WOMEN

H Survival Αποστολία Λυβιάκη και οι ‘τύφλα να ‘χει η Πετρουλάκη’ φίλες της

Η 29χρονη Χανιώτισσα παίκτρια του Survival Secret και νυν πρωταθλήτρια bikini fitness μας άνοιξε την όρεξη και για άλλα uber fit κορίτσια.

Δεν ξέρω και δεν με νοιάζει τι θέση θα έπαιρνε η 47χρονη Ελένη Πετρουλάκη αν κατέβαινε τώρα σε κάποιο σχετικό διαγωνισμό bikini fitness.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν με αφορά καν σε ποια κατηγορία ανήκει. Αν δηλαδή θα ήταν στην ίδια με την Αποστολία Λυβιάκη, που πρωτοέσκασε μύτη πριν από μερικούς μήνες ως πιθανή σύντροφος του Survivor Βασάλου (κάτι που διέψευσε), ή θεωρείται υπερβολικά petite για αυτή.

Το σημαντικό, στα κιτάπια μου, είναι ότι η Αποστολία (Top2 στο Ben Weider Cup, Top2 στο Mediterranean Championship, Top3 στο Olympia San Marinο), που ξεκίνησε να ασχολείται με το άθλημα επειδή άνοιξε ο σύντροφός της κατάστημα με fitness, είναι η πιο γυμνασμένη Κρητικιά που έχει σκάσει μύτη από την εποχή που η 18χρονη Ελένη (φουλ γυμνασμένη, αν θυμάσαι) έκανε εισβολή στο αντρικό συλλογικό υποσυνείδητο.

Και σκέψου ότι τώρα, στο Survival Secret , είναι -όπως δήλωσε- και 12 ολόκληρα κιλά πάνω από το αγωνιστικό της βάρος.

Όταν δηλαδή με το καλό περάσουν οι εβδομάδες και φύγουν τα παραπανίσια που -επίτηδες;- πήρε, παίζει και να εξελιχθεί στην νέα Ειρήνη Κολιδά. Δεν σου λέω Πετρουλάκη, γιατί ίσως αυτό να είναι και λίγο ιεροσυλία.

Εντάξει, εγώ το αναγνωρίζω ότι τα τόσο γυμνασμένα γυναικεία κορμιά, όταν δεν μιλάμε δηλαδή απλώς για φάση personal trainer, είναι εντελώς θέμα γούστου το κατά πόσο σου αρέσουν.

Αλλά και εσύ οφείλεις να αναγνωρίσεις ότι η Αποστολία όντως, όπως δηλώνει, έχει μια θηλυκότητα και ένα γλυκύτατο πρόσωπο που την καθιστά κάτι παραπάνω, κάτι πιο ινσταγκραμάτο από μια απλή bikini bodybuilder ή όπως αλλιώς είναι η σωστή ορολογία.

Η κατηγορία μου απαιτεί θηλυκότητα και ομοιομορφία, όχι πολύ όγκο. Παίζει ρόλο και το πρόσωπο. Σίγουρα η γυμναστική με βοήθησε πολύ να χτίσω το κορμί μου, αν και το σωστό καλούπι προϋπήρχε

To πιο σημαντικό; Ότι η Αποστολία και η τηλεοπτική δημοσιότητα της αποτελούν ένα ιδανικό λόγο/ αφορμή/ τρόπο γνωριμίας με το άθλημά της. Μέσα από το δικό της account, ας πούμε, πέσαμε πάνω σε περιπτώσεις όπως την IFBB Pro Αναστασία Παπουτσάκη, επίσης Κρητικιά, των 135.000 followers με τα υπέροχα πράσινα μάτια.

 

Μια επίσης ανερχόμενη δύναμη στο χώρο, με διεθνή παρουσία, που πέρασε στο bodybuilding από τον στίβο (έκανε 100μ μετ΄εμποδίων και 400αρι). Στην μεγαλύτερη, πάντα, κατηγορία από την Αποστολία, όπως μπορείς να δεις.

 

Ενώ ψαχουλεύοντας λίγο παραπάνω τα ειδικευμένα site του είδους (και δηλώνοντας εκ προοιμίου άγνοια για τις διαφορετικές κατηγορίες-εμείς το ψάχνουμε 'αισθητικά' το θέμα) πέσαμε πάνω στην βαβαβούμ Κύπρια Marierose Tarkmanian, επίσης πρωταθλήτρια bikini fitness ( 5η θέση στην Ευρώπη, 4η θέση στα βραβεία Olympia Αmateur της IFBB) που φέρεται να είχε σχέση με τον Βασάλο (ναι, και αυτή-αν και ο ίδιος το διέψευσε).
 

Tην φωτογενή Ανδριάνα Καγιά (πρώην αθλήτρια του στίβου που σταμάτησε λόγω τραυματισμού) που έκλεψε τις εντυπώσεις όταν βρέθηκε στο Shopping Star. Ένα κορίτσι που επίσης ζει στην Κρήτη.

Μπόνους το τατού κατά μήκος του ποδιού της και το γεγονός ότι έχει συμπεριφορά και στιλ καθαρόαιμου μοντέλου.

 

Tην Πατρινή πρωταθλήτρια (πάντα στο bikini) Τάνια Αλεξανδρή, που είναι πρώην πρωταθλήτρια του στίβου, νυν personal trainer και απόφοιτος κοινωνική λειτουργός από τα ΤΕΙ Πάτρας. Επίσης πρόσφατα βάφτηκε εντελώς Wonder Woman.

Την 40άρα Ελληνοκαναδέζα ζωγράφο και personal trainer (με καταγωγή από την Κρήτη) Άννα Κουμή (Πανελληνιονίκης της κατηγορίας Βikini, 3η θέση στην ίδια κατηγορία στο Ms Olympia Amateur) που χαλαρά θα μπορούσε να είναι μοντέλο.

 

Αψεγάδιαστη, από όποια πλευρά και αν την κοιτάξεις.

Kαι την Πατρινή bikini model Ευαγγελία Κεραμιδά, personal trainer και με πτυχίο από το Μαθηματικό Πάτρας.

Ένα κορίτσι που και διακρίνεται στην κατηγορία του και το παίζει το σέξι στο τσεπάκι του.

 

Τέλος, ειδική μνεία οφείλουμε να κάνουμε στην IFBB Pro  Ελένη Ζαβιτσάνου, που ξεκίνησε από το bikini fitness και στην πορεία πέρασε και διακρίθηκε στην επόμενη κατηγορία (εκεί που μιλάμε για φουλ μυικό όγκο). Μια αθλήτρια με διεθνείς διακρίσεις που ξεκίνησε από το μπαλέτο και ασχολήθηκε τυχαία με το άθλημα όταν μπήκε στο γυμναστήριο για να «διορθώσει» κάποιους τραυματισμούς που είχε στα γόνατα.