ΡΟΛΟΙ

Η Bvlgari γιορτάζει τα 10 χρόνια της συλλογής Octo με πολύ χρυσό

Ο ιταλικός οίκος έκανε πάλι το θαύμα του, παρουσιάζοντας δύο εξαιρετικές νέες εκδόσεις του πιο λεπτού του ρολογιού.

Με αφορμή την παρουσία της στις Geneva Days (μια πιο «χαλαρή» έκθεση, που μας εισάγει στην τελική ευθεία της χρονιάς με νέα μοντέλα) που ξεκίνησαν στις 29 Αυγούστου και ολοκληρώνονται σήμερα, η Bvlgari λάνσαρε δύο καινούργιες εκδόσεις στη σειρά Octo, γιορτάζοντας τα 10 της χρόνια.

Νωρίτερα φέτος είχε γιορτάσει ξανά τα 10α γενέθλια της συλλογής με δύο μοντέλα από τιτάνιο, αλλά τώρα ήρθε η ώρα του χρυσού.

Θυμίζουμε ότι η συλλογή Octo φημίζεται για τα πιο λεπτά ρολόγια στον κόσμο (ο χρονογράφος της παραμένει ο λεπτότερος της αγοράς, ενώ το «απλό» ρολόι έχασε μόλις πρόσφατα την πρωτοκαθεδρία από το μοντέλο που βγήκε από τη συνεργασία RichardMille και Ferrari).

Τα δύο νέα, χρυσά ρολόγια της Bvlgari

Το πρώτο από τα δύο νέα ρολόγια είναι το Octo Finissimo Automatic. Η διάμετρος της κάσας του είναι 40 χιλιοστά και διαθέτει βιδωτή κορώνα που το κάνει αδιάβροχο σε βάθος 100 μέτρων. Η στεγανότητά του αύξησε λίγο το πάχος της κάσας (σε 6,4 από 5,15 χιλιοστά), ενώ ο μηχανισμός του, BVL138, τού δίνει αυτονομία κουρδίσματος 60 ωρών.

Το δεύτερο μοντέλο είναι το Octo Finissimo Chronograph GMT, ένας χρονογράφος με κάσα διαμέτρου 43 και πάχους 8,75 χιλιοστών, επίσης με βιδωτή κορώνα και στεγανότητα στα 100 μέτρα. Συνδυάζεται με ένα μπλε λουράκι από δέρμα αλιγάτορα. Κινείται από τον inhouse μηχανισμό BVL318, που του επιτρέπει να λειτουργεί ακόμη κι αν δεν έχει κουρδιστεί για 55 ώρες.

Αν υπάρχει μια ένσταση για τα δύο μοντέλα, είναι ότι η Bvlgari μοιάζει να ξέχασε το εντυπωσιακό εφέ αμμοβολής που κάπως μετρίαζε τη λάμψη του χρυσού – η υπερβολική επίδειξη του οποίου αποτρέπει ένα μεγάλο μέρος του κοινού από το να αγοράζει ρολόγια με κάσες από αυτό το μέταλλο.

Ωστόσο, στα δύο νέα μοντέλα υπάρχει ένας συνδυασμός γυαλισμένων λεπτομερειών πάνω σε ματ επιφάνειες, που -αν και δεν είναι τόσο ματ όσο με το εφέ αμμοβολής- και πάλι δεν προκαλεί όσο δημιουργίες άλλων οίκων.

Οι τιμές τους, βέβαια, είναι σχετικά αποτρεπτικές για το ευρύ κοινό, με το αυτόματο ρολόι να κοστίζει 45.000 ευρώ και τον χρονογράφο να τιμολογείται στις 36.000.