© karajewell / Instagram
HOT RIGHT NOW

Η Kara Del Toro βάζει φωτιά στην αγορά των NFTs

Η ιδέα ήταν απλή και απλά περίμενε κάποιον να την κάνει πραγματικότητα. Το 28χρονο μοντέλο με τον πληθωρικό Instagram λογαριασμό δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Καλώς ήρθες στην ψηφιακή εποχή. Σήμερα, ακόμη και μερικά pixels μπορούν να κοστίζουν μία ολόκληρη περιουσία. Τι χρειάζεται για να συμβεί αυτό; Να τηρούν απλά κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες, να έχουν το απαραίτητο promotion και να κάνουν κλικ στα μάτια των ψηφιακών φιλότεχνων. Ακούγεται κάπως αστείο, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινό: ένα αρχείο jpg μπορεί πια να αξίζει δεκάδες χιλιάδες δολάρια. Τα NFTs είναι η νέα τρέλα του ίντερνετ και ήρθαν για να μείνουν.

Τι ακριβώς είναι τα Νon-fungible Tokens; Πρόκειται για ένα είδος κρυπτονομίσματος με μοναδικό ID. Έτσι, ενώ τα bitcoins είναι απλά νομίσματα, τα NFTs αποτελούν ένα είδος σύγχρονης ψηφιακής τέχνης. Μία ιδανική ευκαιρία, δηλαδή, για influencers σαν την Kara Del Toro.

Να σου συστήσουμε το 28χρονο μοντέλο από το Χιούστον των ΗΠΑ με τη λατινοαμερικάνικη καταγωγή. Μία πληθωρική παρουσία με ακόμα πιο πληθωρικό Instagram, η οποία μόλις έβαλε φωτιά στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Στον μαγικό κόσμο των NFTs

Η ιδέα ήταν πολύ απλή. Υπήρχε στον αέρα από την πρώτη στιγμή. Χρειαζόταν απλά κάποιος να την κατεβάσει στη Γη ή έστω στα social media.

«Μόλις πόσταρα το πρώτο μου NFT» έγραψε πριν μερικές μέρες στο Instagram της που μετρά 1,6 εκ. followers, φανερά ενθουσιασμένη.

Συνέχισε, μάλιστα, κάνοντας το πακέτο ακόμα πιο δελεαστικό: «Ο νέος ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου NFT θα έχει πρόσβαση σε ένα φάκελο με δικές του φωτογραφίες που δεν έχουν δημοσιευτεί ποτέ ξανά»,

Μία μικρή συλλογή από δέκα λήψεις του 28χρονου μοντέλου, ένα μικρό έργο τέχνης για την ψηφιακή εποχή.

«Το modeling και η δημιουργία ψηφιακού περιεχόμενου αποτελούν ένα πάθος για μένα, κάτι που βλέπω σαν μία μορφή τέχνης» εξήγησε, λίγο παρακάτω, στο post που μετρά αυτή τη στιγμή περισσότερες από 65 χιλιάδες καρδούλες.

Ειλικρινές ενδιαφέρον για την τέχνη ή απλά πολύ έξυπνο promotion; «Ήθελα να μοιραστώ μία συλλεκτική συλλογή μαζί σας μέσα από αυτή τη νέα ψηφιακή μορφή» έγραψε σε μία προσπάθεια να πείσει το κοινό της.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι δικές της φωτογραφίες -ιδιαίτερα όταν πίσω από αυτές κρύβεται κάποιο concept- λειτουργούν ως έργο τέχνης.

Θα μπορούσαν να φιλοξενούνται στις σελίδες κάποιου illustration περιοδικό από τις εποχές που οι τυπωμένες σελίδες αποτελούσαν φετίχ.

Όσο για το πόσο κοστολόγησε τη δουλειά της; Η δημοπρασία για τη συλλογή από NFTs ξεκίνησε στα 1600 δολάρια και τώρα αξίζει περισσότερα από 7500 δολάρια.

Μάλιστα, μένουν ακόμα έξι μέρες για να ολοκληρωθεί. Αρκετός χρόνος για να ξεπεράσει το φράγμα των 10 χιλιάδων δολαρίων. Καθόλου άσχημα, δηλαδή, για την πρώτη ατομική (ψηφιακή) έκθεση του 28χρονου μοντέλου.