NETFLIX

Ο σκηνοθέτης του ‘Drive’ επιστρέφει με αίμα και σαμουράι: 2 ταινίες και 5 σειρές για το τριήμερο

Φρέσκος Nicholas Refn, ένα 'Breakfast Club' για κλέφτες, το τέλος της Marvel στο Netflix και ένα πόκεμον ντετέκτιβ.

Είτε μείνεις μέσα για σειρές είτε έχεις όρεξη για σινεμά αυτό το ΣΚ, σε έχουμε καλυμμένο.

Σου διαλέγουμε τις ταινίες και τις σειρές που κάνουν πρεμιέρα αυτές τις μέρες και αξίζει να τσεκάρεις.

Ταινίες

Πόκεμον Ντετέκτιβ Πίκατσου (Pokemon Detective Pikachu)

Ταυτότητα: Εξαιρετική παιδική διασκέδαση για όλες τις ηλικίες

Πρωταγωνιστούν/Στις φωνές: Ryan Reynolds, Justice Smith, Kathryn Newton

Στη σκηνοθεσία: Rob Letterman

Κάποιες φορές μπορεί να βλαστημάς την ανομβρία ιδεών του Χόλιγουντ και τον κυνισμό με τον οποίον μεταπηδά από το ένα αναγνωρίσιμο παιχνίδι στο επόμενο, και κάποιες άλλες φορές μπορεί να γυριστεί μια live action διασκευή ενός διάσημου βιντεοπαιχνιδιού των ‘90s και το αποτέλεσμα να είναι ένα εφευρετικό, πανέμορφο παιδικό νουάρ που είναι μίλια καλύτερο από όσο είχε δικαίωμα να είναι. Στο κέντρο αυτού του κόσμου στήνεται μια κατασκοπική ίντριγκα που δανείζεται ξεδιάντροπα στοιχεία και αναφορές από την πλούσια κινηματογραφική νουάρ παράδοση. Ο Letterman περήφανα και άφοβα περπατά πάνω στην κλωστή που ενώνει τον Michael Mann και τη φωνητική αισθητική του ‘Deadpool’, τις κάρτες ανταλλαγής Πόκεμον και το ‘Blow Out’, τον Ρότζερ Ράμπιτ και την ‘Chinatown’, φτάνοντας σε ένα απρόσμενα τολμηρό, άξια κερδισμένο φινάλε. – Θοδωρής Δημητρόπουλος

Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Tanweer.

Booksmart

Ταυτότητα: Buddy dramedy γένους θηλυκού

Πρωταγωνιστούν: Kaitlyn Dever, Beanie Feldstein, Jessica Williams, Jason Sudeikis, Lisa Kudrow, Will Forte

Στη σκηνοθεσία: Olivia Wilde

Σκηνοθετικό ντεμπούτο για την ηθοποιό Olivia Wilde που συνδυάζει ευαίσθητη ματιά και indie, διακριτικά tumblr αισθητική σε μια ακόμα εφηβική ιστορία ενηλικίωσης για μια κάποια Θρυλική Τελευταία Νύχτα του σχολείου. Ο πειρασμός είναι μεγάλος να περιγράψει κανείς εν συντομία το ‘Booksmart’ ως ‘Superbad’ «αλλά με κορίτσια», όμως στην πραγματικότητα δεν είναι και κακό κοπλιμέντο. Όπως κι εκείνη η ταινία, έτσι και το φιλμ της Wilde αναζητά την λεπτότητα μέσα σε ένα σύμπαν χοντροκοπιάς και τη διαχρονικότητα μες στον μοντερνισμό, παραδίδοντας αρκετές μεμονωμένες σκηνές ομορφιάς και τρυφεράδας, χτισμένο στις πλάτες ενός υπέροχου κεντρικού διδύμου ηρωίδων και μιας σειράς γλυκών αναφορών στην παράδοση του είδους. – Θοδωρής Δημητρόπουλος

Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Odeon.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Το Booksmart είναι η ταινία που θα ήθελα να είχα δει στο Λύκειο

Σειρές

ΕΤΕΡΟΣ ΕΓΩ – ΧΑΜΕΝΕΣ ΨΥΧΕΣ

Ταυτότητα: Αστυνομικό θρίλερ

Πρωταγωνιστούν: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Μάνος Βακούσης, Πέτρος Λαγούτης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Άκης Σακελλαρίου, Κατερίνα Διδασκάλου, Σπύρος Παπαδόπουλος

Βρεθήκαμε στην απαστράπτουσα πρεμιέρα του ‘Έτερος Εγώ – Χαμένες Ψυχές’ την περασμένη Δευτέρα και κρατήσαμε 19 απαραίτητες σημειώσεις. Ο νέος δολοφόνος που πρέπει να αντιμετωπίσει η αστυνομία μαζί με τον αστυνόμο Λαΐνη μιμείται τους άθλους τους Θησέα. Η δημιουργία του Σωτήρη Τσαφούλια επιστρέφει δυνατότερη στη μικρή οθόνη και η COSMOTE TV δοκιμάζει τις δυνάμεις της στην ελληνική μυθοπλασία.

