NETFLIX
NETFLIX

Spider-Man, Stranger Things και Τσάροι: 2 ταινίες και 4 σειρές για το ΣΚ σου

Οι διακοπές του Spider-Man, το καλοκαίρι του 1985 στο Hawkins, η απάντηση της Ρωσίας στο 'The Crown'.

Είτε μείνεις μέσα για σειρές είτε έχεις όρεξη για σινεμά αυτό το ΣΚ, σε έχουμε καλυμμένο.

Σου διαλέγουμε τις ταινίες και τις σειρές που κάνουν πρεμιέρα αυτές τις μέρες και αξίζει να τσεκάρεις.

Ταινίες

SPIDER-MAN: FAR FROM HOME

Ταυτότητα: Η πρώτη ταινία της Marvel στον μετα-Endgame κόσμο

Πρωταγωνιστούν: Tom Holland, Samuel L. Jackson, Jake Gyllenhaal, Zendaya, Marisa Tomei

Στη σκηνοθεσία: Jon Watts

Μακριά από τον ορυμαγδό του Thanos, το μόνο που θέλει ο Peter είναι απλώς να πάει στα ομορφότερα μέρη της Ευρώπης μαζί με το κορίτσι που το αρέσει, και να της πει πώς νιώθει για εκείνη. Φυσικά όλα θα πάνε στραβά όταν κάνουν την εμφάνισή τους μια ομάδα από πλάσματα στοιχείων της φύσης που επιτίθενται στον πλανήτη, κι ένας μυστηριώδης άντρας που τα πολεμά, ονόματι Mysterio. Είναι μια ανάλαφρη, καλοκαιρινή περιπέτεια γεμάτη σαχλά απρόοπτα, χιούμορ και ρομάντσο, και ανθρώπους που απλά θέλουν ζήσουν το καλοκαιράκι τους- όποια μορφή κι αν παίρνει αυτό για τον καθένα. Είναι το ‘θερινό σινεμά’ αντίστοιχο του Marvel σύμπαντος, και η -τελικά- πιο αγνά κόμικ αποτύπωση του Spider-Man. (Τουλάχιστον ανάμεσα στις live action εκδοχές του.) Ό,τι πρέπει. – Θοδωρής Δημητρόπουλος

Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες από τη Feelgood.

ΚΙ ΑΛΛΗ MARVEL:

Αναλύουμε διεξοδικά το ‘Avengers: Endgame’

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ (CARO DIARIO)

Ταυτότητα: Βιογραφική ντραμεντί

Πρωταγωνιστούν: Nanni Moretti, Renato Carpentieri, Giovanna Bozzolo

Στη σκηνοθεσία: Nanni Moretti

O Nanni Moretti καβαλά το μοτοσακό του και περιδιαβαίνει την ιταλική κοινωνία σχολιάζοντας καυστικά τα όσα παρατηρεί για τον κόσμο γύρω του. Χαλαρής δομής αλλά γεμάτη παρατηρητική διάθεση και απόψεις περί των πάντων, η ταινία του Moretti αποτέλεσε ένα κάποιο σύγχρονο classic για το φεστιβαλικό ιταλικό σινεμά του λόγου και της παρατήρησης. – Θοδωρής Δημητρόπουλος

Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες από τη StraDa Films.

Σειρές

Stranger Things: Season 3

Ταυτότητα: Περιπετειώδης χρονοκάψουλα με το καλύτερο παιδικό καστ του πλανήτη

Πρωταγωνιστούν: Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Winona Ryder, David Harbour, Gaten Matarazzo, Noah Schnapp, Caleb McLaughlin

Με ορίζοντα τέσσερις ολοκληρωμένες σεζόν σύμφωνα με τους αδερφούς Duffer που το δημιούργησαν, το ‘Stranger Things’ θα γιορτάσει την 4η Ιουλίου με πυροτεχνήματα, την εισαγωγή των malls στην επαρχιακή Αμερική και έναν κίνδυνο που, όπως πάντα, απειλεί το Hawkins της Indiana. Η σειρά-φαινόμενο θα ανεβάσει τις δόσεις τρόμου στην 3η της σεζόν και θα τις μοιράσει σε πολλά διαφορετικά πρόσωπα που θα φτάσουν στα όρια των δυνάμεών τους. Το επιτακτικό τελευταίο τρέιλερ της σειράς υπόσχεται την πιο κινηματογραφική βερσιόν του show που έχουμε δει μέχρι τώρα, με κέντρο τους λατρεμένους μας χαρακτήρες.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ:

Thundercats, Super Mario και Michael Jordan: Το Stranger Things ξαναφέρνει το 1985

