DISNEY

O Πινόκιο του Darren Aronofsky κι άλλα 10 Disney live-action που απαιτούμε

Ο Guy Ritchie θα γυρίσει ‘Aladdin’! Αφού τίποτα δεν είναι ιερό, εμείς το πάμε ακόμα πιο μακριά.

Αν δεν το έχεις προσέξει, η Disney βρήκε τη νέα χήνα με τα χρυσά αυγά. Συνδυάζοντας δύο βιομηχανίες που ανέκαθεν της ταίριαζαν γάντι, τα οικογενειακά animation και τα ριμέικ, η εταιρεία βρήκε τη συνταγή που δε γίνεται να χάσει. Μεταφέρει ό,τι κινούμενο σχέδιο σουξέ έχει και δεν έχει, σε live action διασκευή. Αν κάποια στιγμή αποφασίσουν να τα συνδέσουν και σε ενιαίο σύμπαν τότε είναι που δε τη γλιτώνουμε με τίποτα.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η ανακοίνωση πως ο Guy Ritchie θα σκηνοθετήσει τον ‘Aladdin’. Θα θέλαμε πολύ να ήμασταν στο μίτινγκ που έβγαλε ως αποτέλεσμα αυτή την απόφαση.

Πώς το ξεπερνάς όμως αυτό; Γιατί άλλο να βάζεις τον ακίνδυνα ικανό Jon Favreau να γυρίζει τα ‘Jungle Book’ του, αλλά τώρα με τον Guy Ritchie αρχίζεις να μπαίνει επικινδύνως στα χωράφια της σκηνοθετικής άποψης. Τι άλλο θα δούμε μετά; Ε, αντί να αναρωτιόμαστε έτσι αορίστως, είπαμε να τα βάλουμε κάτω. Δεν έχουν μείνει και πολλά ενδιαφέροντα ντισνεϊκά properties που να μην έχουν ήδη ανακοινωθεί ως μελλοντικές live-action διασκευές (σοβαρά, μιλάμε για μια ντουζίνα ταινίες) αλλά είπαμε να προσπαθήσουμε.

Εδώ είναι η 11άδα στην οποία καταλήξαμε αλλά φυσικά μη διστάσεις να μας ρίξεις τις προτάσεις σου στα σχόλια. Θα φροντίσουμε να ενημερώσουμε τους φίλους μας στη Disney όταν τους στείλουμε και τις δικές μας ιδέες.

‘Πινόκιο’, του Darren Aronofsky

Το ‘Πινόκιο’ θεωρητικά βρίσκεται σε μια φάση development ήδη, όχι που δεν θα βρισκόταν, και μέσα σε όλα έχει παίξει και το όνομα του Paul Thomas Anderson, το οποίο θα ήταν τέλειο. Ακόμα πιο τέλειο; Ο Aronofsky του ‘Black Swan’ να αναδεικνύει πλήρως τον τρόμο του έτσι κι αλλιώς τρομακτικότερου ντισνεϊκού animation.

‘The Εmperor’s New Groove’, του Mitch Hurwitz

To σουρεάλ αριστούργημα της μετα-αναγεννησιακής περιόδου της Disney θα γινόταν ένα θαυμάσια καρτουνίστικο live-action στα χέρια του δημιουργού του ‘Arrested Development’, το οποίο έτσι κι αλλιώς πάντα ήταν σαν ένα αναρχικό καρτούν που κατά λάθος γυρίστηκε με ηθοποιούς και πλοκή.

‘Frozen’, του Nicolas Winding Refn

Πρώτον, αυτή ήταν απλά μια επικεφαλίδα που ήθελα κάποτε στη ζωή μου να πληκτρολογήσω. Δεύτερον, φανταστείτε όλο αυτό το χιόνι σε νέον αποχρώσεις. Αντί για γκλίτερ θα έχουμε νιφάδες. Τρίτον, όπως προκύπτει κι από το ‘Neon Demon’, κάπως του έχει κάτσει του Refn στο κεφάλι ότι έχει Πράγματα Να Πει για την ψυχολογική ένταση σε σχέσεις μεταξύ νέων κοριτσιών. Καταλαβαίνετε, θα είναι μεγαλειώδες.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Nicolas Winding Refn κι η φονική ομορφιά του ‘Neon Demon’

‘The Three Caballeros’, του Damián Szifrón

Ο άνθρωπος που γύρισε το προπέρσινο σουξέ ‘Wild Tales’ μοιάζει αρκετά καλή επιλογή για να έφερνε στην οθόνη με κέφι και μια υποχρεωτική Μοντέρνα Μαυρίλα την ιστορία γλεντιού και μουσικής των τριών φίλων σε τουρνέ της Λατινικής Αμερικής. Μπορούν να κάνουν και cameo οι αληθινοί τρεις καμπαλέρος, δηλαδή ο Guillermo del Toro, ο Alfonso Cuaron, κι ο σκηνοθέτης του ‘Babel’.

‘Lady and the Tramp’, του Lin-Manuel Miranda

Επειδή το ξέρουμε πολύ καλά πως είναι θέμα χρόνου να δούμε live-action διασκευή της Λαίδης και του Αλήτη σε χιπ-χοπ σκηνικό, με το μισό καστ του ‘Empire’ (ο πιο τσόγλανος γιος του Lucious μπορεί να είναι ο Αλήτης, γιατί προφανώς η διασκευή θα γίνει με ανθρώπους κι όχι με σκυλιά) και τον δημιουργό του ‘Hamilton’ στο αναπόφευκτο κινηματογραφικό του ντεμπούτο.

