ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

O Patrick Demarchelier θα σε πείσει να βγάλεις τα ρούχα σου

Όχι εσένα ή εμένα. Αλλά σίγουρα την Jennifer Lawrence, την Salma Hayek και όποια άλλη σταρ εκεί έξω.

O 71χρονος Γάλλος φωτογράφος προσγειώθηκε στο JFK το 1975. Και από τότε θεωρείται ένας από τους τρεις μεγαλύτερους φωτογράφους μόδας στον πλανήτη. Εσαεί επίκαιρος. Εσαεί πειστικός.

Ο γιος μιας φτωχής οικογένειας από την Χάβρη, που ξεκίνησε στα 17 του ως φωτογράφος γάμων με την Eastman Kodak κάμερα που του αγόρασε ο πατέρας του, δεν κυνηγάει τη δημοσιότητα. Ποτέ δεν την κυνήγησε. Εκείνη είναι που του χτύπησε και συνεχίζει να του χτυπάει την πόρτα.

Εκείνος προτιμάει να αφήνει την δουλειά του να μιλάει για αυτόν. Αν και εμείς δεν θα μιλήσουμε καθόλου για τους editorial μόδας θριάμβους του. Δεν μας ενδιαφέρουν. Εμείς προτιμάμε να εστιάσουμε σε όλες τις ωραίες γυναίκες που έχουν βγάλει τα ρούχα τους για χάρη του. Επειδή τον εμπιστεύονται τρελά.

Όπως η Jennifer Lawrence που φόρεσε για πάρτη του ένα φίδι στην πρόσφατη φωτογράφιση του για το Vanity Fair. Ή, η Keira Knightley που τον εμπιστεύτηκε για να του δείξει το στήθος της στο Interview.

Tο ίδιο ακριβώς που έκανε, για το ίδιο μάλιστα περιοδικό, πριν λίγο καιρό η Shailene Woodley.

Καθώς επίσης η εξαίσια Olivia Wilde, την οποία φωτογράφισε να βυζαίνει το μωρό της για το Glamour.

Παλιά του τέχνη κόσκινο αφού ο Patrick, που εγκατέλειψε το Παρίσι για τη Νέα Υόρκη εξαιτίας του μεγάλου ερωτά του για μια γυναίκα, δημιουργεί εξαίσια γυμνά ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 80. Συνήθως με παρτενέρ την αγαπημένη του Cindy Crawford.

H οποία δεν είχε κανένα πρόβλημα να ‘αφεθεί’ στα χέρια ενός μηχανόβιου επειδή της το ζήτησε.

Αν και ο ζωντανός θρύλος, ο 30χρονος γιος του οποίου ακολουθεί στα βήματά του, έχει τραβήξει πολλές από τις πιο χαρακτηριστικές φωτό των τελευταίων τριών δεκαετιών. Όπως π.χ. Την Christy Turlington με το ποντίκι ή την Janet Jackson με τα άλλα χέρια (όχι τα δικά της) στο στήθος.

Φωτογραφίες τα πρωτότυπα των οποίων πουλιούνται πλέον για εξωφρενικά ποσά. Φωτογραφίες που αποτυπώνουν την ομορφιά με ένα πολύ κλασάτο, πες τον και γαλλικό, τρόπο. Απόδειξη η συγκεκριμένη φωτό της Laetitia Casta που είναι από τις αγαπημένες μου.

Κατά τα άλλα ο Patrick έχει φωτογραφήσει για όλα τα σοβαρά περιοδικά του κόσμου. Έχει εμφανιστεί τόσο στο Sex and the City όσο και στο The Devil wears Prada (εκεί, για την ακρίβεια, έχει ακουστεί το ονομά του), ενώ από το 2007 είναι Ιππότης των Γραμμάτων και των Τεχνών της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Αν και αυτό που προσωπικά εκτιμώ σε αυτόν είναι η αμεσότητα των φωτογραφιών του. Και το γεγονός ότι καθεμία αντανακλά την αληθινή προσωπικότητα του υποκειμένου του. Δείτε για παράδειγμα πόσο ντροπαλή φαίνεται η Gwyneth Paltrow σε μια φωτογράφιση που έγινε όταν ήταν ακόμη ανερχόμενη (βλέπε πριν να αρχίσει να στεγνοκαθαρίζει το αιδοίο της).

Πόσο χαρούμενη και all american η Scarlett Johansson

Ή, αντίστροφα, πόσο υπέροχα σέξι η Naya Rivera.

Και, πάνω από όλα, πόσο επιβλητικά σέξι η Salma Hayek.

Στο τέλος της ημέρας ο Patrick έχει μείνει πιστός στο mottο του, ότι δηλαδή ‘Κάθε άνθρωπος έχει μέσα του μια υπέροχη φωτογραφία’. Και ελπίζουμε να συνεχίσει να αναζητά αυτή την φωτογραφία για πολύ καιρό ακόμη.