Photo12/AFP
GROOMING

10 από τα ωραιότερα κουρέματα που έχουμε δει στο σινεμά

Από το mop top του Robert Redford στο Κεντρί μέχρι το undercut του Brad Pitt στο Fury, αυτά είναι μερικά από τα αντρικά κουρέματα που πρωταγωνίστησαν στη μεγάλη οθόνη.

Το έχεις χρόνια, το έχεις βαρεθεί και αναζητάς κάτι καινούργιο για να ανανεωθείς και να αλλάξεις διάθεση. Ποιο θα είναι το επόμενο κούρεμα που θα αναδείξει τα χαρακτηριστικά του προσώπου και γενικότερα, το στυλ σου;

Στρέφουμε το βλέμμα στη μεγάλη οθόνη και στις ακόλουθες δέκα ταινίες, παλαιότερες και σύγχρονες, που οι πρωταγωνιστές τους αποκάλυψαν κάποια από τα πιο κομψά αντρικά κουρέματα για κοντά ή μακριά μαλλιά.

Ο κινηματογράφος άλλωστε ανέκαθεν γεννούσε ιδέες και τάσεις τόσο στη βιομηχανία της μόδας, όσο και της ομορφιάς.

James Dean | Επαναστάτης χωρίς αιτία, 1955

Εκτός από το κόκκινο Harrington jacket και το λευκό T-shirt, ο James Dean έκανε μόδα στα 50s και το quiff στα κοντά μαλλιά. Ένα πυκνό λοφίο τόσο μακρύ όσο να ξεχωρίζει με διακριτικό τρόπο.

Elvis Presley | Jailhouse Rock, 1957

Εδώ, το ζητούμενο δεν ήταν σε καμία περίπτωση η διακριτικότητα. Το pompadour του Βασιλιά ήταν το κούρεμα σήμα κατατεθέν του με το μακρύ, σγουρό λοφίο άλλοτε να χτενισμένο σύμφωνα με τις στιλιζαρισμένες αρχές του slicked back hairstyle και άλλοτε με πιο φυσικό τρόπο.

Alain Delon | Γυμνοί στον ήλιο, 1960

Στη γαλλική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου της Patricia Highsmith στο σελιλόιντ, ο Alain Delon υποδύθηκε ένα στυγνό κακοποιό με cool καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα και ένα καλοχτενισμένο κοντό κούρεμα με χωρίστρα στο πλάι, που ποντάρει στην πυκνότητα και στο επιμελώς ατημέλητο στυλ.

Robert Redford | Το Κεντρί, 1973

Το  mop top του Redford ήταν το κούρεμα καπελάκι που έκαναν μόδα στα 60s οι Beatles και φορέθηκε κατά κόρον στα αντρικά κεφάλια στα 90s. 

Jack Nicholson | Chinatown, 1974

Το slicked back είναι ένα χτένισμα που θέλει τα μαλλιά ίσια και χτενισμένα προς τα πίσω με ανάλαφρο τρόπο και ματ αποτέλεσμα ή με πιο στιλιζαρισμένο και λαμπερό, με ή χωρίς χωρίστρα στο πλάι. Στην περίπτωση του Nicholson, το hair look του στο Chinatown ήταν στιλιζαρισμένο, λαμπερό και η χωρίστρα σχηματιζόταν στη μέση. Τι κι αν η αραίωση στους κροτάφους ήταν εμφανής από τότε, ο Jack δεν έδινε δεκάρα.

Johnny Depp | Ο τουρίστας, 2010

Αν έχεις σπαστά και πυκνά μακριά μαλλιά όπως του Depp, τότε το επιμελώς ατημέλητο bob καρέ με τη χωρίστρα στο πλάι, που υιοθέτησε στο ρομαντικό θρίλερ του Florian Henckel von Donnersmarck, είναι μία πολύ καλή ιδέα.

Ryan Gosling | Crazy, Stupid, Love., 2011

Απλό, κλασικό, κομψό. Το κοντό κούρεμα του Gosling στην κομεντί των Glenn Ficarra και John Requa ήταν ουσιαστικά αυτό που συνηθίζει να φορά και στην πραγματική του ζωή.

Brad Pitt | Fury, 2014

Από το 1987 όταν έκανε το ντεμπούτο του στο σινεμά μέχρι σήμερα, οι αλλαγές που έχουμε δει στα μαλλιά του Brad Pitt είναι αμέτρητες. Αν όχι όλες, οι περισσότερες γίνονταν αυτομάτως trend. Εδώ, ξεχωρίσαμε ένα από τα πιο πρόσφατα κουρέματά του, που η δημοφιλία του είναι τεράστια. Το undercut είναι ένα fade haircut με τα μαλλιά στο πλάι και στον αυχένα να είναι σχεδόν ξυρισμένα και εκείνα της κορυφής, πυκνά και μακριά σχηματίζοντας ένα λοφίο που χτενίζεται προς τα πίσω χωρίς το αποτέλεσμα να δείχνει στιλιζαρισμένο.

Jake Gyllenhaal | Southpaw, 2015

Το buzz cut, γνωστό και ως κούρεμα με την ψιλή ή στρατιωτικό, του μποξέρ που χάνει τα πάντα, εντός και εκτός ρινγκ, είναι ένα από τα κλασικά haircuts. Η πινελιά που κάνει τη διαφορά είναι τα πιο έντονα τριμαρισμένα μαλλιά στο πλάι.

Mads Mikkelsen | Another Round, 2020

Μετά το σπαστό, επιμελώς ατημέλητο καρέ του Depp, ο Mikkelsen λάνσαρε στο οσκαρικό φιλμ του Thomas Vinterberg ένα κοντό καρέ κούρεμα για όσους έχουν ίσια μαλλιά και όχι τόσο πυκνά. Χωρίστρα στο πλάι, φράντζα, φιλάρισμα στις άκρες τόσο όσο να επιτευχθεί ένα φυσικό αποτέλεσμα.