Η ταινία του 2016 θα προβληθεί το Σάββατο 15/6 (23.00) στο COSMOTE CINEMA 1HD, ενώ από την Κυριακή 16/6 θα είναι διαθέσιμη και on demand στο COSMOTE TV PLUS για απεριόριστη θέαση.

TOO OLD TO DIE YOUNG

Ταυτότητα: Nicholas Winding Refn του ‘Drive’

Πρωταγωνιστούν: Miles Teller, William Balwin, Jena Malone, John Hawkes

O εικονοκλαστικός Nicholas Winding Refn (Drive) είναι ένας διχαστικός σκηνοθέτης, αλλά ποτέ αδιάφορος. Εδώ θα ακολουθήσει τα υπαρξιακά ταξίδια του Miles Teller και της Jena Malone, από τη ζωή τους ως φονιάδες του Λος Άντζελες στη ζωή τους ως σαμουράι. Ο Teller συγκεκριμένα κάνει διπλή ζωή ως ντετέκτιβ της αστυνομίας, ενώ η Malone έχει ήδη συνεργαστεί επιτυχημένα με τον Refn στο ‘Neon Demon’. Δολοφόνοι, Yakuza, καρτέλ, μαφία, συμμορίες. Όλοι έχουν τη θέση τους στον εφιάλτη του Refn (και του θρυλικού κομιξά Ed Brubaker που τον συν-δημιουργεί).

Η σειρά στριμάρει στο Amazon Prime Video.

MARVEL’S JESSICA JONES: SEASON 3

Ταυτότητα: Το μελαγχολικό τέλος των Marvel σειρών στο Netflix

Πρωταγωνιστούν: Krysten Ritter, Rachael Taylor, Eka Darville, Aneesh Sheth

Η σειρά ‘Jessica Jones’ είναι η τελευταία από το νετφλιξικό σύμπαν της Marvel που περιμένει την ολοκλήρωσή της. Η σκοτεινή, σχεδόν-υπερηρωίδα της Νέας Υόρκης ήταν πάντα αυτή που βρέθηκε καταλάθος να πολεμά το κακό του κόσμου, και έτσι έμεινε κατά κάποιον τρόπο η πιο ανθρώπινη από όλους τους Defenders. Το μεγαλύτερο χαρτί της είναι πως και χωρίς τις υπερδυνάμεις της θα ήταν το ίδιο ενδιαφέρουσα. Δεν περιμένουμε τίποτα λιγότερο από την αυλαία της. Να σημειώσω εδώ επίσης και την προσθήκη της Aneesh Sheth, μιας τρανς ηθοποιού σε τρανς ρόλο, που θα υποδυθεί τη νέα βοηθό της Jessica. Δεν θα έπρεπε στην εποχή μας να θεωρούμε μια τέτοια κίνηση πρωτοποριακή, αλλά δυστυχώς είναι, ειδικά για τη Marvel που ως τώρα έχει ζοριστεί να εντάξει LGBTQ+ άτομα στο ρόστερ της.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

TRINKETS

Ταυτότητα: Το ‘Breakfast Club’ με κλέφτες καταστημάτων

Πρωταγωνιστούν: Brianna Hildebrand, Kiana Madeira, Quintessa Swindell

Η σεναριογράφος του λατρεμένου ’10 Things I Hate About You’ Kristen ‘Kiwi’ Smith φτιάχνει ένα δικό της ‘Breakfast Club’, με ηρωίδες τρία κορίτσια που συνάπτουν μια αναπάντεχη φιλία, όταν βρίσκονται σε κάποια συνάντηση Ανώνυμων Κλεπτομανών. Η Elodie είναι πενθούσα και απροσάρμοστη, η Moe είναι η μυστήρια outsider και η Tabitha είναι η τελειότητα γεμάτη ατέλειες. Μαζί θα προσπαθήσουν να βρουν τη δύναμη που χρειάζεται για να βρεις καταρχάς τον εαυτό σου. Το εφηβικό δράμα, σύμφωνα με την παραγωγό του Emily Meyer, θα είναι ειλικρινές και ωμό, ενώ γνωρίζουμε ότι θα αποτελείται από δέκα 30λεπτα επεισόδια. Ανάμεσα στις πρωταγωνίστριες θα βρεις την Brianna Hildebrand, ή αλλιώς τη fan favourite των ταινιών ‘Deadpool’ Negasonic Teenage Warhead.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

AGGRETSUKO: SEASON 2

Ταυτότητα: Anime για τη Ζωή Στο Γραφείο

Στις φωνές: (Ιαπωνικές) Kaolip, Komegumi Koiwasaki, Maki Tsuruta/(Αμερικανικές) Erica Mendez, Tara Platt, G.K. Bowes

H Retsuko είναι μία panda-λογίστρια που αντιμετωπίζει τους ενοχλητικούς συναδέλφους της με μπύρες και death metal. Ακόμη και να λατρεύεις τους συναδέλφους σου, έχεις υπάρξει Retsuko τουλάχιστον δέκα φορές στη ζωή σου. Γι΄αυτές τις δέκα φορές, δες το anime και γίνε ο ώμος της για να κλάψει.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΓΙΑ CATCH-UP ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ:

Οι 19 καλύτερες σειρές του 2019 μέχρι τώρα
6 σειρές ενώνουν τους πάντες στον πλανήτη σύμφωνα με το Netflix