NETFLIX

Το Terror και η επέλαση του τρόμου σε 6 ακόμη σειρές για το ΣΚ σου

Είτε στην παραλία, είτε από την άνεση του καθιστικού σου, αυτές οι σειρές θα παγώσουν το αίμα σου μέσα στον καύσωνα.

Από σίριαλ κίλερ και δαίμονες, μέχρι φονικές γυναίκες και άγνωστες ασθένειες, το τρομόμετρο των σειρών της εβδομάδας αλλάζει ανάλογα με τους δικούς σου φόβους.

Σου βγάλαμε πρόγραμμα:

MINDHUNTER: SEASON 2

Το ‘Mindhunter’ ρίσκαρε. Η σειρά του David Fincher – ο σκηνοθέτης/παραγωγός θα κάτσει στην καρέκλα και για αυτήν τη σεζόν – θα μπορούσε να πάρει τον εύκολο δρόμο. Να γίνει ένα τίμιο FBI procedural. Με τα υψηλά production values του, με τους πιασάρικους σίριαλ κίλερ του, με τις σκηνές καταδίωξής του, με τα όλα του. Προτίμησε όμως μια προσέγγιση που ξένισε πολλούς θιασώτες του είδους. Μια ψυχογραφική έρευνα της φιλοδοξίας που μεταμόρφωσε έναν δυσκίνητο μηχανισμό όπως το FBI των ’70s στον οργανισμό που μπορεί πλέον να εκπαιδεύει τους πράκτορές του στις πιο ενδόμυχες, σκοτεινές σκέψεις του ανθρώπινου νου. Έτσι έχουμε ένα show που δεν ενδιαφέρεται για τα κλασικά thrills των διασκευασμένων αληθινών εγκλημάτων, αλλά την πιο φιλολογική πλευρά τους που βλέπουμε τρομερά σπάνια. Όταν η πραγματική ομάδα που υποδύεται ο Jonathan Groff, ο Holt McCallany και η Anna Torv προσπαθούσαν να πείσουν το FBI ότι η ανάλυση της ψυχολογίας ενός σίριαλ κίλερ θα τους έδινε πολύτιμα ευρήματα για το μέλλον, είχαν μόνο ένα παραπεταμένο γραφείο, κάποιες άδειες επίσκεψης σε φυλακές και την επιτακτική ανάγκη για μια νέα ορολογία που θα ξεκλείδωνε δικαστικές υποθέσεις. Την τελευταία την έφτιαξε η Ann Burgess, το αληθινό πρόσωπο πίσω από τον ρόλο της Torv. Μπορείς να διαβάσεις πώς εδώ στη συνέντευξή μου μαζί της. Φέτος το καλοκαίρι στο μενού μπαίνει ο Charles Manson και οι διαβόητοι παιδικοί φόνοι της Ατλάντα.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

ΚΙ ΑΛΛΟ MINDHUNTER:

Μιλήσαμε με τη γυναίκα που έφτιαξε το λεξικό της ανθρώπινης αγριότητας

TERROR: INFAMY

Η πρώτη σεζόν του ‘Terror’ είχε την προσοχή μας πριν καν κυκλοφορήσει. Η σειρά παραγωγής του Ridley Scott καταπιάστηκε με το ομώνυμο βιβλίο που εμπνεύστηκε από την εξαφάνιση δύο πλοίων στα μέσα του 19ου αιώνα και, παρά τον σοβαρό του ανταγωνισμό από το φοβερό ‘Castle Rock’ και το στοιχειωμένο ‘Haunting of Hill House’, αναδείχθηκε ως η σειρά τρόμου της περασμένης χρονιάς. Σε συνέχεια της ανθολογίας, το show επιστρέφει ως ‘Terror: Infamy’, μεταφέροντας τη δράση σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης των Γιαπωνέζων κατοίκων της Αμερικής στη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Θα το τρομοκρατήσει ένα μυθικό τέρας που μπορεί να κλέψει τη μορφή σου. Το υπερφυσικό στοιχείο της σειράς είναι φανταστικό, αλλά ο τρόμος μέσα στα συγκεκριμένα στρατόπεδα ήταν πιο αληθινός απ’ όσο έχει αντέξει η Ιστορία. Ο George Takei του ‘Star Trek’, το μεγαλύτερο όνομα από τα υπόλοιπα που θα βρεις στο καστ (Derek Mio, Naoko Mori, Shingo Usami), εργάστηκε και ως σύμβουλος στην ανάπτυξη της φετινής σεζόν, μιας που είχε βρεθεί ο ίδιος σε τέτοιο στρατόπεδο ως παιδί. Σύμφωνα με τον Takei, ο πατέρας του είχε προσπαθήσει να του περάσει την εμπειρία τότε «σαν διακοπές».

