το  Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα “NIKH” χαιρετίζει με ικανοποίηση και αισιοδοξία την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Η.Π.Α. η οποία ανέτρεψε τη σχετική απόφαση στην υπόθεση “Roe v. Wade”, που αναγνώρισε ως συνταγματικό δικαίωμα της γυναίκας την άμβλωση, παραβλέποντας τα δικαιώματα του κυοφορούμενου ανθρώπου.

Η ως άνω ανατραπείσα, σκοταδιστική και βάναυση απόφαση, επηρέασε ιδεολογικά ολόκληρα κινήματα στη Δύση και οδήγησε στη δολοφονία εκατομμυρίων εμβρύων στον σκοτεινό βωμό της επίκλησης επίπλαστων δικαιωμάτων. Μέχρι και σήμερα είναι αμέτρητα τα κοινωνικά δράματα, με θύματα τα κυοφορούμενα έμβρυα, τις ίδιες τις γυναίκες αλλά και τους άνδρες.

Η Ελλάδα το 1986 προχώρησε τη νομιμοποίηση των εκτρώσεων, παρασυρμένη από την ιδεολογική ηγεμονία των επίπλαστων δικαιωμάτων. Ένα νομοθέτημα-όνειδος για την Ελλάδα του Πνεύματος, της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, της Ζωής και της Αγάπης για τον άνθρωπο, το οποίο σήμανε την πνευματική και δημογραφική κατάρρευση της χώρας». Σαν να λέμε «εμπρός πίσω» δηλαδή. Στο κοινοβούλιο παραμένει φυσικά η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, που μάλλον ξεπούλησε τα χειρόγραφα του Ιησού.

Βουλή

Παράλληλα, αρκετοί ήταν οι celebrities που εκλέχτηκαν και θα περάσουν τελικά το κατώφλι της Βουλής. Ανάμεσά τους, οι δημοσιογράφοι Ράνια Θρασκιά και Έλενα Ακρίτα με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι ηθοποιοί Σπύρος Μπιμπίλας και Διαμαντής Καραναστάσης, αλλά και η τραγουδίστρια των ΜΠΛΕ Τζώρτζια Κεφαλά, με την Πλεύση Ελευθερίας, ενώ μια θέση στη Βουλή κέρδισε και η δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή με το ΚΚΕ. Από τον χώρο του αθλητισμού, θα δούμε στα έδρανα και τη Μαρία Πολύζου, κάτοχο του ρεκόρ του αυθεντικού Μαραθώνιου, η οποία κατέβηκε υποψήφια με τη Ν.Δ και κατάφερε να εκλεγεί.

Αυτές όμως, δεν ήταν οι μόνες διασημότητες που είδαμε στα ψηφοδέλτια, καθώς ήταν αρκετοί εκείνοι οι celebrities που δεν κατάφεραν να μαζέψουν τις απαραίτητες ψήφους προκειμένου να καθίσουν σε κάποιο από τα έδρανα της Βουλής.

Μεταξύ αυτών είναι και οι Γιούρκας Σεϊταρίδης, Νόνη Δούνια, Μάριος Αθανασίου, Σταύρος Νικολαΐδης, Κλέων Γρηγοριάδης, Mιθριδάτης, Ποσειδώνας Γιαννόπουλος, Άννα Χατζησοφιά, Αντώνης Ξυλούρης (Ψαραντώνης), Βασίλης Τσιάρτας, Διονύσης Τσακνής, DJ Rico- Βαγγέλης Σερίφης και Ελένη Γερασιμίδου.