ΡΟΛΟΙ

Zenith Lupin The Third Final Edition: Είτε το λατρεύεις, είτε το μισείς

Η τρίτη και τελευταία έκδοση - εμπνευσμένη από ένα γιαπωνέζικο manga - είναι ένας ακραίος συνδυασμός των δύο προηγούμενων.

Ορίστε ένα ρολόι από αυτά που μπαίνουν στην κατηγορία «είτε τα λατρεύεις, είτε τα μισείς». Προσωπικά το λάτρεψα, γι’ αυτό και του αφιερώνω αυτόν τον χώρο. Αλλά καταλαβαίνω πως εγώ δεν είμαι ο κανόνας και υπάρχουν πολλές αντιρρήσεις γι’ αυτήν την «υπερβολή»της Zenith εκεί έξω.

Βέβαια, μιλάμε για μια περιορισμένη έκδοση, που μάλιστα έχει σχετικά συγκεκριμένο κοινό, αυτό των φίλων του γιαπωνέζικου manga Lupin The Third. Συνεπώς, το τι πιστεύει ο πολύς κόσμος ίσως να μην είναι και τόσο σημαντικό τελικά.

Τα χαρακτηριστικά του Zenith Lupin The Third Final Edition

Zenith Lupin The Third Final Edition

Πάμε όμως από την αρχή: Η Zenith χρησιμοποιεί τα τελευταία χρόνια τη συλλογή της Chronomaster Revival για να παρουσιάζει ιδιαίτερα ρολόγια με μια vintage αισθητική. Το σχήμα tonneau τους και οι μικρές, σχετικά, κάσες τους (στα 37 χιλιοστά -αν και πλέον αυτό το μέγεθος τείνει να γίνει μόδα) βοηθούν σ’ αυτό.

Δύο πρόσφατες εκδόσεις της μας έδωσαν ρολόγια εμπνευσμένα από το γιαπωνέζικο manga και anime Lupin The Third. Ήταν ρολόγια που έμοιαζαν απόλυτα με αυτά που φορούσε ο ένας από τους ήρωες της σειράς, ο Daisuke Jigen, κολλητός του Lupin (που, ναι, είναι εγγονός του διάσημου «τζέντελεμαν – ληστή»).

Οι δύο πρώτοι χρονογράφοι της σειράς είχαν γκρι υποκαντράν σε μαύρο καντράν ο ένας και μαύρα υποκαντράν σε λευκό καντράν ο άλλος -το λεγόμενο και «πάντα», από το συμπαθές αρκουδάκι. Η τρίτη και τελευταία έκδοση της σειράς συνδυάζει τα δύο καντράν, χωρίζοντας στη μέση με μια διαγώνια γραμμή το δικό της.

Η κάσα του ρολογιού είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο και του επιτρέπει τη βύθιση σε βάθος μέχρι και 50 μέτρα, ενώ στην καρδιά της κτυπά ο μηχανισμός El Primero calibre 400 της Zenith που δίνει μια ικανοποιητική αυτονομία κουρδίσματος 50 ωρών στο ρολόι. Το οποίο κυκλοφορεί σε 250 κομμάτια μόνο και θα χρειαστείς σχεδόν 10.000 ευρώ για να το αποκτήσεις.