Η σειρά προβάλλεται κάθε Τρίτη τα μεσάνυχτα στο COSMOTE CINEMA 4HD, ενώ κάθε επεισόδιο θα είναι διαθέσιμο στη δωρεάν on demand υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

GREEN FRONTIER

Το βραζιλιάνικο, crime thriller ‘Green Frontier’ έρχεται από τον υποψήφιο για Όσκαρ Ciro Guerra (Embrace of the Serpent) και θα μας ταξιδέψει στα βάθη του Αμαζονίου, στα σύνορα μεταξύ Βραζιλίας και Κολομβίας. Εκεί η ντετέκτιβ Helena θα εξερευνήσει τελετουργικούς φόνους που συνδέονται με την προϊστορική φυλή ιθαγενών Eternals και, όλως περιέργως, τους Ναζί. Τα μαγνητικά πλάνα της ζούγκλας, ο νωχελικός ρυθμός του τρέιλερ και τα φλάσμπακ της Helena μοιάζουν να μοιράζονται κάτι με το DNA των ‘True Detective’ και ‘Top of the Lake’. Από όλες τις σειρές της λίστας, αυτή την περιμένω περισσότερο.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

DAVID MAKES MAN

Η Oprah Winfrey και ο Michael B. Jordan παράγουν την πρώτη τηλεοπτική σειρά του Tarell Alvin McCraney, του οσκαρικού συν-σεναριογράφου του ‘Moonlight’. Στο ‘David Makes Man’ τοποθετεί μια ιστορία ενηλικίωσης στη Φλόριντα και τη βασίζει ελαφρώς σε προσωπικές του εμπειρίες. Η σειρά αφορά έναν 14χρονο παιδί-θαύμα που στρέφεται στην ιδιωτική εκπαίδευση για να ξεφύγει από τη φτώχια και την τραυματική του οικογενειακή κατάσταση. Για να πάει σχολείο, ο David πρέπει να περνά καθημερινά από το υποβαθμισμένο, επικίνδυνο Homestead στο προαστιακό, προνομιούχο Redlands. Η ευαισθησία του McCraney θα καταπιαστεί ξανά με τη μαύρη εμπειρία, με όλες τις διαφορές που μπορεί να έχει αυτή παρά την ομοιότητα στο χρώμα των πρωταγωνιστών.

Η σειρά προβάλλεται από το αμερικανικό OWN.

SACRED GAMES: SEASON 2

Το best-seller του Vikram Chandra έβαλε αντιμέτωπους τους Ινδούς σταρ Nawazuddin Siddiqui και Saif Ali Khan σε ρόλους γκάνγκστερ φυγά και τίμιου αστυνομικού. Ήταν η πρώτη ινδική παραγωγή της πλατφόρμας, ένα crime thriller που έγινε το ‘Narcos’ της Βομβάης και προσπάθησε να πείσει το ινδικό κοινό ότι δεν χρειάζεται να θεωρεί την τηλεόραση το Bollywood του φτωχού. Μπορείς να περιμένεις περιπέτεια, έξυπνα twists, και μια Βομβάη που αγκαλιάζει τις αντιθέσεις της αντί να της κρύβει κάτω από το χαλάκι. Ιδανική επιλογή για τους λάτρεις αστυνομικών σειρών διαφθοράς που θέλουν να βγουν από τα όρια των αγγλόφωνων δραμάτων. Εάν έχεις ήδη δει την 1η σεζόν, στη 2η μπορείς να περιμένεις τον χαρακτήρα του Guruji να βγαίνει από τη σκιά για να αναλάβει ηγετική θέση στην πλοκή.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

WHY WOMEN KILL

Ο δημιουργός του ‘Desperate Housewives’ Marc Cherry φτιάχνει μια μαύρη κωμωδία για τρεις διαφορετικές γυναίκες, σε τρεις διαφορετικές περιόδους, που αντιμετωπίζουν τρεις διαφορετικές παράνομες σχέσεις από τους συντρόφους τους. Μία νοικοκυρά των ’60s – ο ρόλος είναι πραγματικά φτιαγμένος για τη Ginnifer Goodwin – μία σοσιαλίτ των ’80s με τη φινέτσα της Lucy Liu και μία μοντέρνα δικηγόρο στο σήμερα με τη μυστηριώδη χροιά της Kirby Howell-Baptiste θα κάνουν ποδαρικό σε μια σειρά που ευελπιστεί να γίνει ανθολογική στη λογική του ‘American Horror Story’. Κι αν σε προϊδεάζει ο τίτλος, να σε προειδοποιήσω ότι οι θάνατοι του show δεν θα διαπραχθούν απαραίτητα από τις τρεις πρωταγωνίστριες, τα θύματα δεν θα είναι πάντοτε οι άνδρες τους και το κίνητρο δεν θα είναι ποτέ η ίδια η απάτη.

Η σειρά προβάλλεται από το αμερικανικό CBS All Access.

DIAGNOSIS

Η ιατρική στήλη μυστηρίου των New York Times γίνεται εκπομπή. Αν ο χαρακτηρισμός σού φαίνεται περίεργος, σκέψου το ‘House M.D.’ αλλά σε αληθινό ιατρείο. Περίεργες περιπτώσεις ασθενών και μια προβληματισμένη Dr. Lisa Sanders – η αρθρογράφος της στήλης και καθηγήτρια στο Yale – έγιναν 7 επεισόδια αναζήτησης απαντήσεων των πιο πιεστικών παθήσεων. Από μυστηριώδεις χρόνιους πόνους μέχρι επαναληπτικές κρίσεις.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

ΚΙ ΑΛΛΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Mindhunter και 10 ακόμη λόγοι για να λιώσεις τον Αύγουστο στο Netflix
Το ‘The Boys’ είναι το ‘Game of Thrones’ των υπερηρώων
Η σειρά Lord of the Rings βρήκε τη Συντροφιά του Δαχτυλιδιού της
Η θεά Κίρκη γίνεται σειρά στο HBO, υπόσχεται καλή απάντηση στον Όμηρο