‘The Black Cauldron’, του Neil Marshall

Αυτή είναι η μόνη ταινία που δεν πρόκειται ποτέ να γίνει live-action γιατί ως animation κόντεψε να κλείσει το τμήμα. Κρίμα κιόλας γιατί είναι καλή, σκοτεινή, πριν από την εποχή της, ταινία. Θα ήταν ιδανικό θρίλερ στα χέρια του Neil Marshall, ακόμα και με μικρής επικινδυνότητας χαμηλό μπάτζετ. Ο άνθρωπος που μας έχει δώσει την καλύτερη ταινία τρόμου των 2000s με το low budget ‘Descent’ και που γύρισε επικά έπη σαν το ‘The Watchers on the Wall’ και το ‘Blackwater’ με τηλεοπτικό μπάτζετ, σίγουρα θα μας έφτιαχνε μια μούρλια ατμόσφαιρα με ό,τι μοιάζει σαν ψίχουλα για τη Disney.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ

Το τραγικό ρομάντζο του επικού ‘Watchers on the Wall’

‘Fantasia’, της Sofia Coppola

Η Coppola ήταν να κάνει το ‘Little Mermaid’, που θα ήταν τέλειο, οπότε ας προσπαθήσουμε άλλη μια φορά. Το εμβληματικό ‘Fantasia’ θα μπορούσε να γίνει ένα ωραίο, indie αισθητικής βαριετέ α λα ‘Very Murray Christmas’, με Arcade Fire αντί Σοστακόβιτς και με τον Bill Murray (προφανώς) στο ρόλο του μαθηματευόμενου μάγου Μίκι.

‘The ΑristoCats’, του Whit Stillman

Και ξέρεις τι; Αυτό θα το έβλεπα με γάτες. Ο Whit Stillman, του ‘Metropolitan’, του ‘Damsels in Distress’, να σκηνοθετεί αληθινές γάτες ως αριστοκράτες. Το θέλω οριακά πιο πολύ κι από το ‘Frozen’ του Refn.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ

Η μεγάλη συνέντευξη με τον Whit Stillman

‘Atlantis: The Lost Empire’, του David Fincher

Όταν έσκασαν οι πρώτες φήμες ότι ο Fincher ίσως σκηνοθετήσει το σίκουελ του ‘World War Z’ παρακαλούσα να είναι αλήθεια. Λατρεύω τις ‘Zodiac’ και ‘Gone Girl‘ στιγμές του Fincher όσο και εκείνες που απλώς παίρνει την κάμερα και κάνει ζογκλερικά όπως κανείς άλλος. Ο άνθρωπος έχει τρομερή αίσθηση του χώρου και της δράσης και είναι κρίμα που δεν ξεπετάει πιο συχνά μερικές αγνές περιπέτειες. Σκέψου μια επική περιπέτεια για την Ατλαντίδα δια χειρός Fincher πόσο ο.Ο εμπειρία θα ήταν. Πολύ θα το ήθελα αυτό. Ο Whedon μπορεί να επιστρέψει στο σενάριο κι ο Mike Mignola να έρθει επισήμως για το art design.

‘Lilo & Stitch’, του Stephen Chow

Μεγάλη ευθύνη σου δίνω Stephen Chow κανόνισε να με βγάλεις ασπροπρόσωπο. Το αγαπημένο μου Disney έργο της τελευταίας 20ετίας θα το γύριζε ο άνθρωπος πίσω από το ‘Kung Fu Hustle’ (μια ταινία που είναι βασικά εξωφρενικό animation) και το ‘Mermaid’, μια ταινία που είναι ταυτόχρονα καρτουνίστικη κωμωδία και ζοφερό δράμα με περιβαλλοντικές ανησυχίες. Δε θα εμπιστευόμουν κανέναν άλλον να βάλει ένα τερατάκι μέσα σε αληθινό σκηνικό και να περάσει από χαριτωμένα animation γκαγκς σε δραματικές στιγμές που σε κάνουν να απορείς γιατί γιατί γιατίιιιιι.

‘Hercules’, του Baz Luhrmann

Από τα λιγοστά έργα της ντισνεϊκής αναγέννησης που ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί για live-action μεταφορά, προφανώς επειδή έχουν υπάρξει τόσες ταινίες με τον Ηρακλή. Αλλά καμία από αυτές δεν ήταν τζαζ μιούζικαλ φρενήρους ρυθμού και παιχνιάρικης ανατροπής μοτίβων σαν αυτό που μπορεί να το κάνει ο Baz του ‘Romeo + Juliet’, του ‘Moulin Rouge!’ και φυσικά του ‘The Get Down’.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ

Η πιο επικολυρική σειρά του καλοκαιριού

Κι ένα μπόνους που έχει γίνει ήδη από σπόντα:

‘Pocahontas’, του Terrence Malick

Το καλύτερο όλων. Ίσως μετά το ‘Frozen’ του Refn τουλάχιστον.

KI ΑΛΛΟ DISNEY ANIMATION

Οι καλύτερες ελληνικές μεταγλωττίσεις
Συνέντευξη: Αλίκη Θεοφιλόπουλος, μια ελληνίδα animator στη Disney
H ‘Moana’ βάζει πλώρη για τις αίθουσες
Το ‘Zootopia’ στις καλύτερες ταινίες της χρονιάς
6 ήρωες του σύγχρονου ντισνεϊκού animation
O Robin Williams και το Τζίνι