ΡΟΛΟΙ

Prospex, το θρυλικό ρολόι της Seiko επιστρέφει στις πολικές του ρίζες

Διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε του πάγου βάφουν το καντράν του μοντέλου της ιαπωνικής εταιρείας

Για ένα ρολόι που με το που πρωτοπαρουσιάστηκε, έβγαλε ασπροπρόσωπη τη Seiko, συμμετέχοντας στην αποστολή της Ιαπωνίας στην Ανταρκτική από το 1966 ως το 1969, οι πολικές θερμοκρασίες προφανώς και δεν αποτελούν κανένα πρόβλημα. 

Και τώρα που ξαφνικά το μπλε του πάγου έγινε το απόλυτο χρώμα της μόδας (θυμίζω αυτό το Oris και αυτό το Breitling, για τα οποία σας έγραφα πριν λίγες μέρες), είναι απολύτως λογικό το Prospex να επιστρέφει στις πολικές του ρίζες αποκτώντας καντράν και στεφάνες με διάφορες αποχρώσεις του πάγου.

Το Prospex επέστρεψε στις πολικές του ρίζες

Όπως σχολιάζουν οι άνθρωποι της Seiko, η νέα έκδοση του Prospex (που αποτελεί ένα preview του τι θα δούμε σύντομα από τους Ιάπωνες στην πρώτη τους επίσκεψη στη μεγάλη έκθεση Watches & Wonders της Γενεύης) και ειδικά αυτή με το καντράν σε μπλε του πάγου και μαύρη στεφάνη είναι μια αναφορά στο πρώτο καταδυτικό ρολόι που παρουσιάστηκε ποτέ από ιαπωνική εταιρεία, το 62MAS του 1965.

Το άλλο μοντέλο με μπλε καντράν που παρουσιάστηκε από τη Seiko, ξεχωρίζει γιατί έχει την κορώνα στο 4 και όχι στο 3, που τη βρίσκουμε συνήθως. Με καντράν σε πιο «θαλασσινό» μπλε και σκούρα μπλε στεφάνη είναι η μοντέρνα αποτύπωση του καταδυτικού ρολογιού που έβγαζε η εταιρεία το 1968. Ήταν το πρώτο Seiko με στεγανότητα σε βάθος 300 μέτρων.

Τέλος, η έκδοση με το λευκό καντράν έρχεται με κάπως διαφορετική κάσα, επίτηδες, για να θυμίζει το ρολόι που φορούσε το 1970 ο θρυλικός Naomi Uemura όταν ταξίδεψε από τη Γροιλανδία στην Αλάσκα για 2.500 χιλιόμετρα πάνω σε έλκηθρο που τραβούσαν σκυλιά.

Και τα τρία μοντέλα έρχονται με τον μηχανισμό 6R35 που προσφέρει αυτονομία κουρδίσματος 70 ωρών, ενώ είναι αδιάβροχα σε βάθος 200 μέτρων. Έχουν επίσης ένδειξη ημερομηνίας στο 3, διάμετρο κάσας 42,7 χιλιοστών, φτιαγμένη από ατσάλι, όπως και τα μπρασελέ τους. Τα δύο πρώτα κοστίζουν 1.300 ευρώ, ενώ αυτό με το λευκό καντράν 1.400.