DC

Ο Nicolas Cage θα γίνει επιτέλους ο Superman

Κάποτε στο Μεξικό, ο Nicolas Cage θα ήταν ο Superman της γενιάς των ‘90s. Ευτυχώς το όνειρο δεν πέθανε.

Κάποτε στο Μεξικό, ο Nicolas Cage θα ήταν ο Superman της γενιάς των ‘90s.

Κατά πάσα πιθανότητα γνωρίζεις ήδη κάποιες από τις λεπτομέρειες, αλλά για οποιονδήποτε αδυνατεί να το πιστέψει έχουμε τα πειστήρια.

Ιδού το fitting για το κουστούμι του:

Πριν περάσουμε στην ένδοξη ιστορία όμως, ας γιορτάσουμε το γεγονός ότι το όνειρο δεν πέθανε και ο Cage θα δώσει τη φωνή του στον Superman, στην ταινία animation ‘Teen Titans GO! to the Movies’.

Απλά, ΝΑΙ.

Το ‘Superman Lives’ τώρα – όπως θα ονομαζόταν η ταινία που θα ερχόταν να δέσει το γλυκό μετά τις ταινίες Batman τη δεκαετία των ‘90s – ήταν αρχικά ένα πλάνο της Warner Bros. που είχε αναλάβει ο Kevin Smith, το hot όνομα του ανεξάρτητου κινηματογράφου της εποχής μετά το ‘Clerks’ και το ‘Chasing Amy’. Ο Smith ήταν και παραμένει άρρωστος με τους χαρακτήρες της DC (πρόσφατα σκηνοθέτησε και για τη σειρά ‘Flash’), οπότε μην σου κάνει εντύπωση η επιλογή σε σχέση με το background του. Άσε που πλέον έχει γίνει σύνηθες να δίνονται ταινίες μπλοκμπάστερ σε ανερχόμενους σκηνοθέτες που ξεχωρίζουν σε φεστιβάλ. Ο Smith ωστόσο δεν τα βρήκε με τον παραγωγό της ταινίας που είχε παντελώς διαφορετικό όραμα για τον χαρακτήρα κι έτσι αποχώρησε από το πρότζεκτ.

Μας άφησε ωστόσο την πιο ανεκδιήγητη περιγραφή συνεργασίας που έχουμε ακούσει και γι΄αυτό τον ευχαριστούμε:

Τέλος πάντων όμως, η προοπτική της ταινίας ενέπνευσε τον Tim Burton που θέλησε να ασχοληθεί με το πρώτο όνομα της πίστας των υπερηρώων, οπότε προσφέρθηκε να τον σκηνοθετήσει. Με νέο σενάριο που εστίαζε στην εξωγήινη πλευρά του Superman και τους τρόπους που τον έκανε outsider (βλέπε τη βάση του ‘Man of Steel’ τελικά με γερές παραλλαγές), ο Burton είχε διαλέξει για πρωταγωνιστή τον Nicolas Cage και για Lex Luthor τον Kevin Spacey, ενώ έπαιζαν και ονόματα όπως Chris Rock για τον Jimmy Olsen, Jack Nicholson για Brainiac και Sandra Bullock ή Courteney Cox για Lois Lane. Το μπάτζετ των 160 εκατ. δολαρίων όμως το έκανε τελικά απαγορευτικό για το στούντιο που τότε είχε φοβηθεί από τις αποτυχίες sci-fi ταινιών όπως το ‘Postman’ και το ‘Sphere’, αλλά και από το κόψιμο του τηλεοπτικού ‘Lois & Clark’. Το ‘Superman Lives’ μπήκε στο συρτάρι. Για περισσότερα σχετικά με το πρότζεκτ, μπορείς να δεις το ντοκιμαντέρ ‘The Death of Superman Lives: What Happened?’.

Κάπου εδώ να προσθέσουμε ότι ο Superman δεν είναι ο μόνος ρόλος που θα μπορούσαμε να είχαμε δει τον Cage. Ο ηθοποιός είχε απορρίψει τον ρόλο του Aragorn στο ‘Lord of the Rings’. Amazon, αν θες να αναστήσεις ένα όνειρο ακόμη , πάρ’ τον ένα τηλέφωνο.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του Popcode.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

9 ρόλοι που θα παίξει στο μέλλον ο Νίκολας Κέιτζ
Ο Nicolas Cage ως Aragorn και άλλοι 27 ηθοποιοί που απέρριψαν πασίγνωστους ρόλους
Τελικά είναι καλός ή κακός ηθοποιός ο Nicolas Cage;