The Last Czars

Ταυτότητα: Δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ για την πτώση των Ρομανόφ

Πρωταγωνιστούν: Robert Jack, Susanna Herbert, Ben Cartwright, Oliver Dimsdale

Η πτώση της δυναστείας των Ρομανόφ και ακολούθως το τέλος της ρωσικής αυτοκρατορίας δραματοποιούνται σε μίνι σειρά-ντοκιμαντέρ που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από την πολυτέλεια του ‘Crown’. Πέρα από την αισθητική του, το ‘The Last Czars’ περιλαμβάνει σπάνιο αρχειακό υλικό και αιχμηρό σχολιασμό από συγγραφείς και ακαδημαϊκούς. Must για λάτρεις της ιστορίας που καταπίνεται χωρίς χασμουρητά (και για όσους πειστήκαμε από το ‘Anastasia’ ως παιδιά ότι η τελευταία πριγκίπισσα ζει χαμένη σε κάποιο χιονισμένο δάσος).

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

MotherFatherSon

Ταυτότητα: Οικογενειακό δράμα από τον βραβευμένο σεναριογράφο του ‘The Assassination of Gianni Versace’

Πρωταγωνιστούν: Richard Gere, Billy Howle, Helen McCrory

«Μη μου λες αυτό που νομίζεις ότι θέλω να ακούσω. Ποτέ μη μου λες αυτό που θέλω να ακούσω». Τάδε έφη ο Max Finch δια στόματος Richard Gere στη νέα σειρά του BBC ‘MotherFatherSon’, αλλά δεν σκέφτεται πως όποιος έρχεται αντιμέτωπος με το ψυχρό του βλέμμα, έρχεται και στον πειρασμό να τον ικανοποιήσει για να αποφύγει τα χειρότερα. Στην πρώτη του σειρά σε ρόλο κεντρικού χαρακτήρα, ο Gere είναι επιβλητικός ως μεγιστάνας των media. Κρατά τα μυστικά του κόσμου στη φαρέτρα του και δεν θα διστάσει να κάνει χρήση τους μέχρι να συμμορφωθούν όσοι απειλούν το στάτους του. Όταν όμως ο γιος και διάδοχός του νοσηλεύεται με εγκεφαλικό κάτω από την πίεση του πατέρα του, θα διαπιστώσει πως η δική του σιωπή ίσως δεν εξαγοράζεται. Το μελoδραματικό πολιτικό θρίλερ του βραβευμένου με Emmy Tom Rob Smith (American Crime Story) μπορεί να γίνει σοκαριστικό, άπληστο και ακαταμάχητο.

Και τα 8 επεισόδια της σειράς έκαναν ταυτόχρονα πρεμιέρα στη δωρεάν on demand υπηρεσία COSMOTE TV PLUS (Δευτέρα 1/7), ενώ από τις 25/8 η σειρά θα προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 23.00 στο COSMOTE CINEMA 4HD.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Μιλήσαμε με τον Richard Gere για την πρώτη του φορά στην τηλεόραση

Grand Hotel

Ταυτότητα: Χορταστική τελενοβέλα με την υπογραφή της Eva Longoria

Πρωταγωνιστούν: Demián Bichir, Roselyn Sanchez, Denyse Tontz

Η διάσημη ισπανική σειρά εποχής διασκευάζεται για το αμερικανικό κοινό από τα χέρια της Eva Longoria. Πίσω από τη λαμπερή και πολυτελή όψη του οικογενειακού ξενοδοχείου στο Miami Beach κρύβονται μυστικά. Ο χαρισματικός ιδιοκτήτης Santiago Mendoza απολαμβάνει μία πολυτελή ζωή με τη δεύτερη πλέον σύζυγό του Gigi και τις δίδυμες κόρες της. Όταν όμως εμφανίζονται τα παιδιά από τον πρώτο του γάμο, Alicia Mendoza και Javi Mendoza, έρχονται στην επιφάνεια ίντριγκες που διαταράσσουν τις – ούτως ή άλλως – εύθραυστες ισορροπίες. Παράλληλα, το πιστό προσωπικό του ξενοδοχείου λειτουργεί ως καταλύτης σε μία πολυεπίπεδη ιστορία που εμπλέκει τους ίδιους, τους επισκέπτες και φυσικά την οικογένεια των ιδιοκτητών.

Η σειρά έκανε πρεμιέρα τη Δευτέρα, 1 Ιουλίου αποκλειστικά στο FOX Life. Το FOX Life είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision.

ΚΙ ΑΛΛΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Οι 19 καλύτερες σειρές του 2019 μέχρι τώρα
6 σειρές για να λιώσεις τον Ιούλιο στο Netflix