LORD OF THE RINGS

Τι θα δούμε τελικά στη σειρά ‘Lord of the Rings’

Η νέα ανακοίνωση του Amazon αλλάζει εντελώς τα δεδομένα. Τι σημαίνει πρακτικά η Δεύτερη Εποχή για τη σειρά και ποιο είναι το οικείο πρόσωπο που μπορεί να δούμε;

Τον περασμένο Μάιο, το The One Ring, μία από τις πιο αξιόπιστες πηγές στο Ίντερνετ για όλα όσα αφορούν το ‘Lord of the Rings’ και τη Μέση Γη, τουίταρε πως πολλαπλοί καλοθελητές των Amazon Studios τούς είχαν επιβεβαιώσει κεκλεισμένων των θυρών, πως η 1η σεζόν της πανάκριβης ‘LotR’ παραγωγής που ετοιμάζει το Amazon θα περιστρεφόταν γύρω από έναν νεαρό Aragorn. Κατά τα φαινόμενα όμως, το σενάριο αυτό θα πρέπει να περιμένει.

Πριν από έναν περίπου μήνα, σου γράφαμε για τον διαδραστικό χάρτη της σειράς που θα δούμε κάπου μεταξύ 2020 και 2021.

Από τότε το Amazon μας τίζαρε με τον ίδιο χάρτη, αλλά διαφορετικές συνοδευτικές κάθε φορά φράσεις, ενώ ανέβασε επίσης και μία σελίδα αφιερωμένη στον χάρτη, με δυνατότητες zooming και downloading. Και πάνω που οι θεωρίες άρχιζαν να φουντώνουν, ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση.

Η πολυαναμενόμενη σειρά θα τοποθετηθεί στη Δεύτερη Εποχή.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι, προς το παρόν, ο νεαρός Aragorn βγαίνει εντελώς από την εξίσωση, μιας που η Δεύτερη Εποχή απέχει 3.000 περίπου χρόνια από την Τρίτη Εποχή των βιβλίων και των ταινιών. Και λέμε προς το παρόν, γιατί το πλάνο της παραγωγής είναι να εστιάσει σε διαφορετικά χρονικά και αφηγηματικά σημεία της Μέσης Γης σε κάθε της σεζόν. Δεν αποκλείεται δηλαδή κάπου στην πορεία να επανέλθουμε στον Aragorn. Η Δεύτερη Εποχή, άλλωστε, δεν απομακρύνεται και πολύ από το αρχέγονο σπίτι του.

Γιατί τότε άκμαζε ο πολιτισμός της Νούμενορ. Πατρίδα των προγόνων του και των σπουδαίων Βασιλιάδων των Ανθρώπων. Το νησί της Νούμενορ παρομοιάζεται συχνά με την Ατλαντίδα, γιατί πρόκειται για μία αρχαία κοινότητα που, αφού εξαφανίστηκε, έφτασε να θεωρείται ένας μυθικός, χαμένος πολιτισμός. Κάποια στιγμή στη διάρκεια της Δεύτερης Εποχής, οι πολίτες της Νούμενορ ξεγελάστηκαν από τον Sauron που τότε άρχισε να σφυρηλατεί το Ένα Δαχτυλίδι, πίστεψαν ότι μπορούσαν να τα βάλουν με τους θεούς, και βρέθηκαν τελικά μαζί με το νησί τους στον πάτο της θάλασσας. Δεν γνωρίζουμε βέβαια, εάν από όλες τις χρονικές περιόδους μέσα στη Δεύτερη Εποχή η σειρά θα επιλέξει να επικεντρωθεί στην πτώση της Νούμενορ. Δραματουργικά τουλάχιστον όμως, εκεί βρίσκεται το ψωμί.

Πέρα από τον Sauron, μία από τις οικείες φιγούρες που θα μπορούσαμε πιθανόν να δούμε στη σειρά είναι και ο Elrond. Το ληθαργικό ξωτικό που γνωρίσαμε στη ‘Συντροφιά’ απέχει πολύ από τον Elrond της Δεύτερης Εποχής. Τότε έστησε το βασίλειο του Rivendell, πήρε μέρος στη συμφωνία μεταξύ Ανθρώπων και Ξωτικών εναντίον του Sauron και ανέμιζε εντυπωσιακά την κόμη του στην πρώτη γραμμή των μαχών. Όλα αυτά βέβαια, εξαρτώνται πάντα από τη χρονική τοποθεσία που θα επιλέξει η παραγωγή.

Όσο για τον Aragorn, παρότι κατενθουσιαστήκαμε με την προοπτική μιας σεζόν αφιερωμένης σ’ αυτόν και θα ήμασταν εδώ για οτιδήποτε σχετικό, ίσως το γεγονός ότι μπαίνει στον πάγκο να είναι τελικά και η σοφότερη απόφαση. Ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα στην ιστορία του και στον ίδιο, ήταν πάντα ότι αντιλαμβανόταν και αυτός και η αφήγηση πως δεν είναι το κέντρο του τολκινικού έπους. Δεν είναι καν ο δευτεραγωνιστής. Είναι ηρωικός, αλλά δεν είναι ο βασικός ήρωας της ιστορίας. Αυτό τον έκανε να διαφέρει από τον μέσο διστακτικό πρωταγωνιστή που γίνεται badass όταν σηκώνει το σπαθί του. Ίσως έτσι πρέπει να μείνει στη συνείδησή μας.

ΚΙ ΑΛΛΟ LORD OF THE RINGS:

18 πράγματα που όντως δεν ξέρεις για το έπος της Μέσης Γης
Ξέρουμε πότε θα βγει η σειρά ‘Lord of the Rings’ (και δεν το δεχόμαστε)
Το νέο βιβλίο του Tolkien στήνει μία εμβληματική σκηνή του ‘Lord of the Rings’