NDP Photo Agency
ΘΕΑΤΡΟ

Ποιος είπε ότι ο Γιώργος Καπουτζίδης δεν ξέρει από θέατρο;

Βρεθήκαμε στην πρεμιέρα της πρώτης θεατρικής δημιουργίας του, 'Όποιος θέλει να χωρίσει, να σηκώσει το χέρι του'.

Τον έχουμε απολαύσει ως ηθοποιό και σεναριογράφο τηλεοπτικών σειρών, τον έχουμε δει να παρουσιάζει με απόλυτη επιτυχία μεγάλα shows, τώρα ήρθε η ώρα να τον χειροκροτήσουμε και στο ρόλο του δημιουργού (σενάριο-σκηνοθεσία) της πρώτης του θεατρικής παράστασης με τίτλο ‘Όποιος θέλει να χωρίσει, να σηκώσει το χέρι του’. Ξέραμε ότι ο Γιώργος Καπουτζίδης είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους της γενιάς του, απλώς κάθε φορά καταφέρνει να μας δείξει κι ένα νέο ταλέντο του.

Το βράδυ της Τετάρτης (16/10) βρεθήκαμε στην πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης που υπογράφει ο Καπουτζίδης και γελάσαμε με την ψυχή μας. Θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί ως η κωμωδία της χρονιάς, ένα μοντέρνο, γρήγορο έργο, τοποθετημένο στο σήμερα, με ατάκες και χιούμορ, αλλά και με κεντρικό story του τον έρωτα και τις σχέσεις.

NDP Photo Agency

Ένας ανομολόγητος έρωτας που κρατάει είκοσι χρόνια. Ένας γάμος που διαλύεται από μία απιστία. Κι ένας άλλος που αναβάλλεται επ’ αόριστόν, αλλά κανείς δεν τολμά να το πει στον γαμπρό. Ένας πρώην, ένας νυν, αναρίθμητα ραντεβού μέσω ίντερνετ κι ένα σπίτι που όσο περνά η ώρα, πλημμυρίζει. Κυριολεκτικά. Και πριν βουλιάξουν οριστικά θα πρέπει να πούνε την αλήθεια. Όλοι σε όλους.

Αυτό που μας έκανε εντύπωση αρχικά ήταν το σκηνικό που διάλεξε ο Καπουτζίδης. Μπορώ να πω ότι μου θύμισε λίγο το σαλόνι της Μόνικα από τα ‘Φιλαράκια‘ σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή του, ενώ σε κάνει αμέσως να νιώσεις ότι βρίσκεσαι μέσα στο σπίτι που συμβαίνουν όλα αυτά τα ευτράπελα. Οι ηθοποιοί που παίζουν στην παράσταση είναι νέοι και εξαιρετικά ταλαντούχοι (κάποιους τους ξέρεις από τηλεοπτικά σίριαλ), όμως, ξεχωρίζει και η παρουσία της Κατιάνας Μπαλανίκα, η οποία έχει ένα κομβικό ρόλο στη πλοκή της υπόθεσης.

NDP Photo Agency

Δεν μπορείς να κρατήσεις το γέλιο σου, παρακολουθώντας την παράσταση. Είναι τέτοιες οι καταστάσεις που συμβαίνουν, οι οποίες σε κάνουν να ξεκαρδίζεσαι και να περιμένεις με αγωνία την επόμενη ατάκα. Γιατί ξέρεις πώς θα έρθει. Γιατί ξέρεις τον Καπουτζίδη, ο οποίος σε έχει συνηθίσει σε ευφυέστατους διαλόγους γεμάτους χιούμορ. Και το ίδιο κάνει και στην παράστασή του.

Λάτρεψα τη Μαριλού Κατσαφάδου στο ρόλο της Κικής, αυτής της παλαβιάρας και αγαθής φίλης, η οποία θα πει αμέσως αυτό που σκέφτεται. Έχει στοιχεία Ντάλιας από το ‘Παρά Πέντε‘ και θα γίνει αμέσως ο αγαπημένος σου χαρακτήρας. Παράλληλα, οι περίεργες καταστάσεις και οι αποκαλύψεις δε σταματούν στο σπίτι και όλα περιπλέκονται, σε σημείο που δεν ξέρεις πώς θα ολοκληρωθεί το σενάριο.

NDP Photo Agency

Ο έρωτας στα χρόνια των social media, σαφώς και απασχόλησε τον δημιουργό, κάτι που φαίνεται και στην πλοκή του έργου. Θα ταυτιστείς σε πολλά σημεία με τα όσα συμβαίνουν, είτε τα έχεις ζήσει εσύ, είτε στα έχουν αφηγηθεί φιλικά πρόσωπα. Αν θες να διασκεδάσεις με μια κωμωδία που είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, δεν έχεις παρά να εμπιστευτείς το συγγραφικό ταλέντο του Γιώργου Καπουτζίδη. Δεν μας απογοήτευσε ποτέ.

(Φωτογραφίες: NDP Photo Agency)

INFO

Σκηνοθεσία: Γιώργος Καπουτζίδης

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγγάρη

Κοστούμια: Κική Γραμματικοπούλου

Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Οικονομίδη

ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ:

Αλεξάνδρα Ταβουλάρη

Μαριλού Κατσαφάδου

Ανθή Σαββάκη

Γιώργος Σαββίδης

Γιάννης Κουκουράκης

Πάνος Νάτσης

Παναγιώτης Καρμάτης

και η Κατιάνα Μπαλανίκα

NDP Photo Agency

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Τετάρτη: 19:00

Πέμπτη – Παρασκευή : 21:00

Σάββατο: 18:00 & 21:00

Κυριακή: 19:00

Τιμές εισιτηρίων: 15€ -23€

Για ομαδικές κρατήσεις επικοινωνήστε στο 210-3639343 (εσωτ. 2)

***

Μην ξεχνάς! Αν κι εσύ δεν έχεις βγει ακόμα από το μυαλό του John Malkovich, άκου το POP για τις Δύσκολες Ώρες με καλεσμένο τον ίδιο τον θρυλικό ηθοποιό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΕΑΤΡΟ

Ένα βράδυ στο Παλλάς με τον Ωνάση
55 λεπτά δίπλα στη Δήμητρα Ματσούκα
Η Πένυ Αγοραστού κρύβει ένα διάβολο μέσα της
Το μεγάλο σκάνδαλο της Επιδαύρου