PUBLI

Η yoga μεγαλώνει καυτά κορμιά

Οι επώνυμες Ελληνίδες και ξένες που μας κόβουν την asana (με την ευλυγισία τους)

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε ασχοληθεί ποτέ στα σοβαρά με την yoga μέχρι τώρα. Αν εξαιρέσεις φυσικά την τραγική εμπειρία της πρώτης φοράς. Ούτε και τώρα θα το κάνουμε. Απλώς θα ‘εκθειάσουμε’ τα αποτελέσματά της.

Η αφορμή

Πριν από 9 μήνες είχαμε κάνει μια απόπειρα να μιλήσουμε ‘ξώφαλτσα’ για yoga μέσω αναφοράς στα κορίτσια με τα ευλύγιστα σώματα.

Εκεί που δεν είχαμε τονίσει όσο θα έπρεπε την επίδραση που έχει η νέα ‘σημαιοφόρος’ του κινήματος, Gisele Bunchden, η οποία ξεκίνησε το ‘άθλημα’ λόγω εγκυμοσύνης και από τότε έχει βαλθεί να μας κάνει να βάλουμε τα κλάματα με τις φωτό που ανεβάζει από διάφορα εξωτικά location. Γιατί τι παραπάνω έμπνευση χρειάζεται να έχεις για να ξεκινήσεις από εικόνες όπως αυτή;

Ειδική μνεία στο έτερο σουπερμόντελ-μανούλα το οποίο, εξαιτίας πολύχρονης εξάσκησης στη yoga, μπορεί να τυλίξει κυριολεκτικά το κορμί του σε όσους και όποιους κόμπους επιθυμεί. Δηλαδή την ανεπανάληπτη Miranda Kerr (η οποία κάνει yoga μισή ώρα κάθε πρωί). Ιδού η απόδειξη.

Οι ‘παλιές’ καραβάνες

Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston, Madonna, Lady Gaga, Reese Witherspoon. Όλες οι παραπάνω το έχουν ‘ιδρώσει το χαλάκι’ και με το παραπάνω. Αλλά, με κάποιο μαγικό τρόπο, δεν υπάρχουν τα φωτογραφικά πειστήρια για να το αποδείξουμε. Αντιθέτως η Shakira, που κάνει αλλά δεν το διαφημίζει και φανατικά, μας έχει προσφέρει (πριν γίνει μανούλα) αυτό το ενσταντανέ. Εύγε και μόνο εύγε.

Ειδική μνεία στην 50άρα Demi Moore που όχι μόνο κάνει μάθημα ευλαβικά/σχεδόν καθημερινά, αλλά κατάφερε να ‘τσιμπήσει’ και τον τελευταίο της γκόμενο, ένα δίμετρο μουσάτο Αυστραλό, μέσα από τη σχολή.

Τα ‘δικά’ μας κορίτσια

Πολλές είναι οι επώνυμες Ελληνίδες που λένε, επειδή είναι στη μόδα, ότι κάνουν yoga. Συνήθως παρέα με τη Σόφη Πασχάλη, την καλύτερη απόδειξη που έχουμε ως έθνος για το πόσο ωφέλιμη μπορεί να είναι η γιόγκα στο γυναικείο σώμα.

Ελάχιστες όμως είναι εκείνες που έχουν τα σχετικά φωτογραφικά πειστήρια να μας προσκομίσουν. Όπως η Νάντια Μπουλέ που κρεμάστηκε κυριολεκτικά ανάποδα κάνοντας aerial yoga.

H Βάσω Κολλιδά που, αντίστοιχα, ‘κρεμάστηκε’ πλαγίως. Κάνοντας και πάλι aerial yoga.

Καθώς και η Θωμαή Απέργη που μάλλον δεν υπάρχει είδος γυμναστικής που να μην έχει δοκιμάσει. Με θαυμαστά, ομολογουμένως, αποτελέσματα.

Ειδική αναφορά στην Αλεξάνδρα Πασχαλίδου η οποία βρέθηκε να κάνει τοπλες ‘έλα να γίνουμε ένα με τη φύση’ yoga μαζί με κάποια φίλη της.

Οι τηλεοπτικές ‘yogi’

Η Nina Dobrev του Vampire Diaries και η Kaley Cuoco του Big Bang Theory είναι δυο κορίτσια που μας αρέσουν πολύ έτσι και αλλιώς.

Αλλά μας αρέσουν ακόμη περισσότερο τώρα που ξέρουμε ότι δεν αρκούνται σε ότι απλόχερα τους χάρισε η φύση, αλλά φροντίζουν να το τεντώνουν, να το διπλώνουν και να το γυμνάζουν όσο περισσότερο γίνεται.

Η Ελληνίδα της κεντρικής εικόνας

Το κορίτσι που βλέπετε να κάνει yoga κάπου στην Σαντορίνη στην κεντρική εικόνα του θέματος είναι Ελληνίδα. Και μάλιστα κάποια που γνωρίζουμε και εκτιμούμε εδώ και χρόνια. Πρόκειται για την Μαρία Παπαδοπούλου, που πρωτογνωρίσαμε μέσα από 1-2 φωτογραφήσεις στο Maxim και την τηλεοπτική της καριέρα (βλέπε Μεγάλο Παζάρι και ως τηλεοπτική γυμνάστρια σε πρωινή εκπομπή) και η οποία εδώ και μερικά χρόνια έχει εξελιχθεί σε master του αθλήματος με πολλά πτυχία, πολλά ταξίδια στην Ινδία και πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια από διάσημους δασκάλους (για να εκπαιδευτεί σε πολλά διαφορετικά είδη).

Για το τέλος αφήσαμε το quote του Woody Harrelson, ενός ανθρώπου που μόνο μαλθακό ή ξενέρωτο λες. Εκεί που μας αναλύει τον ιδανικό λόγο για να ξεκινήσουμε γιόγκα